Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
3°C

Sibiul, pe locul 3 într-un sondaj realizat de Banca Mondială

Sibiul, pe locul 3 într-un sondaj realizat de Banca Mondială

”Un oraș  de nota 10”, așa cum a fost denumit studiul este municipiul Brașov, care a avut 20% din voturi. Pe locul secund s-a clasat Cluj Napoca – 19%, iar pe trei, Sibiu - 11%. După Sibiu se află Bucureşti - 11 %, Oradea - 9 %, Timişoara - 8 %, Iaşi - 4 %, Constanţa - 3 %, Alba Iulia - 3 %, Sighişoara - 2%. În total, au fost nominalizate în cadrul studiului peste 30 de prașe din țară.

Primarul Brașovului: ”Banca Mondială nu poate fi acuzată de subiectivism”

Prin acest sondaj au fost stabilite mai multe criterii ce definesc un oraş „de nota 10”, respectiv „curăţenie, aer curat, linişte”, „obiective turistice, servicii HORECA de calitate”, „economie dezvoltată, locuri de muncă bine plătite, comerţ dezvoltat”, „arhitectură atrăgătoare, un concept urbanistic armonios”, „cultură, evenimente, vitalitate”, „infrastructură rutieră şi pietonală îngrijită”, „servicii publice de calitate, educaţionale, sănătate”, „oameni civilizaţi, spirit civic, amabilitate”, „spaţii verzi, parcuri, flori, copaci” şi „peisaje memorabile speciale”.

banca mondiala 2

Primarul Brașovului, George Scripcaru a spus în presa locală că locul este onorant pentru municipiu și că studiul nu poate fi pus la îndoială. ”Banca Mondială nu poate fi acuzată de subiectivism din acest punct de vedere și am primit o sinteză a acestor evaluări făcute de Banca Mondială în România. Sunt mulțumit de ce au spus românii despre Brașov și asta ne obligă la ce avem de făcut mai departe”, a declarat Scripcaru.

Care sunt prioritățile sibienilor pentru viitorul municipiului

Acest studiu este o continuare a altui proiect “Prioritățile orașului tău“, derulat de Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România, în parteneriat cu Banca Mondială. În cadrul acestui proiect s-a realizat un sondaj la care au participat peste 7.000 de sibieni în care intenția a fost să se descopere care sunt investițiile pe care le doresc locuitorii orașului. O treime din aceștia a indicat drept cea mai necesară investiție pentru Sibiu un nou spital. O centură de sud a orașului ar fi cea de-a doua prioritate, a treia fiind parcările subterane din proximitatea centrului istoric. Din toate trei, unul singur are un curs sigur de implementare.

Despre acest studiu puteți citi aici:

http://www.turnulsfatului.ro/2019/04/03/sondajul-bancii-mondiale-top-10-investitii-la-sibiu-sibienii-cer-un-nou-spital-apoi-o-centura-de-sud/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Persilia Domnariu

Acum 3 ani

Orice top in care Sibiul nu este pe primul loc, este o facatura a ciudosilor de la Brasov si Cluj care ne privesc de jos! Superiori din 1191!
Raspunde

Sorin Comsa

Acum 3 ani

Ciudosii de la Banca Mondiala persecuta Sibiul ... Uite de aia va privesc de sus cei din Cluj !

Raspunde

Carcotel

Acum 3 ani

Ba al drecu, nu stiu ce vad astia chiar asa la Brasov: evident, exceptand infrastructura rutiera si eventual spatiile verzi, care intr-adevar sunt ok. Nu ca "as suferi" ca Sibiul e doar pe locul 3, data fiind modernizarea inexistenta in oras din 2007 pana in prezent, dar sunt curios ce e chiar asa in BV, in afara de Tampa si bulevardele facute pe vremea "Orasului Stalin" ? :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus