Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

Prima reacție a administratorilor de restaurante din Sibiu la redeschiderea teraselor: ”Bucuroși, dar rezervați”

Prima reacție a administratorilor de restaurante din Sibiu la redeschiderea teraselor: ”Bucuroși, dar rezervați”

Anunțul președintelui Iohannis privind redeschiderea teraselor de la 1 iunie i-a găsit pe administratorii și proprietarii de restaurante bucuroși, însă rezervați. Majoritatea spun că sunt gata de redeschidere, însă vor să vadă exact cerințele autorităților privitoare la măsurile de siguranță.

Președintele Iohannis a menționat că terasele vor avea cel puțin doi metri între mese și nu vor putea sta mai mult de patru oameni la o masă.

”Măsurile anunțate mie îmi spun că autoritățile au acceptat o parte din propunerile înaintate de reprezentanții industriei Horeca. Strict din punctul meu de vedere, orice masă lipită înseamnă două locuri pierdute, prin urmare eu sunt optimist. Cât privește revenirea la o stare pe care o consideram de normalitate înainte, eu cred că doar la anul putem vorbi despre așa ceva, anul acesta ne adaptăm la noile condiții. Tot ce aveam turiști străini au anulat. Șansa noastră la vară o reprezintă turiștii români, cei din Iași, ca să dau un exemplu, să vină să viziteze Sibiul”, a declarat pentru Turnul Sfatului Cosmin Lantos, reprezentant al restaurantelor Weidner din Piața Mare și Piano de pe strada Zaharia Boiu.

În Piața Mică, administratorul restaurantului Einstein spune că măsura vine puțin cam târziu și este privită cu un oarecare scepticism. ”Va trebui să vedem exact condițiile în care vom deschide pentru că sunt foarte importante. Dumneavoastră spuneți că trebuie să fie doi metri, dar doi metri între spătarele scaunelor sau între mese? Contează”. Cât privește revenirea la normalitate, aceasta este exclusă în perioada următoare. ”Anul acesta este exclus să ne revenim. Eu mă aștept ca în iunie să nu avem deloc turiști străini, iar în iulie și august un maxim 20% din ce aveam în anii anteriori. Cred că în cel mai bun caz la anul revenim la ceea ce consideram normalitate”, spune Marius Georgescu.

sibiu redeschidere terase piata mica (3)

Restaurantul Pardon se promovează ca aflându-se pe ”cea mai frumoasă stradă din Sibiu” și de săptămâna viitoare va avea și terasă. Patronul Marius Rafa a declarat pentru Turnul Sfatului că este de un optimism rezervat și vrea să vadă mai întâi toate normele de aplicare.

”Aceste măsuri ne ajută să nu murim, să supraviețuim, dar nu poate fi vorba de mai mult. Până nu văd exact normele de aplicare, negru pe alb, nici nu știu dacă îndeplinim condițiile. Pe urmă, și după ce deschidem, trebuie să aibă cine să vină. Vedeți și dvs. ce vreme este afară și câți turiști sunt în Sibiu. Eu cred că doar la anul ne vom reveni din acest șoc”, a declarat Marius Rafa.

Un lucru este cert. După deschiderea teraselor prețurile nu vor crește, unele chiar vor scădea.

”Noi ne-am mai tot întâlnit și am mai discutat între noi în perioada aceasta. Clar nu creștem prețurile, ba chiar au fost voci care au spus că poate reduc puțin”, concluzionează Cosmin Lantos.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Dandanache

Acum 3 ani

Poate se gândește domnul șpăgar Marius Georgescu la problema lui cea mare, și anume bucătăria de la Einstein și atrium. Cum este domnule Georgescu posibil sa alerge ospătarii cu farfuriile în brațe pe lângă pubelele de gunoi și prin parcare de la bucătărie la masa clientului? Cat a costat aceasta autorizație și unde anume ati cotizat? Frumoasa Romania hoților.
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 3 ani

Poate cu ocazia asta mai creștem si calitatea serviciilor, nu de alta, dar ele lasa de multe ori de dorit. Asa era ușor ptr ca prosteam turistul care nu avea de ales decat sa beneficieze de niste servicii proaste la pret de litoral sau București, dar cu calitatea chiar mai slaba, pe cand acum ne bazăm pe sibieni pentru ca turiști nu vor fi anul asta, asa ca grija mare ce faceti. Anul acesta fara sibieni dati faliment garantat.
Raspunde

Erlkonig

Acum 3 ani

se plâng că trebuie să adapteze prețurile, în lipsa turiștilor cărora 2 euro berea li se părea ieftin
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus