Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Încep lucrările de extindere a școlii Nicolae Iorga și construcția unei săli de sport. Stadiul lucrărilor în alte unități de învățământ

Încep lucrările de extindere a școlii Nicolae Iorga și construcția unei săli de sport. Stadiul lucrărilor în alte unități de învățământ

Miercuri, 6 mai, primarul Astrid Fodor a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de extindere a clădirii școlii Nicolae Iorga și construcția unei săli de sport. În urma unei proceduri de achiziție, contractul a fost atribuit firmei SC ELECTROVÂLCEA SRL, valoarea lucrărilor fiind de 9,7 milioane de lei. Proiectul va fi finanțat din fonduri europene nerambursabile obținute de Primăria Sibiu pe Axa 10 a Programului Operațional Regional - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

“Noul corp al școlii va avea parter și 2 etaje, urmând să se creeze 22 de săli clasă, precum și un laborator de chimie. Clădirea va fi dotată cu iluminat LED, sisteme antiefracție, de alarmare la incendiu și de supraveghere. Acoperișul clădirii va fi de tip terasă înierbată și pe acesta se vor monta panouri solare pentru furnizarea apei calde. Sala de sport va avea o suprafață de 700 de metri pătrați, cu vestiare și depozite pentru materiale. Prin urmare, această școală la care învață aproximativ 1500 de elevi va putea desfășura toate cursurile dimineața, eliminându-se învățământul în două schimburi, în același timp fiind îmbunătățite condițiile în care elevii își desfășoară cursurile și orele de sport”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu
Pe lângă construcția efectivă clădirilor, proiectul include și dotarea cu mobilier și echipamente didactice a sălilor.

Termenul de realizare a lucrărilor este de 15 luni, acestea urmând să înceapă în perioada imediat următoare.

scoli lucrari-3

Șantiere importante în curs în clădirile unităților de învățământ:

Patru șantiere mari sunt în curs pentru reabilitarea clădirilor și creșterea eficienței energetice a acestora. Lucrările finanțate din fonduri europene includ  izolarea termică a fațadelor și a plăcilor peste ultimul nivel încălzit, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice (panouri fotovoltaice) și termice (pompe de căldură aer-apă), reabilitarea instalațiilor de iluminat din clădire cu corpuri de iluminat eficiente energetic, precum și montarea unor sisteme de management și control al consumului de utilități în clădiri.

  • Reabilitarea Liceului Constantin Noica: Lucrările sunt finalizate în proporție de 80%. Până în prezent s-au realizat lucrările la sistemul de iluminat, s-au montat aparatele de climatizare și s-a amenajat instalația termică, precum și sistemul de producere a energiei electrice prin panouri fotovoltaice, lucrările de prevenire si stingere a incendiilor și o parte din lucrările de reabilitare termică a fațadelor. În această perioadă se lucrează la finisaje interioare și la reabilitarea termică a exteriorului clădirii, prin anvelopare. Lucrările sunt planificate să se încheie până la sfârșitul lunii iulie.
  • Reabilitarea școlii gimnaziale nr. 21: Până în prezent s-au finalizat lucrările de reabilitare termică a podului, s-au montat panourile fotovoltaice și s-au înlocuit instalațiile termice și electrice la etajul 2 al clădirii; în prezent se lucrează la parter și la etajul 1 la izolarea termică exterioară a clădirii. Lucrările se vor încheia în luna noiembrie 2020.
  • Reabilitarea școlii gimnaziale nr. 1: Constructorul a finalizat lucrările interioare și podul sălii de sport; se lucrează în prezent la instalațiile electrice și termice în clădire, pe toate etajele și în pod, precum și la izolarea termică exterioară a clădirii. Investiția se va încheia în luna septembrie a acestui an.
  • Reabilitarea școlii gimnaziale Radu Selejan: Lucrările au demarat la începutul lunii martie 2020 și se lucrează în prezent la instalațiile electrice și termice la toate etajele.
scoli lucrari-8

Alte cinci proiecte mari sunt în pregătire în prezent, cu finanțare din fonduri europene nerambursabile:

  • Extinderea școlii I. L Caragiale prin construcția unui nou corp de clădire care va cuprinde 11 săli de clasă, cabinete de fizică, chimie și informatică, o sală de gimnastică, o sală multimedia și un cabinet medical, precum și alte spații tehnice. În prezent, proiectul tehnic este în verificare la Agenția de Dezvoltare Centru (ADR), urmând ca după obținerea avizului să demarăm procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor.
  • Construcția a două noi creșe, una lângă școala nr. 1 din cartierul Ștrand și una în cartierul Țiglari, lângă grădința nr. 36, investiții care vor crea 200 de locuri noi pentru copiii sibieni cu vârsta până la 3 ani. Procedura de achiziție pentru construcția creșei din Țiglari este în curs, iar cea pentru creșa nouă din Ștrand va fi demarată în perioada imediat următoare, după obținerea avizului ADR Centru pentru proiectul tehnic
  • Reabilitarea completă a internatului Liceului Independența este o investiție în sprijinul învățământului în sistem dual. Procedura de achiziție pentru proiectul tehnic a fost inițiată în luna noiembrie 2019, fiind anulată din cauza faptului că singurul ofertant care s-a prezentat la achiziție nu a depus documentele necesare. Achiziția a fost reluată în luna ianuarie 2020, cele două oferte depuse aflându-se în evaluare în prezent. După realizarea proiectului tehnic, următorul pas este achiziția lucrărilor de construcție propriu-zise.
  • Extinderea școlii Regele Ferdinand și construcția unei săli de sport: proiectul a fost depus la ADR Centru și așteaptă intrarea în etapa de evaluare în vederea acordării finanțării din fonduri europene. În corpul nou ar urma să fie amenajate cinci noi săli de clasă, două laboratoare și o bibliotecă de resurse didactice.
scoli lucrari-28

Continuă și alte lucrări de mai mici dimensiuni, profitându-se de suspendarea cursurilor:

  • finalizarea mansardei grădiniței nr. 42,
  • lucrări necesare pentru obținerea autorizației ISU la Grădinița Frații Grimm:
  • amenajarea curților, aleilor și a terenurilor de sport la școala nr. 23, școala I. Slavici și la grădinița Elefănțelul Curios.
  • reabilitarea fațadelor Colegiului Agricol Barcianu și la grădinița nr. 16
  • reparații la diverse rețele de utilități din mai multe clădiri ale unităților de învățământ

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

Scoala

Acum 3 ani

Poate ,dna primar prioritizeaza,urgenteaza si profita de lipsa copiilor pentru a incepe mai repede si extinderea Sc IL Caragiale,care chiar are nevoie si de spatii de invatamant si de sala de sport si de biblioteca mai mult decat alte scoli!
Raspunde

CX

Acum 3 ani

Multi părinți cu copii la scoala IL Caragiale au buletin de Cisnadie si vor vota in Cisnadie, deci nu prezinta interes pentru madam Fodor.
Raspunde

axxy

Acum 3 ani

dar despre lucrarile pentru noul sediu al Liceului de Arta Sibiu - ce se mai stie? cand se va finaliza proiectul asta?
Raspunde

Mister

Acum 3 ani

Poate Doana Primar pleaca si alegem pe cineva competent. Orasul asta stagneaza de 10 ani. Cu bugete neceltuite...este o rusine....
Raspunde

trei

Acum 3 ani

Scoli inghesuite intre maghernite de blocuri, cu program aiurea pt toata familia! Scoli care isi bat joc de copiii oamenilor, scoli ramase in urma cu 50 de ani, rupte de realitatea vietii! Dar Buuuuneee, buneeee ca se inghesuite tot omu ! Halal! Acolo ati facut biserica, ditamai hurdugheana, ca daca intrii pe mihai viteazu fara sa stii, devine apasatoare pt orice vietate! O scoala nu ati putut face in locul bisericii!
Raspunde

Sase

Acum 3 ani

Maghernite?Sunt locuinte accesibile la 15 minute de centru si trei de autobuz.Locul pe care este biserica este cu mult mai mic decat al scolii! Acolo unde-i biserica,era cel mai nepotrivit loc pentru o scoala!Tu probabil locuiesti intr-un penthouse aproape de Sevis de unde faci mai mult timp decat de la Fagaras,asa ca esti ancorat serios la realitatea vietii! Iar dupa forma scrierii se pare ca scoala nu a fost prea generoasa cu tine!
Raspunde

UnDacLiber

Acum 3 ani

@trei, desi incepi bine comentariul tau, si sunt intru totul de acord cu faptul ca nu mai e scoala ce era pe vremuri (dar asta nu e din cauza "varstei"), o dai in bara cand incepi cu feisbucisme anti-biserica. Te deranjeaza ca e scoala 6 intre blocuri, dar vrei scoala in locul bisericii de pe M Viteazaul, care e tot intre blocuri. Te contrazici aici. Problema cu scolile nu e locatia, nu e biserica... problema cu invatamantul actual e in alta parte... e la oameni.
Raspunde

Educatia e gratuita... dar nu si pentru parinti

Acum 3 ani

Poate investiti si in ceva cadre didactice mai de calitate, cum am cunoscut-o la primara pe domnisoara Ioana RUGA, pasionata pentru meserie si cu dragoste fata de copii, nu doar in profesori-fisa (din aia care fura cu copy-paste fise de pe internet si considera asta educatie).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus