Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

TSTV, psiholog Mihai Copăceanu: Nesiguranța autorităților statului duce la nesiguranța elevilor și părinților

TSTV, psiholog Mihai Copăceanu: Nesiguranța autorităților statului duce la nesiguranța elevilor și părinților

Starea de nesiguranță din aceste luni, faptul că nu se știu exact cum se vor relua cursurile în septembrie, cum se vor desfășura examenele de la finalul acestui an școlar este resimțită de către elevi, spune psihologul sibian Mihai Copăceanu. ”E vorba de mesajul pe care îl primim de la autorități. Se vorbește foarte mult de pandemie, de factor de risc, dar în ceea ce privește unele reglementări, de distanțare socială, de cum se vor da unele examene, încă nu avem suficiente ghiduri, direcții, nu avem o metodologie. Inclusiv directorii, nici chiar ministerul însuși nu știe. Nesiguranța autorităților statului duce la nesiguranța copiilor, a elevilor și inclusiv a părinților. Vorbesc cu părinții și unii dintre ei îmi spun că nu-și vor lăsa copiii la școală pentru că nu e obligatoriu, doar se recomandă. Și pe aceeași logică, dacă două luni i-am ținut în casă și i-am protejat, acum nu vreau să-i expun. Există discuții despre purtarea măștii în timpul examenelor, de cum fac față copiii stresului examenelor, cum vor respira, noi nu suntem obișnuiți ca locuitorii altor state să fim obișnuiți să avem deprinderi. Suntem puși în fața situației, iar bâlbâiala autoritățile ne induc și mai mult această stare”, spune Mihai Copăceanu.

Psihologul a început chiar un studiu printre elevii din întreaga școală, iar rezultatele nu sunt foarte încurajatoare. Conform analizei sociologice, aproape 40% dintre tinerii care au răspuns întrebărilor adresate de psiholog nu pot dormi noaptea, 41% se simt mai obosiţi, 23% plâng mai mult decât de obicei. Jumătate, 50,5 % ,mănâncă mai mult decât de obicei, 17% s-au îngrăşat cu cel puţin 5 kg şi 25,3% consideră că şcoala este un dezastru cu privire la educaţia online.

”Mă tem pentru sănătatea familiei mele, mă îngrijorează atitudinea părinților care gândesc că pe ei nu-i poate afecta acest virus” – mesajul unui adolescent, transmis psihologului Mihai Copăceanu.
Emisiunea poate fi vizionată aici:

https://youtu.be/n8UETcg_yXw

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 52899

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Roman apolitic

Acum 3 ani

...nesiguranta statului va duce la schimbari masive in randul politrucilor !
Raspunde

Monica Enciu

Acum 3 ani

Dle Copaceanu, pentru ca sunteti psiholog, vreau sa va povestesc o patanie... Sper sa nu mi-o luati in nume de rau ca preopinenul meu de astazi... Imi cerut scuze anticipat! Astazi m-am dus la cimitir... de ... de maine e interzis sa te mai plimbi pe unde vrei... In zona cimitirului sasesc au aparut 5 caini care latrau amenintator , cu niste colti albi si ascutiti... Mi-am stapanit frica si am vorbit cu ei... Dupa cateva minute, s-au potolit. Vin spre casa, pe jos... pe un trotuar care se invecina cu o gradina, vad niste pisici... ma apropiu si le dau cateva feliore de parizer... In gradina era si un caine... Latra... I-am dat si lui o felire de parizar... Imediat a aparut un individ care mi-a cerut sa nu mai arunc gunooaie in curtea lui... i-am spus ca am vazut cainele si ca daca le-am dat pisicilor, i-am dat si lui... Poate ii era pofta. La care individul ma intreaba daca nu mi-e pofta si mie ca-mi da de mancare... i-am vorbit politicos, dar el era mai inatarata decat cainii din cimitir... Noroc ca era gardul intre noi. Pe urma a spus ca-mi da gunoaie. Atunci, am lasat politetea pentru fraieri si i-am spus ca dupa cum vorbeste el este un gunoi. Inteleg ca poate am gresit, stapanilor de caini nu le place sa le dea altcineva mancare, dar putea sa-mi spuna clar sa nu mai dau de mancare alta data cainelului sau. Acum ma intreb cine e mai periculos: haita de caini care s-au potolit in momentul in care le-am spus: cutu sau tanarul domn care crede ca o felie de parizer e mizerie? Oare el mananca de pe alta planeta unde nu exista poluare, pesticide, e-uri si altele...? Si ne mai miram ca dau toate relele peste noi!
Raspunde

Marius Munteanu

Acum 3 ani

De, doamna, proprietar de casa si gradina , nu ca p........ de la bloc.... Ce pretentii sa aveti?!
Raspunde

C C

Acum 3 ani

Acest articol stă pe site din luna mai. Nu credeți că e suficient? Sunteți publicație online, ar trebui să aveți noutăți.

Raspunde

Cristian

Acum 2 ani

„Genialul” psiholog, care le știe pe toate. L-ați găsit!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus