Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Elevi și profesori de la Brukenthal, aduși de acasă pentru vizita președinților Iohannis și Steinmeier. Școala e în grevă

Elevi și profesori de la Brukenthal, aduși de acasă pentru vizita președinților Iohannis și Steinmeier. Școala e în grevă

Președinții Klaus Iohannis și Frank-Walter Steinmeier se află astăzi în vizită în Sibiu, iar în cadrul acesteia vor ajunge, de la ora 12.35, la Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal.

Cei doi președinți vor fi întâmpinați de directorul instituției, Monica Hay, și vor vizitata o clasă, în program figurând discuții cu elevii.

Colegiul Național Samuel von Brukenthal se află în grevă, elevii nu merg la școală, însă o parte dintre profesori au fost de acord să vină de acasă, alături de copii, pentru întâlnirea cu cei doi șefi de stat.

”Fiica mea e acasă, nu se fac ore, școala e în grevă. Se știe că o clasă a fost chemată pentru a se întâlni cu cei doi președinți”, spune părintele unei eleve care frevcentează Colegiul Național Brukenthal.

Președintele Iohannis are aici blocat un post de profesor de fizică încă din anul 2000, când a fost ales primar al Sibiului.

Înainte de a ajunge la Colegiul Brukenthal, Iohannis și Steinmeier se vor întâlni cu comunitatea germană, la sediul FDGR, iar apoi, după vizita de la școală va avea loc un dejun oferit de Astrid Fodor, Primarul Municipiului Sibiu, la Hotelul Împăratul Romanilor.

De la ora 14:30 este programată o vizită la Biserica evanghelică fortificată din comuna Cristian.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Alex

Acum 10 luni

Dacă sunt in grevă ce căutau acasă. Trebuiau să fie toți la școală dar fără să predea.
Raspunde

Un sibian vero

Acum 10 luni

pai trebuiau sa nu fie acasa ci la scoala sa protesteze cu ocazia vizitei!!! lingai si pupincuristii!!
Raspunde

Rostogan

Acum 10 luni

Usor tendentios articolul, in conditiile in care nu toti profesorii din liceul Brukenthal fac greva. Orarul fiind pe net, se poate vedea cum sta treaba.
Raspunde

CX

Acum 10 luni

ca pe vremea lui Ceausescu
Raspunde

Emil

Acum 10 luni

Inca nu i-au adus cu mitraliera ca-n vremea nazismului.

Raspunde

Cetățean

Acum 10 luni

Penibili și revoltător !

Raspunde

Claudiu

Acum 10 luni

E atât de amuzantă eterna formulare "se vor întâlni cu comunitatea germană, la sediul FDGR,".... O culme a nimicului! Care comunitate germană? Poate dacă se întâmpla vizita asta cînd se va organiza întâlnirea sașilor din vară mai mergea. Dar așa.... În Cristian cred că mai sunt vreo 40-50 de sași în viață. Au mai mulți în cimitir decât pe 2 picioare. Iar în În Sibiu în afară de Astrid, Beatrice Ungar, framacista și clopotarul de la Biserica  Eveanghelică restul sunt motorizați pe sarmale și rachiu sau la palate, prin București. Până și conducerea FDGR-ului e compusă mai mult din mioritici care, din fericire pentru FDGR, vorbesc și limba germană si pot contribui la continuarea retrocedărilor.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus