Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Hoți prinși imediat după comiterea unui furt. Polițiștii sibieni au recuperat bunuri de 3.000 de euro

Hoți prinși imediat după comiterea unui furt. Polițiștii sibieni au recuperat bunuri de 3.000 de euro

Doi bărbați au fost reținuți, iar un altul s-a ales cu dosar penal, după ce autoritățile au descoperit că furaseră bunuri în valoare de 3.000 de euro, dintr-o anexă gospodărească din Merghindeal.

Hoții au fost prinși imediat după comiterea furtului, miercuri noapte, în jurul orei 02, în timpul desfășurării activităților de patrulare pe raza localității Merghindeal. Polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au depistat un bărbat care se deplasa pe jos, pe DJ 105, către localitatea Cincu, județul Brașov. S-a stabilit că este vorba despre un brașovean în vârstă de 23 de ani, care nu a prezentat un motiv plauzibil privind prezența sa în zonă la ora respectivă. În urma cercetărilor, polițiștii au depistat în zonă alți doi bărbați, un sibian în vârstă de 19 ani și un alt brașovean, în vârstă de 21 de ani, care aveau asupra lor, într-un autoturism, mai multe bunuri a căror proveniență nu au justificat-o, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Astfel, s-a stabilit că în cursul nopții, cei trei ar fi pătruns prin efracție într-o anexă a unei locuințe de pe raza localității Merghindeal, de unde ar fi sustras mai multe țevi din cupru, componente din cupru folosite la instalațiile de încălzire, diferite tipuri de conductori electrici şi un polizor unghiular. Prejudiciul, în valoare de 3.000 de euro, a fost recuperat integral.

În cauză s-a deschis un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, față de sibian și de brașoveanul în vârstă de 23 de ani fiind luată măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, arată sursa citată. Cercetările continuă la nivelul Secției de Poliție Rurală Agnita în vederea documentării întregii activități infracționale a persoanelor bănuite de săvârșirea faptei.

Foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus