Am mâncat, am băut, ne-am simțit bine, ne-am simțit și rău, ca orice om care se așează la o masă în oraș. Am făcut asta timp de un an, iar acum am tras linie și am ales, noi cei patru autori care contribuie la această rubrică în ziar, câte două restaurante unul unde ne-am simțit bine și altul în care nu vom mai intra nici picați cu ceară. Acesta e verdictul:
Capa și Geodel
Din păcate, îmi este destul de ușor să aleg restaurantul favorit al anului 2013, căci au fost puține cele care au reușit să se distingă prin calitate. ”Cel mai cel” mi s-a părut restaurantul Capa, ”legat” de carmangeria cu aceeași nume. L-am ales nu pentru mâncărurile sofisticate (specificul e tradițional românesc), ci pentru că e sincer (nu are pretenții elitiste), iar prețurile sunt de ”Doamne-ajută” (am plătit 31 de lei). Și mâncarea chiar e delicioasă. De partea cealaltă, cea mai nefericită experiență culinară am avut-o la Geodel. Mâncarea a fost chiar imposibil de digerat (și vorbim de două feluri diferite, pentru doi ”clienți”), servirea – jalnică, iar aranjamentul e de un gust discutabil. Pentru acestea am avut de plată 61,5 lei.
O Sushi și Perla Timi`s
Dacă un „catering” e cel mai bun restaurant din Sibiu în 2013 pentru mine, apăi asta spune multe despre cât de bine se poate mânca în oraș. Sincer, m-am săturat de aceleași meniuri obosite pe care le găsești în 90% din restaurantele sibiene. Asta se vede și în puținele restaurante care au un adevărat specific, pentru că acestea gem de clienți. Cel mai bine am mâncat în 2013 acasă, în propria-mi bucătărie, fantasticele rulouri făcute de O Sushi. Încă nu ne-am dumirit dacă oferta este considerată rezonabilă sau scumpă, eu rămân în continuare de părerea că 60 de lei pentru o porție consistentă pentru două persoane este un chilipir. Dacă nu compari sushi cu shaorma. Rateul anului pentru mine e Perla Timi`s. E adevărat, locul nu emite pretenții de restaurant. Dar totuși, să ratezi o salată mi se pare culmea eșecului în bucătărie.
La Piada și Cristinne
Cârnați cu trufe, cremă de oțet balsamic de Modena, prosciuto, mozzarella, cașcaval afumat, mușchi afumat, oțet balsamic cu trufe albe, și alte soiuri de mezeluri și brânzeturi din care să te înfrupți cu bucăți calde de piada. Așa ceva am mâncat la restaurantul La Piada și a fost cea mai bună experiență din 2013. Nu că aș avea gura aurită, dar din păcate s-a închis. Locația nu era cea mai bună și probabil că dacă ar fi băgat în meniu mici și șaorma ar fi fost și acum în funcțiune. Nu m-aș mai duce, în schimb, la Restaurantul Cristinne. Mâncarea a fost slabă, servirea lentă iar ”traumele stomacale” de după au pus capac.
Centrul de Afaceri și Kubata
Dacă e să judec după ce am mâncat, cât am mâncat și câți bani am plătit, restaurantul Centrului de afaceri de lângă Sala Transilvania este unul dintre cele mai bune din Sibiu. De fapt, judecați singuri: ciorbă țărănească de porc - la felul întâi, cotlet tot de porc, scăldat în sos de vin, și un pilaf cu legume, în stil bulgăresc - la felul doi, un mic desert din partea casei, o salată de murături tot la felul doi, o chiflă - în general, și am băut un Schweppes de mandarine la prețul de 2,5 lei, iar pentru toate am plătit 15 lei fix.
Nici la Bufnița, pe Bulevardul Nicolaie Bălcescu, nu se mănâncă rău deloc. Rămâne un restaurant de apreciat și ar fi mult mai bun dacă n-ar avea un decor din vara anilor 70 și o atmosferă de ședință de partid din 1986. La Restaurantul Kubata, însă am avut parte de-o problemă etică: ce faci atunci când cineva îți oferă o masă ieftină spre foarte ieftină, dar deloc gustoasă? Îi spui cu sinceritate că a fost o experiență neplăcută sau mulțumești pentru mâncare și îți vezi de treaba ta? Ieftin și prost.
Athos, Porthos, Aramis și Axinte
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: La Piada , Bulevardul Nicolaie Bălcescu , Perla Timi , Sala Transilvania , Restaurantul Cristinne , La Restaurantul Kubata
Vizualizari: 11572
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
AndreiM
Acum 2 ore
Dragoș Ratiu
Acum 2 ore
O sibianca
Acum 2 ore
Cetatean
Acum 2 ore
Hermann Stadt