Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Cele mai vechi trei procese din Sibiu insumeaza 32 de ani

Cel mai vechi proces înregistrat la această dată pe rolul Tribunalului Sibiu datează din data de 7 martie 2002 și are ca obiect falimentul și declanșarea procedurii insolvenței. Următorul ca vechime este un proces demarat în data de 3 iunie 2002, iar pe locul trei se află un dosar înregistrat 13 iunie 2003.
 
Coincidență sau nu, toate cele trei procese au același obiect: Faliment - procedura insolvenţei – societăţi pe acțiuni. Cel mai vechi dosar vizează societatea comercială SC Ideal SA ca debitor și numai puțin de 44 de creditori. Printre aceștia din urmă se numără atât companii mari, precum BRD Group Societe Generale sau IKEA Supply A.G., cât și numeroase alte firme mici, locale. Nu lipsesc nici instituțiile publice, cum ar fi Primăria Mediaș sau Direcţia Regională pentru Accize și Operaţiuni Vamale Brașov. Nu mai puțin de 45 de termene de judecată figurează pentru acest dosar pe portalul Tribunalului Sibiu, următorul termen fiind stabilit pentru data de 25 februarie 2014.
Al doilea cel mai vechi dosar înregistrat la Sibiu se referă la procedura insolvenței pentru SC Agrovimed SA. Ca și în dosarul de mai sus, pentru această societate comercială figurează în proces numeroși debitori, printre cei mai cunoscuți fiind: SC FDEE Electrica Distribuţie Transilvania Sud SA - Sucursala DEE Sibiu, Raiffeisen Bank SA sau Agenţia Domeniilor Statului. În acest caz au existat până acum 48 de înfățișări, următoarea ședință de judecată fiind programată pentru data de 13 ianuarie 2013.
Topul celor mai vechi trei dosare aflate în acest moment pe rolul Tribunalului Sibiu este încheiat de cel care vizează declanșarea procedurii insolvenței pentru societatea comercială Agrotransport SA. În acest caz, printre creditorii care figurează în dosar se regăsește și primăria Sibiu, alături de Administrația Finanțelor Publice. Pe portalul Tribunalului Sibiu figurează nu mai puțin de 59 de termene de judecată, următorul fiind stabilit pentru data de 12 decembrie 2013.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Sibiu, Cornelia Prundaru, ”informațiile privind activitățile comerciale sau financiare, daca publicitatea acestora aduce atingere principiului concurenței loiale, precum și informațiile ce conţin date cu caracter personal sunt exceptate de la liberul acces al cetățenilor”.
Durata prea mare a dosarelor de insolvență a reprezentat una dintre temele principale pentru care Ministerul Justiției a venit în luna octombrie a acestui an cu îmbunătățiri la Legea insolvenței.  Una dintre cele mai discutate noutăți aduse se referă la insolvenţa debitorului - reprezentând insuficienţa fondurilor pentru plata datoriilor certe, lichide şi exigibile – care se prezumă atunci când acesta nu a plătit datoria faţă de creditor după 60 de zile de la scadenţă, nu după 90 zile ca până la intrarea în vigoare a noii legi. În acelaşi timp, a fost menţinut articolul care stabileşte că insolvenţa este iminentă atunci când se dovedeşte că debitorul nu va putea plăti la scadenţă datoriile exigibile angajate, cu fondurile băneşti disponibile la data scadenţei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

asa, si?

Acum 10 ani

si care este recordul mondial?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus