Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Arafat: termometrul digital nu înregistrează date personale, nu implantează cipuri și nu face poze

Arafat: termometrul digital nu înregistrează date personale, nu implantează cipuri și nu face poze

Raed Arafat, șeful DSU, reiterează, printr-o postare pe facebook, importanța măsurării temperaturii la intrarea în spațiile cu risc de transmitere a virusului SARS-COV 2 de către persoanele simptomatice sau asimptomatice, către persoanele sanatoase.

"Termometrul digital nu înregistrează date personale, nu implantează cipuri, nu face poze și nu ia CNP-ul, numele și adresa persoanei. Acesta afișează doar temperatura și poate fi utilizat de personal nemedical instruit în utilizarea unui astfel de dispozitiv," scrie șeful DSU pe facebook. "Dacă nu vrei să ți se măsoare temperatura, este dreptul tău, dar nu mai intri în spațiul respectiv pentru că este dreptul comunității și a angajaților care lucrează în spațiul respectiv să se protejeze".

Arafat sublinează faptul că aceste de măsuri nu sunt pe viață, dar sunt necesare la acest moment, fiind inclusiv măsuri descurajatoare pentru cei care sunt dispuși să intre în spațiile închise, fiind simptomatici, pentru a-și rezolva problemele personale riscând viața altora.

 Potrivit acestuia, măsurarea temperaturii la distanță se practică în aeroporturi prin sisteme de scanare în masa, prin care se identifică persoanele cu febră, după poza acestora. Mai multe țări, inclusiv România, au astfel de sisteme la sosire, și în unele situații chiar și la îmbarcare, ele fiind activate când există un risc asupra sănătății publice.

Măsurarea individuală a temperaturii se face la intrarea în spațiile cu risc de transmitere a virusului SARS-COV 2 de către persoanele simptomatice sau asimptomatice către persoanele sănătoase. Aceasta se realizează de la o distanță de câțiva centimetri, folosind termometre digitale. Astfel se poate identifica o persoană simptomatică, iar pentru a se proteja față de persoanele asimptomatice, portul măștii este obligatorie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Raed Arafat

Vizualizari: 2588

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lorin Greurus

Acum 3 ani

Si de ce l-as crede pe arafat care nici nu e roman si e platit de big pharma oculta mondiala, care pare ca pune stapanire si pe sibianul nostru din fruntea Romaniei? Noi citim pe net si ne informam din surse libere de banii ocultei mondiale a lui bill gates si alti miliardari care vor sa ne supuna ca pe oi!!!
Raspunde

Nela Tomuș

Acum 3 ani

Mie mi-au făcut azi clisma fără să vreau la Obor, la standul de porci mangalița!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

As dori sa aflu si parerea competenta a unui reprezentant al Bisericii Ortodoxe.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marin

Acum 3 ani

Fratilor, nu va mai lasati manipulati, dacii nu foloseau termoscanere! Poporul nostru a fost dintotdeauna curat, demn, fara COVID sau orice alta boala. Cine se imbolnaveste fie a intrat in contact cu un strain care nu e ortodox, fie a acceptat sa aiba card bancar, sau telefon de oricare tip in arata cu cel cu fir si numere pe cadran care se roteste. Manipularile sunt foarte perfide, a se vedea mesajul lui "Lorin Greurus" care inseala ca si cand ar fi de partea ADEVARULUI si zice ca se informeaza pe net! Nu se poate asa ceva, oricine citeste sau posteaza pe net e deja in mana uneltei diavolului!! Noi sa consumam zilnic miere de albine din salcam (atentie mare la specia salcamului, sa fie o specie romanesca din tulpina traditionala binecuvantata) si nici COVID si nici macar Bill Gates nu va avea putere asupra noastra. Amin!
Raspunde

sibiu

Acum 3 ani

Aici nu e vorba de date personale, pentru ca pe astea le luati fara sa ne mai intrebati. Este vorba despre demnitatea omului. Nu poti sa controlezi oamenii ca pe animale si sa le interzici dreptul de a intra intr-o institutie publica sub tot felul de pretexte inventate. Adica daca ai 37.5 temperature cum poti pune in pericol viata celorlalti? Daca ai masca la fel ca ceilalti, daca nu ai simtome de gripa, care e problema? Cei cu 37 si ceva nu-si pot face cumparaturi, nu-si pot rezolva o problema cu institutiile? Te trimit la medic desi cabinetele sunt inchise, iar oricum acestia in afara de panadon nu au ce sa-ti faca
Raspunde

Deutsche Welle

Acum 3 ani

...in Romania fiecare natie conlocuitoare are ceva de spus - numai romanii nu se prea aud - ceva nu este in regula !!!
Raspunde

Error 404

Acum 3 ani

Saracii de ei... au impresia ca vrea cineva sa le bage cipuri in cap ? Pai ce sa faca cipurile alea.... sa se plictiseasca acolo, cu lipsa de idei, vant si nestiinta. Alea sunt obisnuite sa functioneze, pe deasupra si eficient, s-ar arde pur si simplu, in capetele seci ale specimenelor cu asemenea "idei".
Raspunde

Don Balon

Acum 3 ani

Am auzit ca aparatul ala stie cu cine vei vota si daca nu e cu cine trebuie te face sa iti schimbi opinia!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus