X
masini sibiu-01

Cumpărături în plină pandemie, în Sibiu: Două mașini de peste 160 de mii de euro

Sibienii au achiziționat în luna aprilie 699 de autoturisme, cu 293 mai puține față de aceeași lună a anului trecut. Dacă anul trecut, în această lună erau înmatriculate 992 de autoturisme, în acest an, numărul a scăzut la 699, o scădere cu 30%.

În luna aprilie, atunci când toți românii erau ”consemnați” în case, în Sibiu s-au înmatriculat două autoturisme a căror valoare depășește 160 de mii de euro. E vorba de un Audi Q8 Hybrid, cu o valoare de aproximativ 90 de mii de euro și un Porsche Caynne, estimat la aproximativ 75 de mii de euro. Cele două autoturisme au fost achiziționate noi și sunt printre puținele autoturisme care s-au cumpărat în această lună, în Sibiu.

În total, s-au înmatriculat luna trecută doar 32 de autoturisme noi. Dintre acestea, 15 sunt Dacia (7 – Duster, 5 – Logan, 3 – Sandero ), șase sunt Hyundai, trei sunt Skoda, (un Kodiaq și două Scala), două autoturisme Toyota (Aygo și Yaris), două Volkswagen (un Passat și un T-Cross), un Opel Insigna și un Peugeot 208. Cea mai veche mașină înmatriculată luna trecută este un Daihatsu Feroza din 1991.

Anul trecut, în luna aprilie, din totalul de 992 de autoturisme, 59 erau noi. Printre cele mai valoroase înmatriculate atunci se numărau un BMW X5, trei autoturisme Porsche, un Boxster, un Cayenne și un Panamera și un Volvo XC90. În total, în aprilie 2019 s-au înmatriculat 12 autoturisme marca Dacia. Cel mai vechi autoturism înmatriculat în aprilie 2019 a fost un Audi 80 din 1983.

Scădere și la nivel național

Înmatriculările de mașini noi au scăzut cu 50,28% în luna aprilie, față de aceeași lună a anului trecut, la nivel național. S-au înmatriculat 4.321 automobile noi în aprilie 2020, față de 8.691 unități în aprilie 2019. În județele Botoșani, Hunedoara și Suceava nu a fost înmatriculată nicio mașină nouă în această lună, iar în Ialomița a fost înregistrat un singur automobil nou.

După cum reiese din datele disponibile la nivel european de când România este membră UE, luna aprilie din 2020 a fost cea mai slabă la capitolul înmatriculări de automobile noi, lucru deloc surprinzător având în vedere restricțiile dure impuse de autorități în timpul pandemiei provocate de COVID-19, scrie 0-100.ro.

Și piața auto second hand a suferit în Aprilie 2020, cu un declin de 43% (de la 35.515 la 20.245) în ceea ce privește mașinile la mâna a doua aduse în România din alte țări. Și pe piața second hand au existat județe cu zero înmatriculări (Suceava, Hunedoara, Ialomița), cel mai probabil birourile județene de înmatriculări auto fiind închise fie preventiv, fie din cauza infectării angajaților cu noul coronavirus.

Nici raportările pentru primele patru luni 2020 nu arată prea grozav, după ce înmatriculările de automobile au scăzut semnificativ și în lunaartie. Per total, în perioada Ianuarie-Aprilie 2020 scăderea la nivel național este de 27,46% la mașinile noi și de 12% la mașinile second hand aduse din alte țări.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Till Eulenspiegel

  Daca Q8 Hybrid si Cayenne ar fi niste masini fiabile,cu siguranta s-ar cumpara mai multe ! Nu dati banii pe prostii !Nimic nu-i mai bun decit Golfu’ babutei bisericoase sau BMW-u’ diesel cu 150000 km la bord si serviceheft la zi,indiferent de anul fabricatiei.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Perfect

  Deci sunt 2 masini a caror valoare insumata depășește 160 000. Titlul e ambiguu si da apa la moara frustraților. Redactia, trebuie senzational in orice?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact