Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

VIDEO Muzeul în aer liber ASTRA se redeschide vineri. „Am putea primi în jur de 2.500 vizitatori pe zi”

VIDEO Muzeul în aer liber ASTRA se redeschide vineri. „Am putea primi în jur de 2.500 vizitatori pe zi”

Conducerea Complexului Național Muzeal ASTRA a luat o serie de măsuri menite să protejeze angajații și vizitatorii, în următoarea perioadă, odată cu ridicarea anumitor restricții și deschiderea muzeelor din țară. Printre primele instituții de cultură care vor permite accesul publicului se numără muzeele în aer liber, astfel că și Muzeul ASTRA se va deschide din 15 mai.

Muzeul ASTRA este pregătit să primească în jur de 2.500 de vizitatori pe zi, odată ce se va redeschide, anunță directorul Ciprian Ștefan. Potrivit acestuia, în muzeu au fost implementate mai multe măsuri de protecție. „Ținând cont că avem monumente expuse pe o suprafață de 50ha, poate primi până la 2500 de vizitatori/zi. Au fost montate panouri din plexiglas în zonele de casierii, la cele 3 intrări în Muzeul ASTRA, au fost montate distanțiere autocolante ( 2 metri) în zona de casierii și intrările în Muzeu și au fost amenajate 6 puncte cu dezinfectant în zone distincte din Muzeul în aer liber (casierii + toalete)”, transmite conducerea instituției de cultură.

Totodată, reprezentanții muzeului pregătesc panouri informative cu normele sanitare (purtat măști, mănuși, etc) și de distanțare socială recomandate de Institutul Național de Sănătate Publică în lupta împotriva coronavirusului. Se are în vedere și realizarea unor video – promo-uri informative despre cum se poate efectua în siguranță o vizită la Muzeul ASTRA. Clipurile vor fi postate pe conturile de social media ale muzeului și pe plasmele de la intrarea principală în muzeu.

„În toate aceste măsuri am ținut cont de reglementările în vigoare impuse de Ministerul Sănătății și INSP. De asemenea, avem în vedere și răspunsurile primite într-un chestionar online lansat de Muzeul ASTRA pentru vizitatori, cu privire la perioada de după starea de urgență”, spune Ciprian Ștefan.

Directorul Complexului Național Muzeal ASTRA a răspuns la câteva întrebări adresate de reporterul Turnul Sfatului, în imaginile de mai jos:

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bobby

Acum 3 ani

Pana nu va fi liber accesul vizitatorilor cu animale de companie ........NU VIZITAM !!!!! Asa se intampla intr-o tara civilizata intr-un muzeu in aer liber ( padure) ....deocamdata asteptati turisti !
Raspunde

NumeSiPrenume2

Acum 3 ani

Oh, ce tragedie! Mi se rupe inima ca nu pot avea partea de experiente olfactive si vizuale generate de animalutele de companie. E revoltator la cer domnule! Sa facem o petitie, pe langa nuntile si masinile parcare de Bombarieri in parc, sa aducem si animalutele, ca poate se simt discriminate ca doar etniile au parte de parc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus