Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

DENT ESTET - Prima clinică dentară din România care introduce testarea pentru depistarea Covid-19 pentru personalul medical și pacienți

DENT ESTET - Prima clinică dentară din România care introduce testarea pentru depistarea Covid-19 pentru personalul medical și pacienți

  • DENT ESTET testează personalul medical și non-medical care interacționează cu pacienții, din clinicile pentru adulți din București și Sibiu, pentru depistarea Covid-19
  • Vor fi testați pacienții cu intervenții stomatologice complexe, fără costuri suplimentare, prin metoda moleculară RT- PCR, considerată gold standard pentru identificarea virusului SARS CoV2
  • Demersul de testare a personalului este inițiat și susținut cu sprijinul MedLife, liderul în medicina privată din România, rețea din care face parte și grupul DENT ESTET din anul 2016
  • Protocoalele de lucru existente în clinici sunt conforme cu recomandările Colegiului Medicilor Dentiști din România și ale Direcției de Sănătate Publică
Grupul de clinici DENT ESTET introduce, ca metodă suplimentară de siguranță și protecție, testarea rapidă pentru determinarea anticorpilor de tip IgM și IgG pentru personalul medical, în vederea evitării răspândirii comunitare a noului coronavirus.

De asemenea, vor fi testați și pacienții care necesită intervenții stomatologice complexe, cu cel puțin 48 de ore înainte de a fi realizată procedura, prin metoda moleculară RT-PCR, considerată gold standard pentru identificarea virusului SARS CoV2.

Acest demers este primul de acest fel inițiat de o clinică dentară din România și reprezintă încă o măsură de triaj și prevenție epidemiologică pe care DENT ESTET o introduce în protocoalele de lucru deja existente în toate clinicile din grup.

„Situația actuală la nivel global a afectat, fără îndoială, foarte mult activitatea clinicilor și cabinetelor dentare. Iar pentru a trata pacienții în contextul Covid-19 a fost nevoie de eforturi considerabile în adaptarea protocoalelor de lucru, în training-ul personalului pentru situații atât de speciale și unice pentru noi și în adaptarea comportamentului medicilor, dar mai ales al pacienților. Pentru DENT ESTET, fiecare demers făcut reprezintă o responsabilizare față de echipă, față de pacienți și față de comunitate, iar fiecare măsură suplimentară luată este o completare la demersurile stricte pe care le aplicăm în clinică încă de la înființare”, mărturisește dr. Oana Taban – CEO și Fondator DENT ESTET

Protocoale de lucru stricte pentru siguranța și protejarea sănătății generale a pacienților și angajaților

Clinicile DENT ESTET își desfășoară activitatea de foarte mulți ani având la bază protocoale de lucru stricte și își ghidează activitatea în baza dispozițiilor legale, tot protocolul de lucru implementat pentru siguranța oamenilor având la bază reglementările Colegiului Medicilor Dentiști din România și cel al Direcției de Sănătate Publică.

De asemenea, protocoalele interne de protecție, dezinfecție și sterilizare sunt constant îmbogățite cu măsuri noi care și-au dovedit eficiența și în alte clinici din Germania, Franța, Marea Britanie și SUA, îndeosebi în contextul pandemiei de coronavirus.

Protocolul de triaj – o măsură extrem de importantă în scăderea riscului de răspândire a noului coronavirus

Protocolul de triaj implementat în clinicile DENT ESTET, încă din perioada stării de urgență, este extrem de riguros și este etapizat: tele-triajul cu durată de 15-20 de minute, în clinică pacientul completează declarația pe proprie răspundere și i se verifică temperatura cu un termometru fără contact, intrarea în clinică în care pacientului i se oferă echipament specific de unică folosință și urmează instrucțiunile de dezinfecție a mâinilor cu substanțe dezinfectante.

Protocolul de triaj este aplicat și personalului medical și non-medical din clinică ce interacționează în mod direct cu pacienții, prin verificarea temperaturii corporale la intrarea în tură, respectarea regulilor de dezinfecție și igienă personală, purtarea echipamentului de protecție omologat și testarea rapidă pentru determinarea anticorpilor de tip IgM și IgG.

Măsurile adoptate în acest moment vor fi aplicate cu rigurozitate și de acum înainte. Reprezentanții clinicii rămân vigilenți la evoluția pandemiei la nivel național și global și asigură pacienții de actualizarea rapidă a protocoalelor de protecție conform recomandărilor noi apărute din partea autorităților.

Alte măsuri importante luate în clinici pentru limitarea răspândirii Covid-19

Pentru limitarea răspândirii virusului SarS-CoV-2, programarea pacienților în clinică se va realiza astfel încât să fie respectate recomandările de distanțare socială și pacienții să interacționeze cu un număr redus de persoane pe parcursul vizitei în clinică. De asemenea, vor fi amenajate mai multe zone de așteptare în interiorul și în exteriorul clinicilor.

Prin toate demersurile realizate, DENT ESTET alături de MedLife, își menține promisiunea de a pune pe primul loc sănătatea generală a pacienților pe termen lung.

_____________________________________________________

DENT ESTET face parte din rețeaua MedLife, liderul pieței de servicii medicale din România, din anul 2016. În prezent, grupul DENT ESTET deține 10 clinici dentare în București, Sibiu și Timișoara, dintre care 5 clinici stomatologice dedicate exclusiv copiilor și adolescenților și 5 clinici pentru pacienții adulți.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus