Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Petre Din, profesorul de istorie din județul Sibiu, premiat de Liga Scriitorilor pentru ultima sa carte publicată

Petre Din, profesorul de istorie din județul Sibiu, premiat de Liga Scriitorilor pentru ultima sa carte publicată

Profesorul de istorie Petre Din, de la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Avrig a fost premiat de Liga Scriitorilor pentru cartea sa „Primul Război Mondial. Viață cotidiană și mentalități colective”, volum publicat în august 2019. Contextul în care a fost premiat profesorul din județul Sibiu este cel al unor recunoașteri pe care Liga Scriitorilor le face anual, identificând cele mai bune produse editoriale care au văzut lumina tiparului în anul editorial precedent. Astfel, pentru ediția 2020 au fost luate în considerare 207 titluri publicate în 2019, din care s-au făcut trei selecții pentru fiecare gen literar.

Diploma Petre DinProfesorul Petre Din a primit premiul pentru „Cartea de memorialistică și spiritualitate”, pe anul 2019, iar lucrarea sa a fost aleasă din 17 nominalizări. „Ținând cont de faptul că aceste cărți au fost scrise în interiorul Literaturii Române, premiile sau acordat exclusiv pe baza criteriului valoric, indiferent de apartenența la vreo organizație profesională autorilor. Liga scriitorilor militează cu consecvență Pentru promovarea spiritului democratic în lumea literară, de aceea a adoptat acest principiu încă de la înființare, în 2006, prin statut”, spun reprezentanții Ligii Scriitorilor. Juriul a fost format din scriitorii Alexandru Florin Țene, președintele juriului, Gavril Moisa, Ion Constantinescu, Iulian Patca și Voichița Pălăcean Vereș.

carte petre dinPetre Din s-a născut la 30 ianuarie 1963 în satul Comănița, județul Olt. Este licențiat al Facultății de Istorie și Filosofie a Universității ,,Babeș-Bolyai,, specializarea Istorie (1995), și al Facultății de Științe Politice (1997). În 1996 a absolvit cursurile de Studii Aprofundate în Istorie și în anul 2003 am obținut doctoratul în Istorie, sub îndrumarea prof. univ. dr. Andrei Magyari. În perioada 2004-2008 a activat ca lector universitar dr. asociat la Facultatea de Litere și Istorie Râmnicu Vâlcea a Universității din Pitești și profesor la Colegiul Tehnic Turda, Școala Generală Mihai Viteazu din Câmpia Turzii și Liceul Teoretic ,, Pavel Dan,, Câmpia Turzii.

Începând cu anul 2010 a activat ca profesor de Istorie la Liceul Tehnologic Mîrșa și Liceul Teoretic ,,Gheorghe Lazăr,, Avrig până în anul 2017. Din anul 2017 este profesor la catedra de Socio-Umane și Istorie a Liceului Teoretic ,,Gheorghe Lazăr,, Avrig. Petre Din este autor a 10 cărți. A publicat 103 studii și articole în diverse reviste de specialitate și a participat la 87 de sesiuni de specialitate, naționale și internaționale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus