Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

63% dintre cazurile pozitive în sistemul medical din Sibiu sunt vaccinate. Se cere a treia doză

63% dintre cazurile pozitive în sistemul medical din Sibiu sunt vaccinate. Se cere a treia doză

Sunt 22 de cazuri testate pozitiv în rândul cadrelor medicale din județ, iar potrivit autorităților sibiene, 14 persoane sunt vaccinate împotriva SARS CoV-2. Cele mai multe cazuri sunt raportate la Spitalul Clinic Județean Sibiu, acesta fiind și cel mai mare spital din județ. Aici sunt 11 cazuri de COVID-19, dintre care 3 sunt la persoane nevaccinate. Directorul interimar al Direcției de Sănătate Publică Sibiu, dr. Lucian Blăguțiu spune că persoanele vaccinate și care intră în contact cu bolnavii COVID fac forme ușoare, cele grave fiind extrem de rare și cauzate de comorbidități. De asemenea, începerea vaccinării cu cea de-a treia doză spune că este un argument ce susține eficiența imunizării.  

În acest moment, în spitalele din județul Sibiu sunt identificate 22 de cazuri testate pozitiv pentru virusul SARS-CoV-2 în cadrul personalului medico-sanitar, potrivit datelor transmise pentru Turnul Sfatului de reprezentanții Instituției Prefectului Județului Sibiu. Din cele 22 de persoane, 14 au fost imunizate împotriva virusului SARS-CoV-2. Cele mai multe cazuri au fost raportate la Spitalul Clinic Județean Sibiu. Aici sunt 11 persoane positive din care opt sunt vaccinate și trei nevaccinate. Cinci persoane infectate cu SARS CoV-2 sunt și la Spitalul de Pediatrie Sibiu, iar dintre acestea trei sunt vaccinate și două nevaccinate. De asemenea, în Spitalul de Psihiatrie sunt trei cazuri de Covid-19. O persoană din cele trei este vaccinate. În Spitalul Militar și cel de Pneumoftiziologie sunt câte un caz pozitiv, la persoane vaccinate, iar în Spitalui din Cisnătie, un caz la o persoană nevaccinată. În Spitalul CFR și în spitalele din Mediaș și Agnita nu au fost înregistrate cazuri de COVID-19.

Directorul interimar al Direcției de Sănătate Publică Sibiu, dr. Lucian Blăguțiu spune că persoanele vaccinate nu fac forme grave ale bolii cu atât mai mult cu cât sunt persoane care intră în contact cu bolnavi COVID. De asemenea, este nevoie de a treia doză de vaccin împotriva virusului SARS CoV 2, iar șeful DSP spune că inceperea vaccinării cu această a treia doză, de luna viitiare, este un argument bun că vaccinul este eficient. 

„O persoană vaccinată care intră în contact cu un bolnav COVID își bootează (crește, mărește) titrul de anticorpi și nu face boala sau are simptome ușoare și stă acasă sau la spital, în funcție de comorbidități. Rar se întâmplă ca o persoană vaccinată să ajungă la ATI și numai din cauza comorbidităților. O persoană vaccinată poate fi pozitivă la testare și poate transmite visrusul celor nevaccinați, cu atât mai mult populația trebuie îndemnată și motivată să se vaccineze. Faptul că doza 3 se va administra de la începutul lunii viitoare este un bun argument că vaccinul are eficiență. De asemenea, eficiența vaccinării este susținută și de rata de mortalitate din ATI, majoritate covârșitoare de nevaccinați!”, spune Dr. Lucian Blăguțiu.

Datele au fost colectate din 9 unități sanitare din județul Sibiu

Spitalul Clinic Județean de Urgență SIBIU -   11 cazuri pozitive, dintre care 8 vaccinate și 3 nevaccinate

Spitalul Municipal Mediaș  - 0 cazuri pozitive

Sitalul Orășenesc Cisnădie -1 caz pozitiv, nevaccinat

Spitalul Orășenesc Agnita - 0 cazuri pozitive

Spitalul Clinic de Pediatrie - 5 cazuri pozitive, din care 3 vaccinate și 2 nevaccinate

Spitalul General CF Sibiu - 0 cazuri pozitive

Spitalul de PneumoftiziologieSibiu - 1 caz pozitiv, vaccinat

Sitalul de Psihiatrie Sibiu - 3 cazuri pozitive, din care 1 vaccinat și 2 nevaccinate

Spitalul Militar de Urgență Sibiu - 1 caz pozitiv, vaccinat

Sursa foto: Arhiva TS 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

23 comentarii

Semper Talaus

Acum 2 ani

Dragi OAMENI, vaccinul se administreaza din ianuarie. Primele rapeluri s-au facut in februarie. Suntem in septembrie si deja se doreste administrarea celei de-a treia doze in tara noastra ( nu de la oricine, ci de la Pfizer, o companie cu o moralitate indoielnica, atat in SUA, cat si in restul lumii- vedeti scandalul Vioxx sau impunerea agresiva a Xanax, ca sa fie doar 2 exemple), desi prin vara se afirma ca nici nu va fi vorba de asa ceva. In Israel se administreaza deja a 4-a doza. In mai putin de 8 luni de la prima. Ce vaccin o mai fi si asta, pe care sa il iei, in medie, o data la 2 luni? Va ajunge la al 10-lea rapel si tot vor zice ca mai e necesar inca unul... SI, apropo: ar trebui sa se spuna ca numarul de POZITIVI dintr-o zi NU INSEAMNA numarul de BOLNAVI in stare grava. Sunt enorm de multi asimptomatici testati pozitiv, foarte multi cu forme usoare si medii si o parte care sunt in stare grava, din acestia o parte se amelioreaza si se vindeca, alta parte-din pacate-decedeaza. Cum, probabil ar face-o si din alta imbolnavire acuta infectioasa. Pacat ca sunt luate decizii abrupte, chiar de catre medici, unii anxiosi, altii prea obedienti in a accepta ce li se impune de catre decidentii politic( care au doar interese financiare). Peste ani poate vom vedea cat a fost adevar si cat marketing in vaccinarea oamenilor asemenea gainilor ( a propos-si ele fac gripa aviara. Sau nu mai fac?...)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Zzz

Acum 2 ani

bine tipule, pai sa ne vedem cu bine, pe lumea cealalta!
Raspunde

Nume

Acum 2 ani

Dragi OAMENI, nu mai puneti botul la toti cretinii de pe Internet.
Raspunde

SibiAnus

Acum 2 ani

Oricum o sa te vezi. Daca voiai sa fii spiritual (si nu doar spirtual), o dadeai cumva ca el pleaca primul. Asa, vezi sa nu pleci tu primul dupa a 3a doza... la 33ml.
Raspunde

AndreiD

Acum 2 ani

Aceasta asa zisa vaccinare este pur si simplu o problema politica, nu una medicala. Initial au spus faceti vaccinul ca va protejeaza. Au facut prima doza si stupoare: tot s-au infectat. Au spus "specialistii": doar o doza NU va protejeaza. Trebuie sa faceti toata schema. Au facut saracii oameni toata schema si tot s-au imbolnavit. "Specialistii" lamuresc iarasi poporul care nu a priceput: trebuie sa treaca 14 zile de la a doua doza, altfel, NU sunteti protejati. Bineinteles, s-au imbolnavit si dupa 14 zile. Specialistii iarasi ii incurajeaza: Chair daca faceti boala, faceti o forma usoara. Nenumarati vaccinati cu schema completa au facut forme GRAVE fiind internati ep ATI. Marii specialistii ii linistesc din nou pe vaccinati: chiar daca faceti forme grave, nu muriti. Acum, dupa ce toata lumea stie ca au murit si vaccinatii de covid, ne explica specialistii cum sta treaba: vaccinatii mor de covid, dar numai cei cu comorbiditati! Trebuie sa fii facut dintr-un material special, ca om, ca fiinta umana, sa mai poti avea incredere in "specialistii" astia. Atata incredere incat sa iti faci a treia, a patra si a cata doza vor spune specialistul sef Bill Gates cu prietenul lui tot specialist si expert Fauci. La noi, specialistii sunt putintel mai mici in rang: Gheorghita, Arafat, Cercel, Rafila & co.
Raspunde

@semper

Acum 2 ani

Nu o sa înțeleg niciodată de ce as vrea sa conving pe cineva sa facă ce nu dorește, în speță sa facă sau sa nu facă un vaccin....fiecare e liber sa facă ce vrea... e pur și simplu o alegerea personală
Raspunde

SibiAnus

Acum 2 ani

Un pic are sens, pentru ca daca nu se protejeaza lucratorii de la primarie, ar intra sistemul public in colaps (bine, e un caz ideal, in care lucratorii din primarie ar fi oameni capabili - nu e cazul primariei din Sibiu, dar nu despre asta e vorba) in cazul in care am avea de-a face cu un virus cu adevarat periculos. La fel s-ar intampla si cu angajarii din mediul privat: daca acestia nu s-ar proteja, s-ar putea sfarsi rau cu magazinele, firmele de distributie, ridicare a gunoiului, furnizarii de apa/energie si alte servicii. DAR, avem noroc ca nu suntem in situatia de a ne confrunta cu un virus cu adevarat periculos (sa dam un exemplu la intamplare: Ebola). Daca ar fi fost asa, peste 60% din populatia globului era deja la taifas cu Zzz in lumea dreptilor. Totusi, problema este ca ne confruntam cu un flagel extrem de periculos: frica si increderea in "autoritati".
Raspunde

Vaccinatu

Acum 2 ani

"Totusi, problema este ca ne confruntam cu un flagel extrem de periculos: frica si increderea in autoritati." E incredibil cum unii din voi ganditi asa. Asta e un lucru bun sa nu te increzi in stat. Oricum voiam sa zic asta ca sa vezi ca nu suntem toti asa ingusti cum crezi. In caz de Ebola sunt pentru vaccinarea obligatorie. Si daca am avea o pandemie de Ebola, ai vedea ca majoritatea oamenilor la care te uiti de sus ca la niste prosti s-ar vaccina din proprie initiativa. Sunt vaccinat si indemn oamenii la vaccinare dar nu suport ideea certificatelor de vaccinare. Despre asta e vorba
Raspunde

Elzorab

Acum 2 ani

Zic si eu: daca 2 doze nu functioneaza, a treia credeti ca face minuni? V-ați gandit ca poate e ceva in neregula cu vaccinul totusi?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Popdan

Acum 2 ani

Elzorab, întreabă călărețul! Poate nu este ignorant precum ești mata!
Raspunde

SibiAnus

Acum 2 ani

Noi muncim, noi nu gandim! Lasa ca gandesc destui pentru noi: politicieni care gandesc autostrazi, doctori care gandesc antibiotice din care isi iau comision, primari care gandesc gusterlanduri, arahati care gandesc izolete si dezinfectare de trotuare, smilyuri care nu gandesc dar behaie. Deci, e plina tara de gandaci!
Raspunde

Vaccinatu

Acum 2 ani

Si eu sunt vaccinat si imi pare rau cand aud vesti ca vaccinul nu are o eficienta buna in timp. Dar era de asteptat. Nu poti opri un virus de raceala/gripa deoarece se muteaza mult prea repede. Virusurile cu un ritm mai lent al mutatiilor pot fi oprite, dar in ceea ce priveste raceala normalitatea ar fi sa ne vaccinam doar ca sa ne imbunatatim sansele. Nu cu sperante fanatice ca putem opri pandemia. Sa ducem la extinctie un virus de raceala cu ajutorul vaccinului va insemna sa punem in mana statului si a corporatiilor o mare (extrem de mare) parte a libertatiilor noastre. Nu-mi vine sa cred ca unii aplauda certificatele de vaccinare. Sa nu poti intra in anumite locuri pt un virus care oricum nu il poti opri. Azi nu poti la restaurant, maine in locuri publice si poimaine angajatorii te vor lasa in urma. Faceti si voi vaccinul ca mine, pt sanatate, nu dati putere zelotilor progresisti (si si alte partide care se cred tatucii poporului).
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 2 ani

F mulți din cei care ati postat mai sus pierdeți din vedere un aspect important, l-am tot menționat si o sa o mai fac, atat timp cat poate o decizie luata pana nu e prea tarziu(a te vaccina) poate salva vieti. Dragilor, pierdeti din vedere ca vaccinul nu este Dumnezeu, nu are eficienta la 100%din cei care il fac, dar cei care il fac, într-o proporție uriasa (spre 100%) nu ajung la Ati, nu mor!! Da, sunt si vor mai fi persoane care si vaccinati si tot se îmbolnăvesc de covid, dar una e sa ai o forma usoara de care poate nici nu afli si alta e sa vina apropiații la priveghiul tau, sau tu sa bagi apropiati in Ati si in mormânt. Lasati idioteniile din ziare, informati-va corect si pana la capat (nu cu jumatati de masura sau din titluri media concepute intenționat sa dai click), uitați-vă la date oficiale de pe tot globul si luati-o asa cum e, vaccinarea te scapa de ati si de deces, in proporție de 99.99% pe glob. Andrei, elzorab si altii, ganditi bine ce postați ca influentati gresit oameni si poate ii bagati in mormânt. Daca exista persoane tinere, sau in varsta dar fara boli grave, vaccinate, si care au decedat de covid, repet, au decedat sau au ajuns la Ati) hai sa vedem care e procentul din acel 100% si doar apoi sa aruncam cu noroi peste cei care s-au vaccinat pe acest glob. Repet, pe glob, nu in acest orășel ceva mai mare ca o comuna sau in aceasta tarisoara plina de interlopi si inculti, din păcate (bag si Bulgaria aici). Dar pana atunci, nu mai dezinformați lumea. Si pt prima postare, pfizer, astrazeneca, Johnson, sunt primele companii pe planeta, sau in top 8. Pfizer e prima. Per total, cu toate controversele de care zici tu, aceste companii au salvat zeci de milioane pe glob prin medicamentele dezvoltate de ei, asa ca te grăbești sa judeci ceva ce te depășește @semper.
Raspunde

Vaccinatu

Acum 2 ani

Nu am treaba cu tine ca esti pro vaccinare, si eu sunt. Ce zic e ca nu e bine sa apelam la certificate de vaccinare. Noi astia vaccinati tot transmitem (facem forma mai usoara dar transmitem). Deci de ce impui tu altor oameni sa faca ceea ce faci tu? In rest sunt de acord, trebuie sa ne protejam pe noi si pe ai nostri cum putem mai bine.
Raspunde

Calcule aiurea

Acum 2 ani

Articol ok, titlu pus aiurea. Raportul vaccinați / internați în spital nu este prea relevant, fiindcă există un număr foarte mare de vaccinați care sunt protejați, ei fac forme ușoare sau sunt asimptomatici - ei nu ajung nici în spitale și nici măcar nu se testează.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

Articol cu tentă, de manipulare. Majoritatea cadrelor medicale s-au vaccinat. Lucrând în acel mediu, sigur că unele iau virusul. Fiind mai multe cadre vaccinate, sigur că incidența e mai mare în rândul lor. Dar există vreun caz grav în rândul cadrelor vaccinate infectate? Că pentru asta e vaccinul.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

Da ce posturi kilometrice au haurii, se vede că sunt pregătite dinainte din template-urile venite de la est. V-am mai scris că sunteți străvezii
Raspunde

Vaccinatu

Acum 2 ani

Raspund daca cumva la postarea me "kilometrica" faceai referire. Asta e nivelul simpatizantilor politicilor progresiste: scriu sumar 2 randuri, nu intra in conversatie si doar incearca sa-ti inchida gura. niciun argument. Daca parerea mea e parere de postac de ce nu dovedesti aratand acelasi comentariu si pe alte site-uri. Imi pierd vremea sa scriu ca sa pui tu eticheta postac. Ca atat te duce capu. (Si nu, nu votez cu AUR, dar incep sa cred ca e mai bine cu ei decat cu oameni ca tine)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 2 ani

@elzorab, "daca 2 doze nu funcționează... ". Despre astfel de erori si postări aiurea vorbesc. Nu, nu e asa elzorab, prima doza a funcționat excelent, a doua a completat-o, in cazul pfizer, la fel la ceilalți producători cu 2 sau doza unica. Cei care le-au facut, nu au mai ajuns la spital, la ati sau in mormânt. Un aspect fff important pe care tu si alti antivaccinisti va faceti ca nu il înțelegeți....Asadar eu accentuez faptul ca vaccinurile anticovid (ca alta arma importanta deocamdată nu avem) va scapa de boala covid, si in orice caz nu ajungeti la Ati si in mormânt.
Raspunde

Elzorab

Acum 2 ani

Cu tine oricum nu ajunge omul la capat. Tu batman, batman. Tu esti fixat pe chestia cu vaccinarea si nu vezi altceva. Am înțeles asta. Dar cand incepi si incerci să-ți impui punctul de vedere ca.....vezi Doamne, doar tu esti informat si doar tu deții adevarul, incepe sa ma enerveze. In primul rand, indiferent de parerea mea (vaccinist sau ne) fiecare dintre noi are cap si poate gandi pentru el. Informatie este gârlă despre acest subiect si nu numai in tanblide sau la tv (cum spuneai mai sus). Tot ii dai intr-una cu statisticile si informatiile oficiale dar te-ai gandit ca poate sunt masluite? Iti aduc aminte de raportarile de la noi de anul trecut? Stiai ca Romania nu raporteaza efecte secundare post vaccin? Iti dau graficul? Mai las-o in cucuruz cu sursele tale oficiale. Exista oameni de știință tot din domeniu: microbiologi, virusologi, epidemiologi (vrei si nume?) care contesta aceste vaccinuri.. ca doar sunt in faza experimentala si au aprobare de urgență, nu-i asa? Deci i formatie există dar trebuie triata si fiecare dintre noi poate face asta si TREBUIE să faca asta. Nu de alta dar ajungem cobai de laborator daca nu suntem deja. Exista si alte arme pentru a ne lupta vu acest virus: medicamentele!!! Care funcționează in multe cazuri mai ales daca se intervine in faza incipienta. Asta ca sa nu-ti mai zic ca marea majoritate trec prin covid fara probleme. Sunt de acord cu vaccinarea grupelor de risc si cam atat. SDespre Big Pharma nu-ti nai zic sau Big Tech. De ce sunt cenzurati pe YouTube, Facebook cei care au poate alte opinii legate de acest subiect. De aia au aparut platforme alternative. Mai este democratie sau a murit? Nu cadeti in capcana de-a desconsidera romanii sau bulgarii facandu-i prosti si primitivi pentru ca nu se vaccineaza. Vrei sa-mi spui ca in Romania sunt 70% de prosti? Iar ceea ce yraim astazi este efectul vaccinarii: mutatiile din cauza asta au aparut si vir mai aparea. Nu vaccinezi populatia in plina pandemie. Vaccinarea se face preventiv nu in toiul ei. Să-ți mai zic? Cred ca e destul. Nu ma aștept sa intelegi ce-am vrut sa spun dar macar accepta ca mai sunt si alte puncte de vedere . Si da media a contribuit la răspândirea fricii (asa cum faci si tu pomenind priveghiuri si inmormantari) impreuna cu politicienii si asa zisii experti de la noi. Cam atat deocamdată. Sănătate tuturor.
Raspunde

Aurel

Acum 2 ani

"Faptul că doza 3 se va administra de la începutul lunii viitoare este un bun argument că vaccinul are eficiență"
Raspunde

Ai de capu meu. Na logica

Acum 2 ani

:)) asa-i. unii oameni sunt chiar cretini. (sunt vaccinat, dar sunt dezamagit ca nu s-a investit mai mult si intr-un tratament oral/injectabil pt cazurile severe de covid)
Raspunde

Vaya Con Dios

Acum 2 ani

V-au facut globalistii virus, ca sa va tina in casa, sa nu mai consumati atata, iar acum va fac masini pe baterii, ca sa nu mai puteti umbla voi cat vreti, ca nu e bine pentru planeta... stati acolo, inchisi in casa si umblati cu masina pe baterii, cam cat va lasa range-ul :D. Vaccinul, probabil e asa, un artificiu sa para mai reala toata treaba. Bineinteles, a fost plantat in China, pentru ca..."chinezii sunt rai"...of of, parca suntem in URSS, inainte de 89, doar ca invers. V-ati inchinat la americani ?! Bravo, bravo !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus