Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Cât te costă să-ți pui girofar ilegal pe mașină? Peste 4.000 de lei și un dosar penal

Cât te costă să-ți pui girofar ilegal pe mașină? Peste 4.000 de lei și un dosar penal

Cisnădianul de 32 de ani care a fost urmărit astăzi prin Sibiu avea în mașină un girofar de culoare albastră, deținut în mod ilegal, precum și folii neomologate, pe geamurile din față. Bărbatul s-a ales cu o amendă de peste 4.000 de lei, permisul luat și reținerea certificatului de înmatriculare, precum și cu o plângere pentru ultraj, din partea polițistului local care a vrut sa îl legitimeze.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, apoi a fost condus la sediul Poliției Municipiului Sibiu, unde a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.060 de lei. Printre abaterile pentru care a fost aplicată sancțiunea s-au numărat și deținerea ilegală a unui girofar și foliile neomologate aplicate pe geamurile din față ale autoturismului, spune Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului.

„Condus la sediul Poliției Municipiului Sibiu a fost sancționat contravențional conform OUG nr 195/2002 și HG nr 1391/2006 pentru că nu a oprit la semnalul regulamentar al polițistului, nu a avut asupra sa documentele personale și ale autoturismului, a deținut în autoturism un mijloc special de avertizare luminoasa tip girofar în mod nelegal și a avut aplicate pe geamurile din față ale autoturismului folii neomologate care împiedicau vizibilitatea în interior. Pentru toate aceste abateri a fost sancționat cu amendă în valoare de 4060 lei, fiind totodată dispusă măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile și reținerea certificatului de înmatriculare”, arată sursa citată.

Totodată, angajatul Poliției Locale care a încercat să îl legitimeze pe bărbat a depus plângere pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, faptă aflată în competența exclusivă a procurorului. Plângerea a fost înaintată Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sibiu.

Citește și Mașină urmărită prin trafic, pe străzile din Sibiu: un cisnădian a refuzat să se legitimeze

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Eu, sibianul de 55 de ani

Acum 3 ani

Un idiot cu numere de Dolj, de unde probabil că se și trage. Cine plătește însă mobilizarea de forțe și timpul pierdut de ceilalți în trafic? Personal am făcut 20 de minute de la intersecția cu Teclu până la spital.
Raspunde

Carcotel

Acum 3 ani

Vaaaaaaaaai, pana numai acum am vazut...e DJ baiatu' :))))) Ce te miri? :D
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus