Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Oricine se poate testa pentru COVID-19 la Spitalul de Pediatrie. Limita este de zece programări pe zi

Oricine se poate testa pentru COVID-19 la Spitalul de Pediatrie. Limita este de zece programări pe zi

Spitalul de Pediatrie din Sibiu vine cu precizări în ceea ce privește testele COVID-19 care se fac în această instituție, contra cost. Potrivit reprezentanților instituției, aceste teste sunt disponibile pentru persoane din exterior în limita a 10 teste zilnic. Programările se fac la numărul de telefon 0269.217.927. Efectuarea acestora presupune fie recoltare din sânge, fie secreții nazale, iar testele se fac la Laboratorul Spitalului de Pediatrie. Este vorba despre analize RT-PCR COVID-19 la prețul de 280 lei/test, precum și teste pentru determinarea anticorpilor (Ig M și Ig G – anti SARS-Cov-2) prețul fiind de 80 lei/test.

La acest moment, testele sunt suficiente pentru aceasta etapă, inițială, a demersului realizat în cadrul spitalului.

De astăzi, 15 mai, pediatria își reia activitatea de consultații în ambulatoriile de specialitate. Citește mai multe detalii AICI.

În Sibiu, Spitalul Clinic de Pediatrie este singura instituție de stat care realizează teste COVID-19 pentru cei care doresc, contra cost, însă sunt și clinici private care oferă astfel de servicii. În clinica Polisano, de exemplu, toți pacienții care se tratează în interiorul clinicii sunt testați COVID-19, iar prețul testului este trecut într-un pachet.

„Noi îi testăm pe toți cei care vin cu probleme în clinică. Pacienții care fac internare de o zi sau de mai multe zile, pe ei îi testăm, contra cost, dar nu testăm la cerere. Adică nu poate veni cineva și să ceară doar să fie testat COVID-19. La noi testul este trecut într-un pachet de servicii care costă 500 de lei, dar nu este doar testul, ci întreg pachetul”.

Teste COVID-19 la cerere, contra cost, se fac și la Synevo. Aici, oricine dorește poate face testul pentru depistarea anticorpilor IgG pentru SARS-CoV-2. Este un test serologic, care poate detecta în sânge prezența anticorpilor de tip Imunoglobulină G (IgG), produși de organism ca răspuns la infecția cu coronavirusul SARS-CoV-2. Acesta se efectuează din sânge venos și are o acuratețe de 99%, sensibilitate de 100%, specificitate 99.5%. Eliberarea rezultatului se realizează în maximum 48 de ore, scriu reprezentanții clinicii. Prețul acestuia este de 95 de lei.

Testele COVID-19 nu se găsesc încă în farmacii

În farmaciile din Sibiu nu s-a luat, încă, decizia aducerii testelor COVID-19, deși cadru legal ar exista.

„Din ce am discutat cu colegii au mai văzut oferte, acestea nu sunt prea multe, iar prețurile sunt destul de mari, dar nu orice test COVID-19 poate fi găsit în farmacii, de aceea nu este oportun să fie în farmacii. Mai bine ar fi să fie în cabinetele medicilor de familie care pot și să facă testul undeva sau în clinicile unde există aparatură pentru a putea fi făcut . Și încă nu s-a făcut un studiu de piață, câte teste să aducă o farmacie? Care este cererea? Am participat la discuții, dar din câte știu eu, nimeni nu a luat o decizie în acest sens”, spune Felicia Gligor, președintele Colegiului Farmaciștilor din Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Perfect

Acum 3 ani

Contra cost? Rușine!!!
Raspunde

Carcotel

Acum 3 ani

280 RON un test ce ar trebui sa fie gratis???? Sa va fie rusine!
Raspunde

Offf

Acum 3 ani

Si asigurare de sanatate pentru ce p calului platim? Sa le putem face decontate de Casa de Asigurari de Sanatate. De ce nu se deconteaza?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus