X
viol foto

Fiul primarului din Turnu Roșu, acuzat de viol. Dosarul e suspendat de coronavirus

Cercetările la un dosar început în urmă cu cinci luni continuă și acum din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

La începutul anului, mama unei fetițe de 14 ani din Turnul Roșu a făcut reclamație la poliție acuzându-l pe fiul primarului din comună că i-a violat fata. Fapta s-ar fi petrecut în preajma Crăciunului 2019, chiar în apropierea casei de cultură din localitate.

Sesizarea a fost depusă târziu, susțin polițiștii, iar raportul medico-legal întocmit de doctori nu e concludent. ”Expertiza făcută atunci nu ajută la finalizarea cazului, deoarece s-a constatat că dezvirginizarea nu era de dată recentă”, precizează surse apropiate anchetei. Plângerea s-a făcut la trei săptămâni după faptă, susțin aceleași surse, fapt ce îngreunează mersul anchetei. O altă problemă ține de faptul că un martor al presupusului caz de viol este plecat din țară și nu poate fi audiat. Această informație este confirmată de purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Lazăr. ”Unul din martori este plecat din țară și din cauza pandemiei de coronavirus nu s-a mai putut realiza audierea. Persoana se află în vizită la un membru al familiei și a rămas blocată în statul respectiv din cauza închiderii granițelor”, precizează Luciana Lazăr. Ar fi vorba de o altă fată, prietenă a fetei de 14 ani care spune că a fost violată. Ea ar fi fost cea care i-ar fi surprins pe cei doi.

Polițiștii vor începe în aceste zile demersurile pentru interogarea martorului prin intermediul comisiei rogatorie. Prin aceasta se acordă permisiunea unui organ de urmărire penală dintr-un alt stat să ia mărturia unui martor, să administreze alte dovezi, ori să efectueze unele acte procedurale.

”E o dezinformare totală, ceva propagandă electorală”

Primarul comunei Turnu Roșu, Stelian Istrate, spune că nu are multe informații legate de acest caz, iar în funcție de decizia justiției, ”cine a greșit, să plătească”. ”Nu știu ce s-a întâmplat. Eu m-am uitat pe camere în ziua respectivă. E o dezinformare totală, ceva propagandă electorală. Mai mult nu vreau să dau niciun detaliu, pentru că nu știu. Iar dacă fata aia a zis greșit și minte, să plătească, dacă a greșit fiul meu, la fel, să plătească. Nu dau niciun fel de relații pentru că nu știu, dar eu cred că e o făcătură. Nu-mi place nici mie, dar asta e, nu vreau să comentez”, a declarat Stelian Istrate.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Forest Gump

  Doar in Romania cercetarea unei fapte de o asemenea gravitate poate fi suspendata, e strigator la cer in ce tara traim. In alta tara era deja judecat liftierul, la noi se plimba liber prin localitate si sfideaza o comunitate intreaga. De ce ? Pentru ca familia fetei, este o familie normala, nu are relatiile lui “Motorina”.
  Starea de urgenta=raiul infractorilor!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Pai da. Inteleg ca avem in acest moment un posibil violator care umbla in libertate de mai mult de cinci luni. In aceasta tara, doar dupa ce mor oameni institutiile statului par sa si faca treaba si asta poate la presiunea mass media. Chiar si in acest caz putin colateral dar la fel de meschin si agresiv , avem un exemplu foarte evident cum tatal sau , primar in functie este suspect in multe cazuri de coruptie si Politia Romana, Procuratura, DNA, Curtea de Conturi si altele , par a fi legate la maini si la ochi cand este vorba de subiectul Istrate , primarul de la Turnu Rosu. Nu pare insa intamplator faptul ca si de aceasta data autoritatile statului tergiverseaza si acest caz la fel cand este vorba de familia Istrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact