X
turcan

Raluca Turcan: Nu poţi să aştepţi măsuri din partea statului şi ţie să nu-ţi pese de nişte reguli care nu te vizează doar pe tine

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat sâmbătă, la Sibiu, că nu poate fi de acord cu “sfidarea” de care unii români dau dovadă, nerespectând regulile de distanţare socială, şi spune că Guvernul va urmări aplicarea legii faţă de aceştia.

“Nu poţi în permanenţă să aştepţi măsuri din partea statului, să ceri măsuri din partea statului şi ţie să nu-ţi pese, să nu-ţi pese de nişte reguli care nu te vizează doar pe tine, care îi vizează pe cei din jurul tău, îi vizează pe toţi cei care au dreptul să trăiască sănătoşi”, afirmă Turcan.

“Guvernul din care fac parte respectă şi garantează deopotrivă libertatea de exprimare, dar şi dreptul la sănătate. Aşadar, condamn acele manifestări care îndeamnă la nerespectarea regulilor, care sfidează, pur şi simplu, nişte măsuri pe care autorităţile statului, în acord cu reguli existente la nivel mondial, le solicită pentru a rezolva problemele generate de criza SARS-CoV-2 şi în acelaşi timp pentru a asigura sănătatea populaţiei”, a declarat Raluca Turcan, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu.
Ea a spus că au revoltat-o imaginile pe care le-a văzut, făcând referire la oameni care, aflaţi în mijloacele de transport în comun, nu purtau măşti, “sfidând cerinţele” autorităţilor, dar şi la unii dintre cei adunaţi vineri seară în Piaţa Victoriei din Bucureşti, care nu au respectat regulile de distanţare socială.
“În acelaşi timp, mulţi dintre cei care protestau chiar şi în Piaţa Victoriei sau nu respectau aceste reguli de distanţare sau de purtare obligatorie a măştii în spaţii închise erau şi beneficiari, de exemplu, ai indemnizaţiei de îngrijire a copilului pe perioada suspendării cursurilor, erau şi beneficiari de şomaj tehnic, măsură pe care Guvernul a luat-o tocmai pentru a sprijini financiar oameni ale căror locuri de muncă au fost afectate pe perioada crizei. Unii dintre ei, dintre cei care protestau, erau chiar şi beneficiari ai produselor de sprijin economic, cum este şi produsul IMM Invest. Aşadar, erau oameni care beneficiau de măsuri luate de către statul român pentru protecţia lor şi a celor din jur şi concluzia mea este una cât se poate de clară: nu poţi în permanenţă să aştepţi măsuri din partea statului, să ceri măsuri din partea statului şi ţie să nu-ţi pese, să nu-ţi pese de nişte reguli care nu te vizează doar pe tine, care îi vizează pe cei din jurul tău, îi vizează pe toţi cei care au dreptul să trăiască sănătoşi”, a adăugat Raluca Turcan
Vicepremierul a spus că Guvernul va urmări aplicarea legii.
“În concluzie, vreau să vă spun faptul că solicit şi vom urmări aplicarea legii pentru toţi cei care îndeamnă la nerespectarea legii. Toţi care sfidează măsurile pentru sănătatea celor din jurul lor şi pentru sănătatea întreii populaţii trebuie să respecte rigorile legii”, a precizat ea.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Lorin Greurus

  Ca de obicei, sibianca dna Turcan are dreptate! Mastile Vuitton si Prada trebuie sa fie un musy la toti oamenii, mai ales la Sibiu!!!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Cristian

   Foarte corect!
   Am o soba in care alimentez constant lemnele consumate.
   Soba e Romania/pandemia,lemnele sunt diaporistii neintelesi care se intorc/pleaca in mod constant cu marea obladuire a impotentilor de la conducere.
   Cum sa stavileste o infectare in masa daca tu aduci mereu si mereu ‘tulpini proaspete de covid’ in tara???
   Madam tzurcan ori e bota ori valseaza cu nervii nostri..Ț
   Nu toti suntem lobotomizati bai politicienilor de 2 bani!!!!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp2

  sibianca doamna e din botoshani
  si e foarte isteata
  de protestul din Bucuresti ce zice oare
  sau nu e legal
  oricum cine nu sare ia kondamnare

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sud Istan

  Pai ba poti… daca esti destul de prost incat sa pui stampila pe PSD si sa te uiti la latrina 3 sau latrinia tv !…. Pai cum nu ? Avem o tara plina de retardati, nespalati si vai viata lor de oameni de nimic, dar cu gura mare. Ia fa o tura pana la celebrul Caracal si vezi cum se respecta…. orice. Aia traiesc acolo in epoca de piatra, cu mentalitati de babuini, efectiv. Deci, orice se poate… ca de-aia exista aceasta abominatie numita PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact