Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Turcan despre viitorul an școlar: un număr mare de copii cum avem în momentul de față în clasă va trebui să rămână o amintire

Turcan despre viitorul an școlar: un număr mare de copii cum avem în momentul de față în clasă va trebui să rămână o amintire

Vicepremierul Raluca Turcan anunță că astăzi a avut o nouă întâlnire cu reprezentanții Asociației Școlilor Private, alături de premierul Ludovic Orban și Ministrul Educației, Monica Anisie. “Școlile particulare au propus folosirea infrastructurii pe care o dețin pentru anul școlar următor, în vederea implementării distanțării fizice a elevilor în clasă și a măsurilor de igienă recomandate de specialiști”, spune Turcan.

Contactată de Edupedu.ro, Raluca Turcan a declarat că “inclusiv în discuțiile de astăzi, doamna ministru al Educației a reafirmat că, în paralel cu procesul de organziare a examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat, se fac pregătiri intense pentru începerea viitorului an școlar, astfel încât să avem condiții care să asigure sănătatea copiilor în școală“.

“În mod evident, un număr mare de copii cum avem în momentul de față în clasă va trebui să rămână o amintire“, a afirmat vicepremierul, pentru Edupedu.ro.

În ceea ce privește detaliile accesării infrastructurii școlilor private de către școlile de stat aglomerate, Turcan a precizat că “s-a stabilit că vor mai fi consultări între Asociația Școlilor Private și, prin aceste consultări, să reușim să găsim soluția ca infrastructura școlară din România să permită la nivel național reducerea numărului de elevi la clasă“.

“În acest plan de reducere a numărului de elevi la clasă, autoritățile locale nu pot fi excluse din discuții și decizii”, a adăugat vicepremierul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

dancp2

Acum 3 ani

cine vorbeste,tovarasa cu studii la moscova,made in botoshani cine va crede doamna kill bill?
Raspunde

Erlkonig

Acum 3 ani

pesedache, cati abramburica era bună, că schimba sistemul de învățământ an de an? mai ho cu ipocriziile voastre de la moscova
Raspunde

2cents

Acum 3 ani

poate iese ceva malai pentru scolile private...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus