X
orban

Orban, despre amenzi: Suntem democraţie, dar nu suntem anarhie

Guvernul a aprobat, luni, hotărârea privind instituirea stării de alertă, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020. Potrivit proiectului de hotărâre, starea de alertă se instituie pe întreg teritoriul ţării, începând cu data de 18 mai, pe o durată de 30 de zile.

La începutul ședinței de Guvern, premierul Orban a declarat că “majoritatea zdrobitoare a cetăţenilor, 98% dintre cetăţenii români sunt oameni cu respect faţă de lege, oameni care respectă regulile, oameni care au fost alături de noi şi a căror responsabilitate a contribuit la ţinerea sub control a epidemiei şi la diminuarea efectelor negative pentru sănătatea şi viaţa oamenilor”.

“Trebuie să fim în continuare alături de ei şi să-i ferim de unii care se pare că nu înţeleg, o minoritate care, din păcate, se manifestă de multe ori agresiv şi în sfidarea regulilor. Noi trebuie să fim de partea oamenilor corecţi, de partea oamenilor care respectă legea, a oamenilor responsabili, a oamenilor care contribuie la o conduită normală şi firească. Iar aici, trebuie să spunem încă o dată lucrurilor pe nume: cu cât controlăm mai bine răspândirea virusului, cu cât limităm efectele epidemiei mai mult, cu atât şansa de a reveni la normalitate este mai mare,” a spus premierul.

Orban a precizat că pentru a putea adopta noi măsuri de relaxare din 1 iunie,  măsurile de relaxare adoptate acum să nu genereze o creştere semnificativă a numărului de persoane infectate, dacă nu, există riscul de a se reveni asupra unor din aceste măsuri de relaxare.

“Odată cu adoptarea acestei hotărâri de guvern, în baza legii, vă repet, avem la dispoziţie toate instrumentele legale necesare, inclusiv amenzile. Nu pot să nu fac o paranteză şi să nu vă spun că am rămas siderat când am văzut oameni care ne acuzau că de ce am dat amenzi, cum acum ne acuzau că de ce nu am dat amenzi, adică ‘ai bască, n-ai bască’. Amenzile sunt un instrument prin care cei care nu respectă legea pot fi determinaţi să aibă o conduită corectă, pentru că o conduită corectă din partea fiecărui cetăţean contribuie la sănătatea publică şi îi fereşte pe oamenii care sunt corecţi, care respectă legea şi regulile, să fie supuşi riscului de infectare. Din punctul meu de vedere, atât timp cât este evident că acest virus generează riscuri majore, inclusiv pentru viaţa oamenilor, mai ales pentru persoanele care au vulnerabilităţi sau alte boli, orice comportament care nu este corect şi care poate duce la infectarea concetăţenilor noştri este trebuie sancţionat.

Aşa este normal, aşa este firesc. Suntem democraţie, dar nu suntem anarhie. Democraţia funcţionează în beneficiul celor care respectă legea, în beneficiul celor care respectă regulile şi noi, ca guvern, şi celelalte autorităţi care colaborează cu noi trebuie să fie în acest dispozitiv de asigurare a respectării legii şi, până la urmă, de a apăra viaţa şi sănătatea românilor” a mai spus premierul, la începutul ședinței de Guvern de luni.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  UnDacLiber

  “98% dintre cetăţenii români sunt oameni cu respect faţă de lege” fata de cele 100% de politicieni FARA respect fata de lege.
  Ce linguseala penibila venita de la niste politruci care nu stiu cum sta treaba cu Monitorul Oficial.

  Vorbarie multa, ca in campanie electorala. NU VA MAI CREDE NIMENI, ZEROURILOR!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Rammstein

  Bine că ne-a spus mandolierul că suntem democrație !!!.. ne-a mai spus unul acum câțiva ani că iarna nu-i că vara!!…un prieten de pahar … După imaginile din vama Nădlac credeam că suntem în Congo ..și acolo e democrație Dle Orban , și-n Coreea de Nord e democrație, poporul poate vota !!!..nu contează ce votează,dar fac un act democratic….!!!.. mi-a plăcut prezența dvs la conferința de presă de la miliție ,noroc că nu bătea vântul că vă dădea jos…. CTP ul studiază și acum gesturile făcute de tine cu mâna, săracul nu și-a dat seama că erați mangă…noroc cu masca că-i Îmbălsămați pe reporteri..

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sud Istan

  Aha…spune-i asta PSD-ului, care a adus sudul si Moldova in stare de haos administrativ si social, cu indivizi ca Lia Olguta, Mazare, Firea, Valcov si multi altii latratori cu IQ de caine de companie.
  N-au inteles nimic, indivizii astia si nici cei ce voteaza asemenea lucruri slabe.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact