X
1_PLASMA

Spitalul Județean poate începe tratamentele cu plasmă umană pentru pacienți cu COVID-19. Se așteaptă donatori

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a primit avizul Ministerului Sănătății pentru includerea Secției Clinice ATI în programul de tratament monitorizat al pacienților critici cu COVID -19 cu plasmă recoltată de la donatori vindecați, anunță reprezentanții instituției. Totodată, secția a fost inclusă și în Studiul de eficiență al aceluiași tratament. În aceste condiții poate fi demarat tratamentul cu plasmă umană. De acest tratament vor beneficia doar pacienții critici confirmați cu COVID-19, cu vârsta de cel puțin 18 ani, prin semnarea unui consimțământ. Conducerea spitalului face apel către toți pacienții vindecați de COVID-19 să doneze plasmă.

„Ne bucurăm că solicitarea noastră către Ministerul Sănătății a fost aprobată rapid și că putem demara acest tip de tratament, cu atât mai mult cu cât secția ATI este pregătită atât din punct de vedere tehnic cât și profesional pentru a efectua astfel de proceduri”, declară Conf.univ.dr. Mihai Sava, medic șef al Secției Clinice ATI a SCJU Sibiu.

Plasma se va administra doar pacienților critici infectați confirmați cu COVID-19 (prin metoda RT-PCR), cu vârsta de cel puțin 18 ani, care sunt de acord cu administrarea de plasmă convalescentă COVID-19 prin semnarea consimțământului informat și care se încadrează în criteriile stabilite prin ORDINUL nr. 654 din 22 aprilie 2020, emis de Ministerul Sănătății. Spitalul va anunța în momentul în care va fi efectuat primul astfel de tratament la un pacient internat se arată în comunicatul de presă transmis.

„Faptul că secția ATI a spitalului este autorizată pentru a demara tratamentul cu plasmă umană hiperimună este o veste foarte bună în lupta împotriva COVID-19. Deja medicii noștri din toate secțiile implicate în tratarea pacienților cu coronavirus au avut rezultate excelente, dovadă numărul mare de pacienți vindecați, și sperăm ca acest tratament să crească șansele pacienților în stare gravă, aflați în secția ATI. Facem un apel către toți pacienții vindecați de COVID-19 să doneze plasmă, existența acesteia fiind acum elementul decisiv pentru derularea tratamentului”, declară Conf.univ.dr. Liliana Coldea, managerul SCJU Sibiu.

Vă reamintim că SCJU Sibiu a primit recent, spre folosință gratuită, timp de 12 luni, un echipament nou de plasmafereză (colectare de plasmă umană). Echipamentul a fost instalat în data de 30 aprilie, la Centrul de Transfuzie Sangvină Sibiu. Ulterior, la scurt timp, a avut loc prima procedură de colectare de plasmă umană hiperimună de la un pacient COVID-19 vindecat, donatorul fiind un bărbat de 33 ani, din Sibiu, infectat cu Covid – 19 și vindecat de medicii din cadrul spitalului. Puteți citi povestea donatorului AICI.

Sursa Foto: Arhivă

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact