Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Bogdan Trif: Pentru PNL și Orban, turismul din România este egal cu zero

Bogdan Trif: Pentru PNL și Orban, turismul din România este egal cu zero

Până acum am crezut că Ludovic Orban este doar rău intenționat, însă în urma declarațiilor pe care le-a făcut de la pupitrul Guvernului la adresa industriei turistice din România, am constatat că, pe lângă incompetență, Ludovic Orban dă dovadă și de o uriașă prostie.

Nu ai voie, în calitate de premier al României, să spui că - și citez - "dacă e s-o luăm, contribuția HORECA la Produsul Intern Brut (PIB) este limitată. O putem duce încă o lună jumăte, două". Cu alte cuvinte, Orban a spus că industria turistică, respectiv hotelurile, restaurantele, cafenelele sau barurile din România nu o să beneficieze de sprijinul Guvernului, respectiv de un program de măsuri economice care să susțină cel mai afectat sector al economiei din cauza pandemiei de Covid-19. Mai exact, Orban a declarat că industria turistică din România nu merită salvată pentru că nu ar avea o contributie importantă la Produsul Intern Brut (PIB). Iată încă o dovadă de gândire găunoasă marca PNL

Țin să-l anunț pe premierul României că sunt peste 110.000 de oameni care și-au pierdut locurile de muncă și mii de firme din industria turistică care și-au închis porțile. Așadar, în calitate de fost ministru al Turismului cer urgent Guvernului PNL un program de sprijin pentru acest domeniu.

Observ că declarațiile lui Orban nu sunt întâmplătoare, având în vedere că primul lucru pe care l-a făcut PNL atunci când a ajuns la guvernare a fost desființarea Ministerului Turismului și transformarea lui într-un departament, fără putere de decizie, în cadrul Ministerului Economiei.

În acest context, nu pot să nu menționez că, spre deosebire de PNL, Partidul Social Democrat a inclus turismul în programul de guvernare ca fiind prioritate națională, considerând că turismul poate fi principalul motor al economiei românești.

Vreau să reamintesc că am făcut lucruri concrete pentru mediul de afaceri din turism. Cea mai mică fiscalitate din Europa a fost o gură de aer extrem de apreciată de industria turistică din România. TVA de 5% și voucherele de vacanță sunt doar două dintre măsurile de sprijin de care opertatorii au beneficat în perioada guvernării PSD, măsuri ce au dus la creșterea numărului de turiști care au vizitat țara noastră cu mult peste media UE, conform datelor EUROSTAT.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

11 comentarii

Sibian SB

Acum 3 ani

Tu gura mica trif, ati avut toata puterea, justitie si tot, ati furat si ati prăduit tara si viețile romanilor care au stat cu lunile in strada si au strigat la voi sa plecati din tara asta. Asa ca gura mica, nesimțit si tupeist care esti. Fugi si ascunde-te restul vietii, sibienii nu dau 2 parale pe povestile tale invatate de la comuniștii tai din mafia numita psd.
Raspunde

Marian

Acum 3 ani

Titlul comunicatului de presa al PSD: "Bogdan Trif: Pentru PNL și Orban, turismul din România este egal cu zero" Acum stergeti din el: "Pentru PNL și Orban, turismul din România". Rezultatul: "Bogdan Trif: este egal cu zero"
Raspunde

scena9

Acum 3 ani

Subscriu la ambele comentarii
Raspunde

trei

Acum 3 ani

Zero a fost mandatul de ministru al turismului, al acestui anonim!
Raspunde

Toma

Acum 3 ani

Iar vorbesti,zero barat!Crezi ca vei trai in izolare tot restul vietii!Nu te gandesti ca te vei intalni pe strada cu oameni care "iti vor multumi si iti vor da binete"pentru aportul taui?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marcu

Acum 3 ani

Pe vremea PSD , s -au dat vouchere de vacanta, tva 5% impozit specific etc. Liberalii au facut praf tot, au defiintat si ministerul turismului. Pnlistii au inchis tot si spun ca mai pot sta inchisi inca doua luni fara pb si fara un plan de ajutor pt industrie din partea guvernului. Pe vremea lui Trif s-au facut lucruri pe vremea PNL e jale.
Raspunde

un mare ZERO

Acum 3 ani

asta inseamna ca a supravietuit artificial, nu crezi? cum sa te lauzi ca ai dat ajutoare? pai trebuia sa functioneze si fara altfel Guvernul muta banii dintr-o parte-n alta...
Raspunde

hop

Acum 3 ani

acest ....un mare nimic !
Raspunde

Erlkonig

Acum 3 ani

Pai cat a fost el ministru, avea putere de decizie, cand pentru orice trebuia sa dea telefon "la daddy?"
Raspunde

kokos

Acum 3 ani

trifule , esti un mare MINCINOS : Orban a zis intr-adevar ca HORECA are o contributie limitata la PIB si ca o mai putem duce inca o luna jumate , doua , dar se referea la faptul ca restaurantele , barurile , cafenelel nu se deschid inca , nu ca nu vrea sa sprijine industria turismului.
Raspunde

gigi

Acum 3 ani

trif? Cine e trif? cu t mic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus