Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Campania ISJ: Peste 170 de calculatoare primite. Mai sunt necesare monitoare și echipamente periferice

Campania ISJ: Peste 170 de calculatoare primite. Mai sunt necesare monitoare și echipamente periferice

În urmă cu câteva săptămâni Inspectoratul Școlar Județean Sibiu (IȘJ) a lansat un apel pentru toți cei care pot dona dispozitive de tehnologie cum sunt telefoanele, laptopurile sau calculatoarele, să o facă pentru elevii care nu au, în acest moment, acces la ele. În urma acestui apel au fost donate un laptop, 41 de monitoare, 178 de unități de calculator, două calculatoare complete, 45 de tastaturi și o imprimantă, conform informațiilor oferite de reprezentanții inspectoratului. Donațiile au fost făcute de firme, instituții și persoane fizice. Cu toate acestea, ISJ are nevoie, în continuare, de sprijin pentru că multe dintre dispozitivele primite nu sunt complete.

Alexandru Dumbravă, inspectorul școlar general, spune că sunt pe stoc 140 de calculatoare pentru care nu există tastatură , mouse, cabluri și monitoare. În acest context, apelul reprezentanților instituției continuă, pentru a putea face aceste dispozitive să fie funcționale. „Am strâns destul de multe calculatoare pentru a fi donate copiilor, am și trimis deja foarte multe în comunități, dar ne confruntăm cu o problemă. Majoritatea donațiilor primite de la companii au fost doar de unitate, fără periferice și monitor. Acum avem pe stoc 140 de calculatoare pentru care nu avem tastatură, mouse, cabluri și monitor. De acestea am avea mare nevoie pentru a le putea trimite mai departe. Dacă vă puteți lipsi de ele, vă rog să mă contactați sau sa le duceți pe Turismului nr 15, Sibiu, la Casa Corpului Didactic Sibiu”, scrie Alexandru Dumbravă, într-un mesaj postat pe pagina de socializare.

Potrivit ultimelor date colectate de inspectorat, în județul Sibiu sunt peste 15.000 de copii care ar avea nevoie de dispozitive pentru a putea participa la cursurile online. Totodată, Ministerul Educației, va trimite către inspectorat 5.284 de tablete, potrivit purtătorului de cuvânt, prof. Constantin Dincă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Eliza

Acum 3 ani

Traim in era tehnologiei si a trebuit sa ajungem stransi cu degetele la usa ca sa isi dea seama mai sus-pusii ca ducem lipsa acuta de tehnologie. Mare pacat de viitorul incert al generatiei de maine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus