Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Top: Cele mai bune si cele mai proaste restaurante din Sibiu

Am mâncat, am băut, ne-am simțit bine, ne-am simțit și rău, ca orice om care se așează la o masă în oraș. Am făcut asta timp de un an, iar acum am tras linie și am ales, noi cei patru autori care contribuie la această rubrică în ziar, câte două restaurante unul unde ne-am simțit bine și altul în care nu vom mai intra nici picați cu ceară. Acesta e verdictul:

Capa și Geodel

Din păcate, îmi este destul de ușor să aleg restaurantul favorit al anului 2013, căci au fost puține cele care au reușit să se distingă prin calitate. ”Cel mai cel” mi s-a părut restaurantul Capa, ”legat” de carmangeria cu aceeași nume. L-am ales nu pentru mâncărurile sofisticate (specificul e tradițional românesc), ci pentru că e sincer (nu are pretenții elitiste), iar prețurile sunt de ”Doamne-ajută” (am plătit 31 de lei). Și mâncarea chiar e delicioasă. De partea cealaltă, cea mai nefericită experiență culinară am avut-o la Geodel. Mâncarea a fost chiar imposibil de digerat (și vorbim de două feluri diferite, pentru doi ”clienți”), servirea – jalnică, iar aranjamentul e de un gust discutabil. Pentru acestea am avut de plată 61,5 lei.


O Sushi și Perla Timi`s


Dacă un „catering” e cel mai bun restaurant din Sibiu în 2013 pentru mine, apăi asta spune multe despre cât de bine se poate mânca în oraș. Sincer, m-am săturat de aceleași meniuri obosite pe care le găsești în 90% din restaurantele sibiene. Asta se vede și în puținele restaurante care au un adevărat specific, pentru că acestea gem de clienți. Cel mai bine am mâncat în 2013 acasă, în propria-mi bucătărie, fantasticele rulouri făcute de O Sushi. Încă nu ne-am dumirit dacă oferta este considerată rezonabilă sau scumpă, eu rămân în continuare de părerea că 60 de lei pentru o porție consistentă pentru două persoane este un chilipir. Dacă nu compari sushi cu shaorma. Rateul anului pentru mine e Perla Timi`s. E adevărat, locul nu emite pretenții de restaurant. Dar totuși, să ratezi o salată mi se pare culmea eșecului în bucătărie.


La Piada și Cristinne


Cârnați cu trufe, cremă de oțet balsamic de Modena, prosciuto, mozzarella, cașcaval afumat, mușchi afumat, oțet balsamic cu trufe albe, și alte soiuri de mezeluri și brânzeturi din care să te înfrupți cu bucăți calde de piada. Așa ceva am mâncat la restaurantul La Piada și a fost cea mai bună experiență din 2013. Nu că aș avea gura aurită, dar din păcate s-a închis. Locația nu era cea mai bună și probabil că dacă ar fi băgat în meniu mici și șaorma ar fi fost și acum în funcțiune. Nu m-aș mai duce, în schimb, la Restaurantul Cristinne. Mâncarea a fost slabă, servirea lentă iar ”traumele stomacale” de după au pus capac.

Centrul de Afaceri și Kubata

Dacă e să judec după ce am mâncat, cât am mâncat și câți bani am plătit, restaurantul Centrului de afaceri de lângă Sala Transilvania este unul dintre cele mai bune din Sibiu. De fapt, judecați singuri: ciorbă țărănească de porc - la felul întâi, cotlet tot de porc, scăldat în sos de vin, și un pilaf cu legume, în stil bulgăresc - la felul doi, un mic desert din partea casei, o salată de murături tot la felul doi, o chiflă - în general, și am băut un Schweppes de mandarine la prețul de 2,5 lei, iar pentru toate am plătit 15 lei fix.
Nici la Bufnița, pe Bulevardul Nicolaie Bălcescu, nu se mănâncă rău deloc. Rămâne un restaurant de apreciat și ar fi mult mai bun dacă n-ar avea un decor din vara anilor 70 și o atmosferă de ședință de partid din 1986. La Restaurantul Kubata, însă am avut parte de-o problemă etică: ce faci atunci când cineva îți oferă o masă ieftină spre foarte ieftină, dar deloc gustoasă? Îi spui cu sinceritate că a fost o experiență neplăcută sau mulțumești pentru mâncare și îți vezi de treaba ta? Ieftin și prost.


Athos, Porthos, Aramis și Axinte

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

19 comentarii

Motanul incaltat

Acum 10 ani

O singura mentiune : Centrul de Afaceri nu are restaurant ci cantina ... o comparatie sau o combinatie de ying yang ar fi fost poate mai corecta cu cantina studenteasca (sau altele din galeata aceasta). Totusi e interesanta ideea si (fara suparare) ma bucur ca v-ati pus sanatatea la bataie pentru ca noi, restul sa nu avem parte de zile/seri/nopti \"negre\". :)
Raspunde

scorpio78

Acum 10 ani

Buna seara Eu sunt din Bucuresti si am rude in Sibiu si am incercat \"restaurantele\" din oras si vreau sa spun ca sunt jalnice la capitolul servire a clientilor si sa nu mai vorbim ca aspectul mancarii lasa de dorit, arata de parca este gatita pe 1 ianurie si doar reincalzita in restul anului. Preturile sunt cam mari in unele asa zise restaurante comparativ cu modul de servire, atitudinea ospatarilor si calitatea mancarii. Este o decizie buna asta de a face recenzii culinare si eu cred ca nu ar strica criticile sa fie ori saptamanle ori lunare (acum mai la inceput).
Raspunde

buhaha

Acum 10 ani

La bufnita desi mancarea e ok,servirea este absolut execrabila!!!
Raspunde

Scooby

Acum 10 ani

Cam superficial modul de alcatuire al clasamentului...Mai sunt restaurante OK in oras: Max, New York - ca spun doar 2.
Raspunde

un nene

Acum 10 ani

Trufele si ciobanii nu prea se impac... Pacat.
Raspunde

Ghiţă politistu\'

Acum 10 ani

Foarte buna ideea de \"verificare\" a standardelor culinare din Sibiu. Keep going! Mai vrem si alte opinii! Pt -Scorpio78- cred ca esti un pic rău-intentionata sau puțin ... sa spui ca ai încercat restaurantele din Sibiu. In câte ai fost distinsa Gaiță? Ai fost la Hermania, Hilton, New York, Fusion Golden Tulip, Silva, privința de vinuri, La Dobrun, Dolce Vita, restaurant chinezesc, chiar si AlaAdi, Prima, etc. Si astea sunt doar câteva exemple.... Poti sa te întorci la viața ta \"jalnica\" după ce citești lista cu propunerile pe care le-am făcut!
Raspunde

Naz01101011

Acum 10 ani

Săru\'mâna pentru sfaturi, o mică problemă la cantina de la Centrul de Afaceri. O masă e ok, două merge dar când papi zi de zi acolo, începi să dai de partea mai puțin plăcută în care mâncarea e... mai puțin proaspătă, mai mult uleioasă și începe să lipsească după 30 de clienți.
Raspunde

LoL

Acum 10 ani

Am multi colegi care lucreaza la Centrul de Afaceri si toti se plang de mancarea proasta de acolo.
Raspunde

Cris

Acum 10 ani

Recenzii culinare in Turnul Sfatului? Te apuca rasul. E o rubrica absolut jenanta. Este vorba de jurnalism de provincie. Adica de doi lei. Din pacate, in afara de evenimentele culturale, orasul asta( mai bine zis un sat un pic mai mare ) nu are nimic bun.
Raspunde

Chef

Acum 10 ani

Ca si restul articolelor pe acest subiect,\"topul\" vostru aduce zero informatie de profil. Care e scopul? Doar asa, sa stie cetateanul pe unde au mancat jurnalistii in decursul anului? Ce recenzie culinara, nici pe aproape.. Asa ceva nu se face pe stomacul gol, de foame.
Raspunde

rosu

Acum 10 ani

La Sibiul Vechi beam vodca poloneza in trecutul alb-negru, iar acum mananc in fiecare concediu. Nu m-au desamagit niciodata! Poate ca-i prea scump pentru Turnulsfatuli?
Raspunde

Florin

Acum 10 ani

Din 11 comentarii, 4 sunt (cum mi se pare si normal sa fie) in contradictie cu articolul. Restul mi se par simple confirmari ale unei atitudini serviliste a asa-zisilor jurnalisti fata de diversi patroni de restaurante. Jurnalisti care pana la urma nici nu se semneaza cu numele reale, macar sa stim cine isi asuma raspunderea celor scrise, ba mai mult, din punctul meu de vedere apeleaza si la niste pseudonime absolut lipsite de originalitate. Inteleg ca nedeclinarea identitatii semanaturului este un prerogativ, dar daca nu pentru atitudinea vadit partinitoare, macar pentru calitatea scriiturii cineva tot trebuie sa-si asume raspunderea.
Raspunde

ghita

Acum 10 ani

s-a deschis un restaurant cu mancare buna in broscarie, la hidrosib, se numeste LE PETIT il recomand cu incredere ,are mancare traditiionala si preturile sunt rezonabile , se preteaza si de petreceri incercati doar patronul Emil ii fantastic , ii un maramuresan cu bi de sb simpatic foc si de treaba
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

recomand cu caldura restaurantul Izabel din Cristian. Mancare delicioasa si la preturi rezonabile
Raspunde

@14

Acum 10 ani

e puțin cam departe până acolo,plătești tu delasarea?mă mir că nu apar reclame la restaurante din jina,rod,cârpiniș,gârbova,vurpăr sau merghindeal...ce-ați zice voi criticii culinari ai lui pește prăjit dacă v-aș da io niște locații unde se mănâncă chiar bine și la preț decent gen-kontiki,Sibiul Vechi,Prima,El Gringo,AlaAdi etc?
Raspunde

baggins

Acum 10 ani

Aceste \"recenzii\" culinare nu sunt decat o mizgalitura de ziar ieftina, facuta pe genunchi, intre doua ragaieli si o flatulatie in urma consumului de laturi pe bon fiscal de la redactie. Mie unuia mi-ar fi rusine sa iscalesc asemenea mizerii. De aici ne putem da seama si de calitatea unor oameni, pretinsi jurnalisti, cu aere de formatori de opinie dar agaramti si cu un numar limitat de cuvinte in vocabular. Viitor de aur tara noastra n-are !
Raspunde

Cipi

Acum 10 ani

Cel mai bune am mancat la Crama Sibiul Vechi...
Raspunde

alex

Acum 10 ani

fals..fals..fals...eu mananc la kubata des...13 lei...si 2 feluri de mancare de te lingi pe degete+desert..ca la mama acasa..ieftin si bun....de unde ieftin si prost.....tu te uitai la praful de pe prelate vara(e trafic,,ce vrei?)in loc sa savurezi mancarea....
Raspunde

0q728laXCjmq

Acum 10 ani

Golmaal 3 still has edge as it has better pirootomn and a ready market with viewers who enjoyed Golmaal and Golmaal Returns likely to visit the theatres I dont agree with better pirootomn part i think otherwise but yes it has ready market
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus