X
covid sibiu

Coronavirus, Sibiu. Media testelor a crescut în luna mai cu 20 de teste pe zi. Media cazurilor noi a scăzut cu un caz pe zi

Mai multe teste și mai puține cazuri. Aceasta este concluzia analizei cazurilor infecțiilor cu SARS CoV – 2 în județul Sibiu, în luna mai, comparativ cu luna aprilie.

Media cazurilor nou apărute zilnic în luna precedentă era de 9,82 de cazuri pe zi, în timp ce media în aceste prime 17 zile din lună este de 8,82. În luna aprilie au fost găsiți infectați, în total 285 de sibieni, în timp ce în primele 17 zile ale lunii în curs, numărul a fost de 123.

În cazul testelor făcute pentru identificarea infectării cu noul coronavirus, în luna aprilie au fost făcute în județ 1.995 de teste, în timp ce în luna mai au fost realizate deja 1.372 de teste. Media în luna aprilie a fost de 64,20 de teste pe zi, în timp ce media în această lună a fost de 83,58 de teste zilnice.

Cifrele week-end-ului: 15 cazuri noi și 13 externări

De vineri până duminică au fost declarate ca fiind vindecate 13 persoane, șase – vineri, 7 – sâmbătă și niciuna duminică. În această perioadă au fost descoperite 15 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus: 3- vineri, 6 – sâmbătă și tot 6 – duminică. În aceste trei zile s-au efectuat 250 de teste.

În total, în județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 3680 de teste. Până acum au fost depistate 457 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 429 adulți și 28 copii) și 1914 de persoane confirmate negativ.  Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 263 de persoane, iar 36 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În carantină se află 22 de persoane, iar în izolare, alte 539.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact