Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Turul ciclist s-ar putea desfășura din 2 iulie. ”Echipe importante din toată lumea și-au arătat interesul de a reîncepe sezonul în România”

Turul ciclist s-ar putea desfășura din 2 iulie. ”Echipe importante din toată lumea și-au arătat interesul de a reîncepe sezonul în România”

A zecea ediție a Turului ciclist al Sibiului s-ar putea desfășura, conform programului, din 2 iulie, au anunțat organizatorii. Totul depinde însă de felul în care va evolua situația pandemiei de coronavirus. ”Din cauza problemelor cauzate de coronavirus, incertitudinea planează deasupra evenimentelor sportive din toată lumea, dar, în acest moment, planul este de a organiza evenimentul nostru conform programului anunțat inițial. Perioada de suspendare a evenimentelor din calendarul UCI  (Uniunea Ciclistă Internațională) anunțată în 15 aprilie, durează până în 1 iulie și nu afectează cursa din Transilvania, iar autoritățile locale au anunțat că este posibil ca aceste competiții sportive să reînceapă de la mijlocul lunii iunie. Așadar, echipe importante din întreaga lume au trimis deja intenția lor de a reîncepe sezonul ciclist în România, în luna iulie, și am fi foarte fericiți să-i vedem la linia de start în Sibiu”, au anunțat organizatorii.

Este însă posibil ca din cauza interdicțiilor de călătorie, competiția să u se poată totuși desfășura. ”Alături de UCI și de autoritățile române vom monitoriza situația și vom comunica eventualele modificări ale programului în săptămânile ce vor urma”, au explicat organizatorii. De altfel, din cauza pandemiei, o echipă din Columbia, care inițial și-a arătat interesul de a ajunge la competiția din Sibiu, Colombia Tierra de Atletas - GW Bicicletas, a renunțat. Ar fi fost prima echipă din această țară care ar fi ajuns la Turul ciclist al Sibiului.

La fel ca și în edițiile precedente, prologul competiției se va desfășura pe străzile din Sibiu, cu plecare din Piața Mare, urmând ca zilele următoare competiția să se mute în județ, cu ținte precum Bâlea Lac și Păltiniș.

Programul curselor:

Joi, 2 iulie

Centrul istoric, 2.5 km. Contratimp individual

Vineri, 3 iulie

Sibiu – Agnita – Cisnădie - Gura Râului – Sibiu. Total: 175 km

Sâmbătă, 4 iulie

Sibiu - Săliște - Dobârca - Cristian - Cisnădie - Bâlea Lac. Total 177 km

Duminică, 5 iulie

Contratimp Individual Curmătura Ștezii - Arena Platoş Total: 12 km

Duminică, 5 iulie

Sibiu - Cisnădie - Poplaca - Sălişte - Cristian – Sibiu. Total: 102 km

Până acum trei echipe UCI Pro Teams și 18 echipe continentale și-au confirmat interesul de a participa la Turul ciclist al Sibiului, ediția 2020:

Androni Giocattoli - Sidermec

Bardiani-CSF-Faizanè

Vini Zabù - KTM

à Bloc CT

Akros - Excelsior - Thömus

Amore & Vita - Prodir

CCC Development Team

Cycling Team Friuli ASD

D'Amico - UM Tools

Dauner D&DQ-Akkon

Elkov - Kasper

Giotti Victoria

Massi Vivo - Conecta

Mazowsze Serce Polski

Memil - CCN Pro Cycling

Meridiana Kamen Team

Sangemini Trevigiani Mg.k Vis

Team Illuminate

Team Novak

Team Sapura Cycling

Voster ATS Team

Echipa Națională a României

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus