Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Primarii sibieni, dupa ce ANI i-a declarat incompatibili: cine sa ne reprezinte, femeia de serviciu? Dracu` sa ii ia pe toti!

19 primari din Sibiu sunt declarați incompatibili de către reprezentanții Agenției Naționale de Integritate, care susțin că acești aleși nu aveau dreptul să își reprezinte comunitățile în Adunarea Generală a Acționarilor al SC Apă-Canal SA Sibiu. Primarii sibieni contactați de Turnul Sfatului spun că vor ataca în instanță deciziile ANI, pe care le consideră absurde. ”De când au început această investigație eu le-am trimis copiile hotărârilor Consiliului Local Sibiu, prin care am fost desemnat să reprezint Rășinariul în AGA. Nu este un post retribuit, dar în AGA se iau decizii importante: se adoptă bugetul, se discută investițiile și tarifele. Ei, pe cine să trimit să reprezinte Rășinariul în AGA? Femeia de serviciu? Este pur și simplu o tâmpenie decizia ANI”, declară Bucur Bogdan (foto), primarul comunei Rășinari.
Prin starea de incompatibilitate decretată azi de ANI în ceea ce-l privește pe Bucur Bogdan, acesta nu ar mai avea dreptul să ocupe funcția de primar al Rășinariului în următorii trei ani. ”Voi ataca în instanță, decizia ANI”.

Primari care au demisionat

Bucur Bogdan este în continuare membru AGA al SC Apă-Canal SA Sibiu, ca reprezentant al comunei Rășinari. Alți aleși au decis, însă, să demisioneze când au aflat despre investigațiile celor de la ANI. Este cazul primarului din Cristian, Ioan Seuchea, ce a renunțat la a-și mai reprezenta comuna din 28 mai 2013. ”Acum nu ne mai reprezintă nimeni în AGA a SC Apă-Canal SA Sibiu. Asta e, avem o lege prost înțeleasă de sus. Noi nu suntem retribuiți ca membri ai acestei AGA, nu putem să numim nici viceprimarii și nici consilierii locali. Or, Asociația Apei nu este subordonată Primăriei noastre, ci este constituită la nivel regional”, arată Ioan Seuchea, declarat incompatibil de ANI pe perioada 18 iunie 2008 – 28 mai 2013.
Mult mai revoltat este Mihail Lienerth, primarul din Vurpăr. La fel, în 30 mai 2013 a demisionat și el din AGA a SC Apă Canal SA Sibiu, comuna Vurpăr nemaifiind reprezentată acum în respectiva Adunare. ”Să meargă dracului cu ANI-ul lor cu tot. Să vină miticii de la București și să ne reprezinte ei Vurpărul. Pe cine era să punem, femeia de serviciu? Pe cei de la ANI? Am angajat avocat și o să atacăm în instanță decizia celor de la Agenție”, declară Lienerth.

”Îmi pare rău că am demisionat”

Din AGA a demisionat în urma anchetelor celor de la ANI și Maria Greavu, primarul comune Loamneș. ”Acum îmi pare rău că m-am retras. Noi am creat această Asociație care a desemnat SC Apă Canal SA drept operator regional tocmai în scopul de a atrage fonduri europene. Suntem mai multe comune, alături de orașe, care am creat această Asociație a Apei Sibiu tocmai pentru a dezvolta infrastructura în acest domeniu”, arată Greavu. Ea a demisionat din 22 aprilie 2013. ”Între timp am delegat pe cineva, am avut noroc că am terminat niște lucrări pe apă-canal și așa am înființat un post de personal contractual. Pe cel astfel angajat l-am delegat, căci până atunci nu aș fi putut delega decât omul de serviciu, alți angajați nu puteam”, arată Maria Greavu. Și ea va ataca în instanță decizia celor de la ANI.

Chichițe

Cei 19 primari au fost declarați ca fiind incompatibili pe motiv că au încălcat ispoziţiile articolului 87, alineatul 1, litera f din Legea 161/2003. Această lege arată că funcţia de primar şi viceprimar este incompatibilă cu funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local. Or, susțin primarii din județul Sibiu, SC Apă Canal SA nu mai este o societate de interes local, nici măcar județean, ci este de interes regional, în cadrul Asociației de Apă Sibiu intrând și municipiul Făgăraș, din județul Brașov.

Lista primarilor declarați incompatibili de către ANI

Ioan Balteş, primar al oraşului Ocna-Sibiului, în perioada 01 august 2008 - 28 mai 2013;
Bogdan Bucur, primar al comunei Răşinari, începând cu data de 06 octombrie 2008;
Gheorghe Huja, primar al oraşului Cisnădie, în perioada 26 iulie 2012 - 10 iunie 2013;
Arnold-Gunter Klingeis, primar al oraşului Avrig, începând cu 2008 (mandatele 2008 - 2012 şi 2012 - prezent);
Valentin Dumitru Ioan Ivan, primar al comunei Sadu, în perioada 30 iulie 2008 - 29 mai 2013;

Ioan Troancă, primar al oraşului Miercurea Sibiului, în perioada 31 octombrie 2008 - 27 mai 2013;
Nicolae Avram, primar al comunei Şura Mare, în perioada 30 iulie 2008 - 19 iunie 2012;
Cornel Joarză, primar al comunei Şura Mică, în perioada 26 iulie 2012 - 12 iunie 2013;
Gheorghe Călin, primar al comunei Gura Rîului, în perioada 18 iulie 2012 - 28 mai 2013;
Nicolae Dancu, primar al comunei Păuca, începând cu 30 iulie 2008;
Ioan Şurean, primar al comunei Slîmnic, în perioada 17 iulie 2012 - 22 mai 2013;

Mihail Lienerth, primar al comunei Vurpăr, în perioada 31 iulie 2008 - 30 mai 2013;
Valentin Aldea, primar al comunei Roşia, în perioada 24 iulie 2008 - 17 mai 2013;
Ilie Dăncilă, primar al comunei Poiana Sibiului, începând cu data de 13 iulie 2012;
Maria Greavu, primar al comunei Loamneş, în perioada 05 august 2008 - 22 aprilie 2013;
Nicoară Ioan, primar al comunei Apoldu de Jos, începând cu data de 19 iulie 2012;
Simion Olariu, primar al comunei Racoviţa, începând cu data de 30 august 2012;
Ioan Seuchea, primar al comunei Cristian, în perioada 18 iunie 2008 - 28 mai 2013;
Cornel Surdu, primar al comunei Poplaca, începând cu data de 29 iunie 2012.

Sursa: comunicat ANI

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

ha ha

Acum 10 ani

simplu de acea se rima in tot judetul , invata bbooobboorul sa bea apa.
Raspunde

ovidiu

Acum 10 ani

O prostie. Dati-i in judecata pe imbuibatii de pe Dambovita si faceti treaba in judet, ca o faceti bine. In loc sa vada partea buna si sa schimbe unele reguli astia de la Bucuresti isi bat joc de munca altora. De la Sibiu o ***sincera! Haideti odata cu regionalizarea si de ce nu Republica Transilvania ca m-am saturat de politica jegoasa de pe Dambovita.
Raspunde

ovidiu

Acum 10 ani

Rectific, nu regionalizare ci descentralizare, 2 lucruri diferite. Inca o ***sincera spre Bucuresti!
Raspunde

sasu

Acum 10 ani

bai jegosilor nu stiu cum mai aveti tupeu sa mai mintiti lumea primari de *** ce sunteti mucles si mai bine va ascundeti ca si ramele pe sub pamant caci daca nu tot va vom gini candva si atunci va va parea rau ca v-ati nascut zdrentelor grija mare jilava va asteapta panaramelor
Raspunde

ROMICĂ

Acum 10 ani

Arnold-Gunter Klingeis, primar al oraşului Avrig---un mare HOȚ,a furat banii PRIMĂRIEI,----UN INCULT---Face afaceri cu banii comunității.D.N.A-----SĂ-L ia.Se plimbă pe banii statului în stăinătate.Habar nu are ce înseamnă administrație publică!
Raspunde

Petru

Acum 10 ani

Tipic romanesc. Tara arde si baba se piaptana. ANI sa verifice persoanele inainte de a-si anunta candidatura ca primar. Avem de toate in RO si de aceea... am infiintat ANI. Ca sa condamni pe cineva trebuie sa dovedesti ca a adus un prejudiciu. Draga ANI, lasti oamenii sa-si faca treaba.
Raspunde

absurdistan

Acum 10 ani

bai trezitiva s-au nu se vede tinta este JOHANNIS va doare tare ca numai ajungeti la cascaval ,orcum pe voi trepadusilor nu va voteaza nimeni ,ca afara de comentari rautaciose si de dat cu zoale nu ati facut nimic pentru comunitate ,este singuru om politic care a pus picioru in prag in cea ce va fi regionalizarea si capitala de drept la SIBIU acum astia de la ani struniti de catelusi detractori cauta nod in papura ,de mari tunari ai neamului nici o vorbulita ,bai astia de la ani ati devenit comici si ipocriti ,ba lasati cel putin pe astia care au facut ceva pentru comunitatile lor ceva ,cautati pe adevarati spagari la voi la bucale ca colcaie de serpi veninosi cu miinile tot timpu in bani publici ,e normal s-a fie asociat cine semneaza bugetu ,este ca intr-o familie cine tine bugetu sub control ,capu familiei dar la voi cit va duce mintea vecini va controleaza bugetu ,va doare tare circotasilor JOHANNIS a transformat SIBIUL intr-o ADEVARATA MECA A TARII ,URMEAZA LA VERIFICAT DE ANI FEMEIA DE SERVICI
Raspunde

Fra

Acum 10 ani

Si?
Raspunde

octavian

Acum 10 ani

Legea exista cind au fost numiti in AGA ! Dar pe principiul neaos merge si asa ! nu am tinut cont de ea!Acum smiorcaiti-va!
Raspunde

VASILE

Acum 10 ani

PRIMARUL-Avrig,Arnold- Klingeis cel mai hoț om posibil------nimic nu a făcut pentru comunitate,doar pentru el și familia lui.Propriele firme desfășoară afaceri cu PRIMĂRIA.Se plimbă cu mașina personală și decontează cheltuielile la Primărie.Lipsește cu săptămânile.Băutura,plimbările.femeile și să tragă ceva pe nas,sunt prioritățile lui.
Raspunde

ciocan

Acum 10 ani

PRIMARUL din AVRIG––––UN parvenit,s–a îmbogățit fără efort mare,dă din coate pentru a ajunge cât mai sus indiferent de mijloacele folosite––––––––Este un IMPOSTOR,nu contează că se umilește sau calcă pe cadavre,nu este în stare să lege 2fraze corecte și coerente.Bădărănia și tupeul grosier al acestui neica nimeni––––acesta este–––PRIMARUL– Arnold Gunter Klingeis–A furat tot ce a putut din PRIMĂRIA AVRIG.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus