X
orban si turcan

Orban: ca să am o exprimare plastică, trecem de la stare de alertă la stare de alertă maximă

Guvernul a aprobat, luni, hotărârea privind instituirea stării de alertă, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020. Potrivit proiectului de hotărâre, starea de alertă se instituie pe întreg teritoriul ţării, începând cu data de 18 mai, pe o durată de 30 de zile.

“Odată cu adoptarea hotărârii de guvern, continuăm, practic, starea de alertă care a fost instituită prin hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dar, ca să am o exprimare plastică, trecem de la stare de alertă la stare de alertă maximă, pentru că legea ne conferă toate pârghiile și instrumentele pentru a putea asigura respectarea măsurilor, a regulilor care sunt stabilite pentru a apăra sănătatea și viața oamenilor. Vă infomez că, în această după-amizază, la ora 19:00, am convocat toate instituţiile statului cu drept de control, pentru a pune la punct un plan amănunţit de asigurare a respectării măsurilor cuprinse în starea de alertă, în cadrul hotărârii de guvern şi, în mod evident, şi în cadrul Legii 55”, a declarat premierul Orban la începutul ședinței de Guvern.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact