Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Johannis: Nu va exista regionalizare nici anul acesta, nici anul viitor. Nu se va modifica Constitutia

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Johannis, a declarat marţi că realizarea regionalizării nu va putea avea loc nici anul acesta, nici anul viitor, întrucât nu se va modifica Constituţia ca să permită acest lucru, menţionând că acest proces nu trebuie făcut de dragul fondurilor europene. "Nu există un punct de vedere elaborat, care poate fi comunicat, vorbesc de punct de vedere elaborat în cadrul PNL. Lucrurile se discută, nu am ajuns la o concluzie finală pe care putem să o înaintăm partenerilor noştri în USL, discuţiile continuă şi, atunci când vom fi pregătiţi să prezentăm un punct de vedere pe care ni-l însuşim cu toţii, vom face acest lucru", a susţinut Johannis, într-o conferință de presă la București, citat de Mediafax.
Liderul PNL a precizat că este o "abordare posibilă" modificarea legii de înfiinţare a regiunilor de dezvoltare, "dacă prin asta rezolvăm ceva făcând o jumătate de pas în direcţia regionalizării sau nu". El a menţionat că la nivelul PNL nu a fost finalizată discuţia nici în ceea ce priveşte numărul regiunilor de dezvoltare.
Johannis a fost întrebat dacă în urma şedinţelor grupului de lucru din PNL pe regionalizare, pe care îl conduce, au existat concluzii preliminare privind regionalizarea. "Nu avem un punct de vedere comun, sunt păreri diferite la multe capitole şi nu am considerat că în această fază este obligatoriu să forţăm ajungerea la o concluzie doar ca să avem una. După părerea noastră, regionalizarea nu se va petrece nici în anul acesta, nici în anul următor. Şi atunci nu suntem în niciun caz sub presiunea timpului şi decât să venim cu o concluzie preliminară care nu ne reprezintă, mai bine venim cu o concluzie finală care este bine gândită şi care necesită un pic mai mult timp de dezbatere şi de gândire", a afirmat liderul PNL.
De asemenea, el a afirmat că trebuie să fie făcută diferenţa între "regionalizare de dragul fondurilor europene", care i se pare greşită, şi cea "de dragul modernizării administraţiei", pe care o consideră corectă. Prim-vicepreşedintele PNL a precizat că "regionalizarea administrativă" se va putea realiza doar prin modificarea Constituţiei. "De aceea am spus că nu vom avea regionalizare nici anul acesta, nici anul viitor, fiindcă nu vom avea Constituţie modificată, sau cel puţin este extrem de puţin probabil", a mai spus Johannis.
Vicepremierul Liviu Dragnea, coordonator din partea PSD al procesului de regionalizare, a trasmis PNL că are termen până la 15 octombrie să se pronunţe asupra proiectului transmis liberalilor prin care se realizează o regionalizare preliminară, au declarat, pentru Mediafax, surse din USL.
Proiectul transmis PNL în urmă cu câteva săptămâni prevede înfiinţarea Consiliilor de Dezvoltare Regională, instituţii preliminare regiunilor care beneficiază de un statut juridic distinct, până când noţiunea de regiune va fi inclusă în legea fundamentală.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Asd

Acum 10 ani

Regionalizarea e deja facuta!
Raspunde

DUMITRU

Acum 10 ani

este facuta de fosti activisti de partid ,indrumati de tatucu comunist ilescu -nastase cu ceva ani multi in urma subtil si smechereste a furat sibiului toata deconcentratele facindule cadou ,la fostele capitale de regiune de pe timpu tov stalin si uite asa vrea s-a tina in viata niste aglomerari urbane nesustenabile in dauna celor multi si fraieri ,ba lasatio moarta ca nu va pricepeti ,trebuie explicat la cetatean ce avantaje masteriale are ,s-au vreti s-a dezvoltati turismu obligindune pentru o adeverinta s-a ne deplasam la capitalele voastre ,bai bani pe care ii platim la taxe si impozite s-a ramina la comunitatile care ii produc ,nu igrasa pe bani nostri niste orase muribunde ,dezvoltare si competitie ramine in picioare cine este mai tare ,ca mam saturat din bani mei sa-si traga uni stadioane tele gondole si alte lucruri inutile ,si dupa acea s-a se bata cu caramida in piept ce performant sunt ei ,asa cum este acum este foarte bine si voi parlamentari de sibiu luptativa s-a aduceti toate deconcentratele inapoi la sibiu ca de acea vam trimis acolo nu s-a lasati s-a injoseasca sibiul niste neica nimeni dar cu clanta mare si plini de tupeu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus