Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Zona Mediaș – Agnita – Dumbrăveni: investiții de 18 de milioane de euro în rețelele de apă și canalizare

Zona Mediaș – Agnita – Dumbrăveni: investiții de 18 de milioane de euro în rețelele de apă și canalizare

Din cele peste 122 de milioane de euro necesar a fi investite în rețelele de apă și canalizare din nord-estul județului, investițiile prioritare însumează o listă cu proiecte în valoare de aproximativ 18 milioane de euro, fără TVA.

Lista investițiilor prioritare care urmează a fi realizate în zona de nord-est a județului a fost prezentată de operatorul regional Apa Târnavei Mari SA autorităților județene. Acestora din urmă li se cere o cofinanțare de aproximativ 1,6 milioane de lei pentru realizarea acestor investiții, restul sumelor urmând a fi acoperite din fonduri europene nerambursabile, fonduri guvernamentale și contribuția proprie a celor de la Apa Târnavei Mari.

investitii apa medias 1 investitii apa medias 2

Sursa: proiect de hotărâre al CJ Sibiu

În total, potrivit studiului de fezabilitate elaborat de către cei de la Apa Târnavei Mari, pentru localitățile din nord-estul județului sunt necesare investiții totale de peste 122 de milioane de euro. Potrivit SF-ului finalizat luna trecută, sunt necesare extinderi de rețele ale apei potabile pe o lungime de aproape 75 de km, în timp ce alți 56 de km de rețele au nevoie de reabilitare. Pentru aducțiunea apei trebuie construite 140 de km de rețel, în timp ce rețeaua de canalizare are nevoie de 54 de km de noi rețele și, respectiv, de 33 de km de rețele reabilitate.

Cofinanțat din fonduri europene nerambursabile alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), proiectul celor din zona de nord-est a județului are în vedere colectarea apelor uzate din localitățile cu peste 2.000 de locuitori și alimentarea cu apă potabilă a localităților cu cel puțin 50 de locuitori din nord-estul județului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus