Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Centrul de Soroban Logiclub Smart anunță debutul înscrierilor pentru un nou modul

Centrul de Soroban Logiclub Smart anunță debutul înscrierilor pentru un nou modul

Din dorința de a dezvolta potențialul propriului copil și de a-l susține din punct de vedere intelectual într-un mod special, care sa îi ofere un real ajutor pentru viitor, antreprenoarea Andreea Matei a adus în Sibiu primul centru de aritmetică mentală japoneză din România, certificat de școala numărul unu din Japonia, Ishido-shiki.

Intitulat Logiclub Smart, centrul oferă atât copiilor, cât și adulților, posibilitatea de a-și antrena și dezvolta creierul după metode testate cu succes si perfectionate timp de aproape 50 de ani.

”În primul rând Sorobanul ajută la dezvoltarea mentală, cognitivă a unui copil, la formarea unei gândiri logice și structurate si a unor competențe esentiale in viață si pentru viitor: încredere în forțele proprii, concentrare, atenție, răbdare, autodisciplină. Apoi, prin efectuarea de calcule mentale, cursantii nostri vor ajunge să surprindă cu imbunatatirea performantelor lor pe toată lumea, într-un timp relativ scurt”, a explicat pentru Turnul Sfatului Andreea Matei.

soroban (2)

Cei interesați de Soroban trebuie să știe că există 3 niveluri de bază și că abia după ce se parcurg aceste niveluri si se învață foarte bine tehnica de lucru pe abacul japonez se trece serios la calculul mental, iar acest tip de calcul este cel care are un rol esential in dezvoltarea creierului.

”Activitatea noastră este predarea de cursuri de Soroban (abac japonez) și implicit cursuri de aritmetică mentală japoneză, dupa o schema de studiu cu 12 niveluri. Se parcurg mai intai nivelurile de bază, unde se învață constructia numerelor si tehnica de calcul pe abac, respectiv adunari si scaderi cu numere pana la 100. Scopul este ca pe lângă abilitățile matematice, Sorobanul să antreneze mintea, creierul. Copiii, după ce ajung să stapaneasca foarte bine tehnica de lucru pe Soroban, trec la vizualizarea lui (proiectia lui mentala) și reușesc să facă numeroase calcule mental. Asta înseamnă că este solicitata cu preponderență emisfera dreaptă a creierului, cea care se axează pe imaginație și creativitate. Astfel se ajunge atât la maximizarea potentialului mental, cât și la performanțe de calcul extraordinare”, a mai declarat pentru Turnul Sfatului, Andreea Matei.

Logiclub Smart se adresează atât copiilor cu vârste între 5 ani și 14 ani, cat și adulților care doresc să își antreneze mintea. În ciuda problemelor provocate de pandemia de coronavirus, cursurile au continuat în această perioada online, majoritatea cursantilor fiind de acord ca ele au fost un succes în a pastra contactul cu metoda și a continua antrenarea mentală.

soroban (5)

”În aceasta perioadă provocatoare pentru noi toți și în contextul crizei COVID 19, am continuat parteneriatul alaturi de cursanții noștri și de părinții lor, am gasit solutii si ne-am adaptat la contextul online pentru ca cei mici sa continue antrenarea mentala prin Soroban”, spune Andreea Matei.

Un nou modul de cursuri online de Soroban pentru copiii cu vârste mai mari de 7 ani debutează în 6 iulie și se prelungește până la finalul anului școlar următor, adică în iunie 2021.

”Vom avea două ședințe de 40 min/săptămână, vom lucra cu un numar redus de cursanti per grupa pentru o eficiență maximă în predare și pentru a putea acorda tuturor atenția necesară. Noii cursanți vor primi toate materialele de curs necesare, iar interacțiunea se va face, cel putin pana in septembrie, exclusiv prin intermediul platformelor de video conferinta. Vom utiliza aplicatii online multiple, dezvoltate de catre partenerii nostri japonezi si menite sa ne sprijine in actul de predare, sa faciliteze intelegerea si invatarea metodei pentru toti cursantii nostri. In situatia in care se redeschid scolile si vom putea reveni la forma clasica de predare, o vom face. Suntem pe deplin constienti de importanta interactiunii mentor-cursant, de importanta socializarii pentru cei mici, precum si de necesitatile si provocarile legate de tehnica Soroban. Insa, in tot acest context, ne dorim mai presus de orice sa reducem riscurile si sa pastram intacta sanatatea cursantilor si a famiilor lor, alaturi de cea a mentorilor nostri”, mai spune fondatoarea scolii sibiene de Soroban.

Important de menționat că în România nu mai există niciun astfel de centru acreditat și certificat de ISHIDO LTD, Logiclub Smart fiind primul centru de acest fel. În Asia, sunt foarte multe scoli care invata dupa metoda Ishido-shiki - la acest moment peste 25.000 de copii studiaza Soroban prin aceasta metoda – insa, in Europa, Logiclub Smart se numara printre primii care aplica o metoda cu rezultate dovedite.

Tocmai pentru ca centrul să îndeplineasca cele mai riguroase standarde japoneze, Andreea Matei a efectuat o vizită la Tokyo, la scolile si sediul Ishido-shiki, unde a aprofundat cunoștințele despre Soroban și a adus la Sibiu ultimele noutati despre metode si tehnici de lucru.

”Am avut o oportunitate fantastică și pot spune că a fost experiența vieții mele, prin tot ce am văzut acolo, în școlile Ishido-shiki, dar și prin programul meu de formare. Am avut ocazia inedita de a-l cunoaste pe multiplul campion mondial la calcul mental și este incredibil la ce performante a putut ajunge. Totodată, în cadrul competițiilor Ishido-shiki anuale, peste 500 de copii au concurat la multiple probe de Soroban si calcul mental si a fost uimitor sa vad la ce nivel lucreaza. La acest nivel ne dorim să ajungem și aici, cursanții noștri au mult potențial și suntem siguri că vom reuși”, concluzionează Andreea Matei.

Pentru detalii și înscrieri la cursurile de Soroban ale Logiclub Smart puteți accesa site-ul www.logiclub.ro sau ne puteti contacta la telefon: 0744 390 540, email: [email protected] si pe pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/SorobanSibiu/.
 logiclub soroban (1) logiclub soroban (4)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Am uitat să precizez

Acum 3 ani

Costă 255lei /lună + o taxă de înscriere de 120 de lei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus