Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

CNAIR a semnat contractul pentru încă 30 de km din autostrada Sibiu-Pitești

CNAIR a semnat contractul pentru încă 30 de km din autostrada Sibiu-Pitești

CNAIR a semnat luni, la Curtea de Argeș, contractul pentru construcția a încă 30 de kilometri din autostrada Sibiu-Pitești.
 Lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești face legătura între Curtea de Argeș și Pitești și are un termen de execuție de patru ani.
Constructorul este un antreprenor din Italia, care mai derulează lucrări importante de infrastructură, cum ar fi podul peste Dunăre de la Brăila sau magistrala de metrou din cartierul Drumul Taberei din București.
Prezent la semnarea contractului, premierul Ludovic Orban a declarat că investiţiile în infrastructura de transport sunt o prioritate a Guvernului, fiind nevoie ca aceasta să se dezvolte "cu o viteză miraculoasă".

"Din punctul nostru de vedere, prioritatea o reprezintă investiţiile în infrastructură, infrastructura de transport, care trebuie să se dezvolte cu o viteză miraculoasă. Noi vrem să construim, să legăm provinciile istorice, să creştem coeziunea, să asigurăm fructificarea potenţialului de dezvoltare economică pe care îl are România prin asigurarea unei infrastructuri de transport la standarde europene neneglijând niciun fel de alt proiect de investiţie majoră în infrastructură, infrastructura de comunicaţii, infrastructura de sănătate, infrastructura din domeniul energiei", a declarat Orban.

Reamintim că deocamdată se lucrează doar la lotul 1 al autostrăzii, care face legătura între Sibiu și Boița. Pentru secțiunile 2 și 3, cele mai dificile, deoarece sunt în zona de munte, nu au fost nici măcar lansate licitațiile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

McD

Acum 3 ani

...pentru moment lotul 5 nu prezinta interes, se termina nicaieri...era mai logic sa se continue cu lotul 2 dar...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus