Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Orban: regula intrării în izolare pentru cetăţenii care se întorc în țară va fi menţinută până la 15 iunie

Orban: regula intrării în izolare pentru cetăţenii care se întorc în țară va fi menţinută până la 15 iunie

Premierul Ludovic Orban a anunţat joi că regula intrării în izolare pentru cetăţenii care se întorc în România din alte state va fi menţinută până la 15 iunie, excepţie făcând cei care revin din state în care nu există nivel de răspândire care să impună intrarea în izolare.

"Până la data de 15 iunie (...), toţi cei care se întorc din ţări care sunt, conform evaluărilor INSP, cu un nivel ridicat de răspândire a virusului, trebuie să intre în izolare 14 zile, izolare la domiciliu, carantinarea se va face numai la cerere. Această regulă rămâne până la data de 15 iunie. Sigur că dacă ei pleacă în ţări în care nu există nivel de răspândire care să impună intrarea în izolare la întoarcere, atunci nu trebuie să se izoleze. Şi astăzi, de exemplu, vin 16.000 de cetăţeni care intră în România, din care cetăţeni români probabil sunt 11.000 -13.000 de cetăţeni, doar aproximativ jumătate dintre ei sau puţin peste jumătate intră în izolare la domiciliu, iar ceilalţi vin din destinaţii pentru care nu este necesară izolarea la domiciliu", a declarat Ludovic Orban la finalul vizitei efectuate la Centrul Tehnic de la Titu, judeţul Dâmboviţa.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus