Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Maricuta: am eliberat 500 de autorizatii pentru "Orasul de langa oras"

Primarul comunei Șelimbăr, Daniel Maricuța, spune că interesul pentru cartierul proiectat în prelungirea bulevardului Mihai Viteazul din Sibiu, este unul foarte ridicat. Bulevardul respectiv a fost prelungit pe teritoriul Șelimbărului primind același nume, iar până acum aici au fost terminate câteva blocuri, precum și un mare magazin, este vorba de Dedeman. Noul cartier, al cărui plan urbanistic a fost elaborat pe o suprafață de 200 de ha, a primit numele ”City near the city – Orașul de lângă oraș”. ”Numai în 2013 s-au construit în această zonă 450 de apartamente, vândute în proporţie de 90%. Anul acesta am eliberat până în prezent autorizaţii pentru construirea a 500 de apartamente în blocuri de şapte, opt şi zece niveluri”, a declarat Maricuța.

Foto: utilizator ”adriansibiu” al skyscrapercity.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1963

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

33 comentarii

Alex

Acum 10 ani

Hah, desi nu prea inspira incredere Maricuta, face totusi si lucruri bune cat de cat.
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

si marele boulevard de ce nu se termina...sau il face bravul primar Maricuta doar daca se mai construieste ceva...daca nu il lasa in stil romanesc...sa se termine intr-un camp.
Raspunde

Cititor

Acum 10 ani

Va trebui făcută joncţiunea la un moment dat cu DNul, dar neapărat tot la nivel de două benzi, că altfel e jale. Dar trebuie recunoscut: e printre puţinele situaţii în ţară în care întâi se face infrastructura şi apoi blocuri/case. De regulă e invers şi se merge prin noroi şi praf an de zile. Dar sunt curios dacă utilităţile au fost trase corespunzător, dacă au fost puse tuburi subterane pentru internet, curent, telefonie sau ne trezim iarăşi cu o junglă de cabluri în aer. Din punct de vedere al spaţiului e oportună dezvoltarea Sibiului în acea direcţie (spun Sibiu pentru că tot va fi la un moment dat înglobat Şelimbărul) dar trebuie ajung la un consens cumva şi trebuie prelungite liniile Tursib şi spre Şelimbăr că altfel va fi nebunie cu maşinile. Oricum va fi, Blvd. Mihai Viteazu fiind deja aglomerat.
Raspunde

Emi

Acum 10 ani

Total \"contra naturii\" ca dezvoltarea acelei zone sa se faca altfel decat integrat in planul urbanistic de dezvoltare al Sibiului. Sunt deja ani buni de cand existenta comunei Selimbar nu mai este justificata. Si probabil ca in mod firesc Selimbarul ar fi fost un cartier sibian daca nu ar fi existat ifosele si ambitiile unui primar pe care l-a cam ametit inaltimea scaunului... Iar cand lumea va scapa de acest Maricuta, va fi deja tarziu...
Raspunde

dana

Acum 10 ani

felicitari primarului din Selimbar pentru modul in care a atras investitori in sibiu.
Raspunde

Maricuța=JAIL

Acum 10 ani

Ăsta da șmecher,de atâția ani jonglează,fentează,fură,escrochează,înșeală șelimbărenii și nici o instituție de anchetă nu-l întreabă de vorbă....tare ce mai încoace-n colo...de la maricuța ăsta trebuia să ia meditații în ale jmanglelii carabulea săracu și acum nu era exilat pe la mititica...să stea (ne)liniștit oricum și ăsta că spiritul lui Vlad Țepeș învie cât de curând și v-a trebui să primească-pe bună dreptate-și el chiftele la Jilava!
Raspunde

BB

Acum 10 ani

Se pare că la noi încă nu pot sau nu vor să gândească la un viitor mai îndepărtat, ci numai la cel imediat, profitul imediat. În afară, în ţările mai \"înapoiate\" ca Românica, dezvoltatorii imobiliari după ce obţin toate avizele de construire, în consens cu primăria trec la constrirea de drumuri, alei şi alte căi de acces, îngroparea tuturor utilităţilor necesare inclusiv a iluminatului stradal şi doar după asta încep construcţia blocurilor, cu obligaţia de a împrejmui şantierul şi de a proteja carosabilul de eventuale deteriorări sau chiar de ieşirea camioanelor din şantier cu noroiul pe roţi. În acest mod când este gata blocul şi te muţi în casă nouă nu eşti obligat să înoţi prin noroaie. Cât despre bulevard, numai la noi un bulevard are doar o singură bandă pe sens şi se termină într-un câmp. Credeam că în secolul XXI ştim să construim bulevarde cu două benzi pe sens, cu pistă pentru biciclete şi spaţii de parcare, plus scoar cu flori pe mijloc şi iluminat stradal corespunzător. Dar oare la spaţii de recreere şi joacă pentru copii, la şcoală, grădiniţă şi dispensar medical s-a gândit cineva? Plus încă multe alte utilităţi pentru omul secolului XXI?
Raspunde

sibian,

Acum 10 ani

Mare minune, mare.....mai bine v-ati documenta si veti afla ca terenul de 200ha este al dumnealui luat de la primarie...deci interes maxim sa il vanda. Gazul este tras doar pana la Lidl.....deci o sa vedeti in viitor cun Eon sparge zona sa duca tevile de gaz la Avangartden...si mai departe. Asa ca nu il mai laudati pe Maricuta ca face pentru comunitate....face pentru el in primul rand....la cati bani se invart prin primaria selimbar pot spune ca face chiar prea putine.
Raspunde

Misu

Acum 10 ani

Va arata foarte frumos noul cartier.. Multe blocuri cu parcare langa ele.. Zero spatii verzi.. Zero copaci.. Veti putea sari cu un minim efort de pe un bloc pe altul.. Superb!
Raspunde

dsd

Acum 10 ani

Cel mai bun primar din Romania!
Raspunde

Mihai

Acum 10 ani

Vizitati profilul de facebook a fiiului domnului primar Maricuta https://www.facebook.com/profile.php?id=100004666864843&fref=ts . O sa ramaneti placuti impresionati cum se saluta cu interlopii din Sibiu : < Te pup Tibi!> ( Tibi Matenciuc) ; <Respect Adi!> ( Adrian Tamplaru). De luxul in care traieste nu mai am ce sa va spun...se poate vedea pe facebook pe pagina personala a tanarului RADU MARICUTA https://www.facebook.com/profile.php?id=100004666864843&fref=ts ...Rusine!
Raspunde

alzara

Acum 10 ani

Ãsta -i urbanism de sec XXI in UE pe un teren viran într -un judet cu pretentii...europene? E o realizare tip Ceausescu deceniu 9 .JALNIC. Am mai rarat o sansa, distrugand in continuare Sibiul. Chiar n -au vazut nimic umbland prin lume (daca nu prim carti) ?
Raspunde

bine

Acum 10 ani

nu stiu ce se intimpladar ceva este suspect selimbaru de mult numai trebuia s-a fie ce este actualmente ,toate catunele din tara care au un pic de statut s-au declarat zone metropolitane vezi cazul ,clujului ,iasovului etc numai la sibiu nu se poate ,selimbaru de sibiu este foarte departe ne desparte benzinaria moll ,ba desfintate toate satele limitrofe sibiului si numai platiti o ciurda de consilieri si primari selimbaru a fost sat sasesc de unde au ajuns regateni propietari in selimbar ,asta are tehnica vrea s-a ne umple de regateni ce s-a mai faca la ei in sud aici la sibiu ,lea creat locuri de munca dupa inchiderea ,olchimului ,guvernu ponta ,desfintate si s-a vedeti ce metropola va trage ,johannis nu buluz romanesc cu brinza si tocana de oaie ,oras in adevaratu sens al cuvintului
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

Pt. 4 Emi : Care plan de dezvoltare in urbanistica in Sibiu? Se construieste peste tot haotic in Sibiu.
Raspunde

@ 14

Acum 10 ani

tare mai ai dreptate...oare cei care dau aprobarile de constructive chiar au legatura cu arhitectura, etc.
Raspunde

Mihai

Acum 10 ani

unde poate fi consultata lista autorizatiilor de construire eliberate de primaria Selimbar? Nu este obligatoriu sa fie publicate pe site? Dar declaratiile de avere ale alesilor? ca pe siteul primariei Selimbar e ... pauza! - ***www.primariaselimbar.ro/
Raspunde

tudor CeMerita

Acum 10 ani

Stiati ca daca Maricuta face miscarea asta cu blocurile Selimbar trece automat in teritoriul Sibiului, devenind cartier al orasului? :) > ***cemerita.ro/selimbar-cartier-sibiu
Raspunde

Alex

Acum 10 ani

@14 - unde se construieste peste tot? zi-ne o locatie. exista o gramada de zone in care momentan nu poate fi construit pentru ca pe nimeni nu intereseaza sa se faca in stilul arhitectural impus si spre destinatiile impuse (fabricile independenta, ipas, balanta) @restul sunt trase utilitatile pana la ultimele blocuri, mai putin internet si cablu iar infrastuctura (asfaltarea) a fost facuta de cei de la Dedeman. Ca sa intelegeti toti de ce e asa ciudata zona aia.
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

CRETIN! Acum cand vine FOAMETEA cea MARE distrugeti complet SATELE si agricultura...Cea iesit din Talmaci devenit ORAS? Ce-a iesit din Saliste devenit ORAS? Tiganii-mahalale... Distrug complet OIERITUL..acum nu gasesc ciobani si vand turmele pe capete...Ce-a iesit din Nepppendorf/Turnisor sau Hammersdorf/Gusterita anexate drept cartiere ale Orasului? Structuri parazitare, nici cal, nici magar, unde trebuie sa CUMPERI in loc sa poti PRODUCE ...Turnisor, concurenta calitativa pentru PRODUCATORII din Regat, alimenta Sibiul cu legume, lapte de vaca, lapte de bivolita, oua, pasari, smantana, si aducea pe piata imens de multe flori... Cisnadioara aducea cirese, visine, mere...Strugiri peste tot din PRODUCTIA LOCALA...Acesta este TREND-ul in Germania: Productia LOCALA & ECOLOGICA...In Germania baza e cam distrusa si se face cu eforturi mari de tot...Dar AICI? Aveti BAZA, numai trebuie sa fiti practici si realisti ...ALIMENTELE ECOLOGICE vor fi o baza economica stabila si SIGURA...nu Industria venita si imediat plecata lasand dezastru pe unde a trecut...
Raspunde

@Georg

Acum 10 ani

Ai perfectă dreptate...cine te ascultă însă??nimeni ,îți spun eu....atâta indolență,prostie și hoție ca la noi nu mai găsești nicăieri...de-aia suntem ultimii din Europa!
Raspunde

ULUIT...

Acum 10 ani

ca inca mai sunt oameni atat de naivi incat il felicita pe extrem de marele hot Maricuta. este absolut incredibil cat de prosti sunt romanii. media de inteligenta este atat de scazuta, e ceva de speriat!
Raspunde

alex

Acum 10 ani

Mai bine ramine Selimbarul la dispozitia lui Maricuta decit sa ajunga la mina Hotului Sef
Raspunde

se potriveste numele

Acum 10 ani

”City near the city – Oralul de lângă oraș”. Pe timpuri, pe Valea Sapunului se facea in toate felurile, nu numai oral.
Raspunde

@23

Acum 10 ani

:)))))))))))))))))))),jurnaliști la normă....ce vrei și tu,calitate nu,cantitate da....cât mai multe articole cu greșeli gramaticale penibile,de începător...probabil i se adresează agramatului pupincurist ce-și postează cretinismele pe aici zilnic!
Raspunde

Alex

Acum 10 ani

Toata dezvoltarea Selimbarului e pe spatele sibienilor
Raspunde

Barosanu

Acum 10 ani

Pe cand se reabiliteaza si str.Octavian Goga Selimbar(strada dintre fostul Consulat si El Gringo)dupa ce se termina biscuitii?Locuim aici de 5 ani si tot asteptam si asteptam...In 2012 ati emis un HCL Selimbar nr.42 din 25 mai 2012 prin care va angajati sa asfaltati sau /si pavati straziile din cartierele nou create...pt.cei interesati va pun la dispozitie hotararea respectiva respectiva([email protected])
Raspunde

mihai

Acum 10 ani

@17: interesant, ca intotdeauna.
Raspunde

Lilu

Acum 10 ani

MARINCUTA=VANGHELIE de Sibiu...un agramat. P.S. Daca justitia ar functiona acesti impostori n-ar exista.
Raspunde

mircea

Acum 10 ani

unul din mafioti sibiului
Raspunde

Are_ton

Acum 10 ani

Nu-l mai laudati sau injurati. El este baiatul de la inaintare sau din linia intai cum va place. Noi santem cei care avem profitul.
Raspunde

dinu

Acum 10 ani

500 de autorizatii de construire pentru 500 de apartamente ?????
Raspunde

Moromete

Acum 9 ani

Pentru BB. Sunt doua benzi pe sens miopult.Sper sa se faca o gradinita pentru tine ca ai minte de grupa mica. Pentru cel intitulat Cititor: Nu mai sunt cabluri nici prin lucalitatea Selimbar,totul a fost introdus subteran.Mai pui problema pe continuarea bv.Mihai Viteazu.Tu crezi ca esti in Sibiu?
Raspunde

Sibian realist

Acum 9 ani

Draga Emi, si eu sunt Sibian si as vrea sa stiu in ce plan de dezvoltare a Sibiului sa se includa Selimbarul.Ce plan de dezvoltare are Sibiul? Ai vazut ceva nou.Selimbarul a atras investitorii si si tu si mata faceti cumparaturile la Selimbar. Daca munceai la viata ta construiai si tu o casa la Selimbar si nu mai veneai cu idei.Selimbarul daca dispare se sterge o fila din isiorie s-au esti cioara s-au bozgor si nu te intereseaza?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus