Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Iohannis: ”Pericolul epidemiei nu a trecut ieri, odată cu decizia Curții Constituționale”

Iohannis: ”Pericolul epidemiei nu a trecut ieri, odată cu decizia Curții Constituționale”

Președintele României, Klaus Iohannis, a arătat că nivelul sancțiunilor declarate neconstituționale și-a dovedit utilitatea în răspândirea virusului.

Iohannis a atacat politicienii care, apreciază el, au exploatat în mod inconștient decizia Curții Constituționale de a declara neconstituțional cuantumul majorat al amenzilor date pentru nerespectarea restricțiilor impuse în starea de urgență. ” Am văzut ieri cu câtă satisfacție au primit unii politicieni decizia Curții Constituționale privind amenzile instituite în această perioadă de stare de urgență. Este încă un semn de nepăsare, inconștiență și neînțelegere a misiunii pe care o au, dar și o dovadă că pentru acești politicieni interesul politic este mai presus de oameni. Nu este cu totul surprinzător că astăzi aceste sancțiuni sunt discutabile, deși este evident pentru noi toți că ele au fost utile pentru a împiedica răspândirea virusului”, a afirmat Iohannis într-o declarație de presă susținută joi după-amiaza.

Președintele României s-a arătat surprins de faptul că judecătorii Curții nu au avut în vedere ”interesul general al societății”. ”O spun cu toată responsabilitatea, fără aceste sancțiuni, morții pe care astăzi îi plângem ar fi fost mult mai mulți! Pericolul epidemiei nu a trecut ieri, odată cu decizia Curții Constituționale. Responsabilitatea fiecăruia dintre noi este în continuare aceeași. Regulile și sancțiunile impuse de autorități nu au avut și nu au alt scop decât protejarea sănătății și vieții fiecăruia dintre noi. Numai respectând aceste măsuri vom putea să ne reluăm activitățile cotidiene, să se joace copiii în parc, să ne revedem părinții în deplină siguranță”, a mai afirmat președintele.

Iohannis a atacat PSD și pentru inițiativele legislative ”populiste și demagogice”, dar și pentru cele prin care – susține președintele – caută să își protejeze ”baronii locali”. ”Cel mai recent exemplu l-am avut zilele trecute, în Parlament. În timp ce atenția publică era concentrată asupra altor subiecte, PSD era ocupat să lovească din nou în standardele de integritate aplicabile funcțiilor publice sau să reglementeze privilegii. Mai exact, PSD, nou sau vechi, vrea să le permită unor aleși locali declarați incompatibili să candideze la primării sau pentru alte funcții. O astfel de măsură ar amnistia nici mai mult, nici mai puțin, 1.000 de aleși locali care au încălcat legea. Unica prioritate a pesediștilor, chiar și într-o criză umanitară, rămâne doar aceasta: legi cu dedicație pentru baronii lor”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Voltaire

Acum 3 ani

Niste legi date mai profesionist, dupa reguli democratice, se poate?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Erlkonig

Acum 3 ani

Mai puțin ipocrit, poți?
Raspunde

leg e

Acum 3 ani

Parlamentul României este organul reprezentativ suprem și unica autoritate legiuitoare a României.
Raspunde

democratia

Acum 3 ani

Dupa ciuma rosie, epidemia lui Johannis... Suntem in trend...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus