Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Noile nume din fruntea Aeroportului international Sibiu

Victor Harabagiu, 35 de ani, fost director operațional al Aeroportului internațional ”Aurel Vlaicu” (Băneasa), este candidat care s-a mai prezentat la interviul pentru ocuparea funcției de director general al Aeroportului Internațional Sibiu. Pentru proba interviului programată în cursul zilei de ieri, ceilalți doi candidați care au depus dosar (Ciprian Laurențiu Drumea și Gheorghe Horduna) au fost respinși, deoarece nu îndeplineau condițiile de selecție. Rezultatul interviului va fi anunțat de comisia de concurs în cursul acestei săptămâni.
În afara postului de director general, Consiliul de administrație al AIS a mai scos la concurs și celelalte patru posturi de directori: operațional, tehnic, comercial și economic. De remarcat faptul că postul de director tehnic  va rămâne în continuare vacant, deoarece niciunul din cei cinci candidați (Gheorghe Bardas, Pavel Nagy, Gheorghe Plăiașu, Claudiu Ioan Tatu și Mircea Târnoveanu) nu a avut un dosar care să fie considerat conform cerințelor, conform anunțului făcut de comisia de concurs.

Pentru postul de director operațional, au fost admiși la proba interviului Velicu Gheorghe (cel care a ocupat acest post până acum, asigurând și conducerea interimară a AIS după demiterea lui Augustin Sava) și Călin Gheorghe Merlea.
Directorul comercial al Aeroportului Internațional Sibiu pare să rămână în continuare Iulia Cristina Ivancea, după ce lui Adrian Ciudin i-a fost respins dosarul.
În fine, pentru postul de director economic ambele dosare depuse au fost acceptate. Este vorba de cel al Marianei Emilia Cetean (cea care a ocupat acest post până la concurs) și de cel al lui Ovidiu Dionisie Nicoară.
”Finalul evaluării va fi comunicat de Consiliul de administrație și de către Comisia de evaluare. Ei organizează concursul. Eu nu am cerut niciun detaliu și nici nu voi cere acest lucru. Noua conducere își va prezenta programul de management într-o ședință viitoare”, a declarat, azi, Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu, instituție în subordinea căreia funcționează Aeroportul sibian.
 

Viitoarea echipă executivă a Regiei autonome are deja teme clare, având în vedere proiectele asumate de Consiliul de administrație prin contractul semnat cu CJ Sibiu: deschiderea a opt noi curse aeriene în primii doi ani, plus alte minim două în următorii doi ani. În primul an de activitate va trebui scoasă la licitație execuția unui nou terminal Cargo, care să fie dat în funcțiune în cel de-al doilea an de mandat. Reducerea subvențiilor, mobilarea spațiilor din terminal, creșterea veniturilor proprii fac parte, de asemenea, din obligațiile asumate de membrii Consiliului de administrație și care vor fi, automat, transmise și către conducerea executivă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

bb

Acum 10 ani

au ramas in concurs pentru posturi doar oameni lor,totul e politic in tara asta,sa va fie rusine,de ce tot bate cindrea cu cargo ca sa aiba de unde sa mai fure in cei doi ani pe care ii mai are la consiliun judetean mai bine ar aduce curse
Raspunde

eu

Acum 10 ani

singura salvare a aeroportului este sa devina pasune sau muzeu de avioane...cu parere de rau o spun....
Raspunde

vasiavi

Acum 10 ani

aeropert international cu 2 curse pe zi cu avioane de 50 de locuri.cu regret muresul(cu aeroport cit gara din talmaciu) are mai multe curse externe de ce eipot si noi nu?nu vorbesc de timisoara sau cluj
Raspunde

@3

Acum 10 ani

Alea de care zici tu au si orase pe langa ele mnu sunt facute pe langa sate!
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

decat sa mai platiti aiurea salariile angajatillor care fac os mort de atata munca mai bine un aquapark in locul lui.sigur ar avea mai multi clienti decat aeroportul rusinii...
Raspunde

mda

Acum 10 ani

cam de-ampooolea
Raspunde

avion

Acum 10 ani

bai ala de la 2 ,teai bucura s-a se intimple daca aeroportu asta cel mai modern din transilvania dar manageriat prost intentionat ,ala a tau de la iasov este util ,ba tu chiar nu vezi ca suntem sabotati din toate partile ,acum mai nou aia de la wizzer au decchis noi curse aeriene in capitala olteniei ,c ce transporta aia pepeni si praz in UE ,ba cu detractori ca astia de ii avem printre noi sibieni nu poti s-a performezi ,ba va pus boteesh pe tava o bijuterie de aeroport in loc sa-l folositi eficent voi il sabotati halal conducatori ,dar mult timp nu va mai trece si s-a vedeti cum se invita singuri s-a zboare de pe aeroportu din sibiu
Raspunde

liru-liru crocodilu

Acum 10 ani

Capodopera de aeroport \"international\" Bottesh - Iohannis, cu doua zboruri pe zi, unul in Austria si altul in Germania, a fost un jaf al banilor publici facut de catre cei doi sasi in colaborare cu firme germano-austriece!!!
Raspunde

abroad

Acum 10 ani

De afara se vede intotdeauna altfel... aeroportul nu ar trebui sa fie o unealta locala (nici porturile, ca tot se vorbeste zilele astea) ci una administrate regional sau national. Ar fi mai putine interese locale care sa omoare initiativa si performanta. Aeroportul ar trebui sa fie un plus la atragerea de investitori, nu un bolovan de gatul administratiei locale (incompetenta, politizata pana in maduva, etc). Si atatea functii de conducere ...inseamna ca cei care le finanteaza nu au facut business in viata lor si nu dau de la ei, atat. si atunci cum sa mearga treaba....daca renunta la categorisirea de \"aeroprt international\", vor putea sa mai reduca din functiile de conducere (care oricum nu au ce conduce) si ar eficientiza afacerea, chiar daca e in dauna unor transportatori de persoana pe drum, nu in aer... Dar nu asta e intentia, nu-i asa?
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 10 ani

Acum ne-am trezit ca nu e competitiv aeroportul?... pana cand a fost papusarul (sau sa-i spun Pinochio?...) de botesch a fost totul in regula?...
Raspunde

gicu

Acum 10 ani

Jaf in bani publici so facut la aeroportul din cluj ,nu la Sibiu, liru liru deliratu si frustratu.Bottes la construit si cinste lui, nu la menageriat
Raspunde

AUGUSTUS

Acum 10 ani

Aeroportul nostru are o ultima sansa, in lupta cu Clujul si Targu-Muresul, dar si inca nenascutul Brasov. PSD nu a vrut sa lase la voia intamplarii numirea noii conduceri si s-a implicat discret, scotand din cutie iepurasul castigator, mimand respectarea OUG 109/2011. Se stie ca viitorul director general este coleg de facultate cu presedintele CA, Radu Bondar, pe care se spune ca l-a ajutat sa ajunga la Aeroportul Baneasa. De asemenea, se stie ca noul director este recomandat de Armand Petrescu, directorul PSD al AACR, apropiat al premierului. Numeroase zvonuri spun ca in spatele numirii sta Sorinel Ciobanu, fostul director de la Baneasa si Otopeni, cu un posibil dosar la DNA si cel care sustine pe toate caile infiintarea Aeroportului Brasov, unde se pare ca va avea cea mai inalta pozitie. O simpla cautare pe google lumineaza aceste aspecte. Fiul unui fost ofiter de securitate si un admirator al masoneriei, cu prieteni si sutinatori din zona politica si executiva, noul director general are posibilitatea sa faca lucruri bune la Sibiu si sa indeplineasca principalele tinte propuse, 4 curse aeriene noi si cargo. Mai ales ca este absolvent de aeronave, a fost 3 ani director operational la Baneasa si a lucrat multi ani in vanzari la o firma de renume, Scania. CV-ul sau dovedeste acest fapt. Ar fi si pacat sa nu reuseasca, in conditiile in care aeroportul sibian are avantaje clare fata de aeroporturile din zona (lungimea pistei, rezistenta acesteia, aerogara noua). In plus, ar deveni o legenda sa piarda batalia in fata unui aeroport inca neterminat, cel brasovean. Aveti rabdare, oameni buni, sa lasam noua echipa sa isi faca treaba! Apropo, ciudat cum de nu s-a reusit cooptarea unui director tehnic.
Raspunde

paul

Acum 10 ani

Nu are cum sa mearga. E ca si cum ai face o reprezentanta rolls royce in cisnadie. Oamenii sunt prea saraci pt asa ceva.
Raspunde

Gigi

Acum 8 ani

Cunoaștem abilitățile și îndemânarea noului director comercial....vai și amar....nu poate aduce vin directorul economic cat poate bea cel comercial.
Raspunde

Jurnal

Acum 8 ani

Tu vrei sa spui ca e bețiva. Unde e noutatea.
Raspunde

un grup de turisti

Acum 8 ani

un cinematograf multiplex pe gand ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus