X
Cea mai frumoasa terasa din Sibiu_04

Plan pentru redeschiderea restaurantelor. Propunerea patronilor din HORECA

Terasele trebuie deschise de la 1 iunie, odată cu unitățile take-away cu servire la interior. Din 15 iunie, se deschid și spațiile închise, cu anumite restricții. De la 1 iulie ar urma să se elimine orice restricție. Acesta este planul pe care Organizația Patronală HORA îl propune premierului Ludovic Orban. ” Decizia de deschidere a teraselor să fie luată cât mai repede în perioada 25-28 mai, iar publicarea Hotărârii de Guvern să se facă în Monitorul Oficial, în aceeași zi”, solicită HORA. Organizația solicită să se stabilească protocoalede sanitație de către ANSVSA, împreună cu reprezentanții industriei, iar acestea să fie publicate în Monitorul Oficial o dată cu Hotărârea de Guvern de redeschidere a teraselor.

media-159025151238133200

Planul de redeschidere a restaurantelor în România presupune ca de la 1 iunie să fie deschise terasele și unitățile take-away, cu servire în interior. În cazul teraselor, ar trebui să existe o distanță de 1,5 metri între mese, iar numărul maxim de persoane să fie de opt la o masă. Toți angajații ar urma să poarte mască, locațiile să fie dotate cu gel dezinfectant, să existe o igienizare și dezinfectare programată a spațiilor de lucru și să fie inserate instrucțiuni pentru protecția împotriva SARS C-V-2 în fiecare meniu.

În situația unităților take-away, organizația propune în plus limitarea accesului clienților în interior, distanțare la 1,5 metri și dotarea zonelor caselor de marcat cu ecrane de protecție.

Din 15 iunie ar urma să fie redeschise parțial restaurantele, barurile și cafenelele. Angajații ar urma să poarte mască și să se facă igienizare periodică, iar distanțare dintre mese să fie de 1,5 metri și cu câte opt persoane la o masă.

Din 1 iulie, ”după analiza indicatorilor COVID19 ( infecții, decese ) de către CNSSU”, ar urma să se deschidă toate spațiile fără niciun fel de restricție.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dandanache

  Propun și eu să se rezolve urgenta problema cu bucătăria de la atrium și Einstein. Este un jeg de nedescris in interior. Ospătarii trec pe langa tomberoanele de gunoi atunci când aduc mâncarea de la bucătărie la Einstein, iar spre atrium au un traseu lung de parcurs. Dar na…când șpagă e spaga și foame este mare ni se pare și plexiglasul de la casele de marcat, util. Cum au obținut smecherasii aviz de funcționare? Dsp? Primărie? Opc?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ///

   Exact. Odata stateam pe o banca sub un tei mare in Piata Huet (Banca nu e exista acum, o sa va dati seama de ce au luat-o) Cand vad iesind prin usa din spate, dintr-o bucatarie, un ospatar cu farfuria cu mancare, trecand pe sub tunel. Mi-am dat seama ca face o plimbare de la bucatarie la masa si mi-am propus sa nu manac niciodata acolo… Nici daca ma invita cineva.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact