Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Tribunalul Bucuresti: Ioana Vonica poate fi cercetata in arest la domiciliu

Tribunalul Bucureşti a decis, joi, ca Ioana Vonica, văduva omului de afaceri sibian Ilie Vonica, cercetată în dosarul reţetelor false și aflată în prezent în arest preventiv, să fie cercetată în arest la domiciliu, hotărârea instanţei nefiind însă definitivă.

Măsura dispusă de Tribunalul Bucureşti poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Ilie Vonica şi soţia sa, Ioana Vonica, au fost audiaţi în 20 mai la Poliţia Capitalei, iar ulterior soţia omului de afaceri a fost arestată. De asemenea, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor deţinute de Ioana Vonica.

Ilie Vonica s-a aruncat de pe acoperişul locuinţei sale, de la o înălţime de circa opt metri, şi a murit la una din clinicile sale din Sibiu, unde a ajuns în stare foarte gravă.

În 22 mai, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a nouă persoane - Ioana Vonica, Decebal Valentin Oprea, Bogdan Mihai Năstasie, Iuliana Ilincea, Anca Maria Otinceanu, Alina Ioana Mănescu şi medicii Otilia Fănica Georgescu, Emilia Niculescu Mizil şi Aristica Poenaru de la Secţia Hematologie a Institutului Clinic Fundeni.

Potrivit procurorilor, reprezentanţii societăţi care deţine lanţul de farmacii "Reţeta" ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziţii de medicamente de la societăţi "fantomă".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

24 comentarii

adiarc

Acum 9 ani

sigilati-o in casa si tineti-o sub paza.....sa nu-i vina vreo idee. saracuta de ea...sa stai in ditamai cocioaba de lux...asa da...mi-ar place si mie sa fur cateva mil de euro si apoi sa stau bine mersi la domiciliu,,.....cu tot confortul....cica in arest
Raspunde

:)))

Acum 9 ani

expresia \'\'colivie de aur\'\' zice ceva? :)
Raspunde

justitie

Acum 9 ani

Mai taci ba intoxicatule cu furtul a citorva milioane de euro,oamenii astia au creat cel mai modern spital din sud estul Europei fara ajutorul statului si drept multumire statul asta mafiot si masochist ia bagat la puscarie si l-a facut sa se sinucida.Bai berbecule oameni ca ei trebuiau promovati,nu sa faca ce au facut cu ei. Si daca ar fi facut ceva statul trebuia sa-si recupereze banii si atit nu sa faca ce au facut,frustratilor.V-ati pus cu tunurile pe sibieni de ani si ani de zile si culmea pe oameni care creeaza locuri de munca si dezvolta societatea.Si daca ar fi facut ceva iti garantez ca au contribuit de\" n\" ori mai mult la bugetul de stat.Daca erai atit de justitiar te interesai ce a facut statul cu banii care a contribuit dr. Vonica la bugetul de stat,numarul lor si ce o facut statul cu ei ,in ce buzunare au intrat si iti garantez ca o sa dai de surprize monumentale.Acolo unde trebuie sa caute dna-ul se face ca nu vede. Sa pus de o ticalosie nationala impotriva Sibiului si a sibienilor, de ani si ani de zile se duc politici de furt legalizat,controale,sabotare,cenzura,denigrare,izolare,falimentare si furt legalizat al fabricilor sibiene,furturi de ani si ani de zile la bugetul de stat. Oamenii care se implica sa dezvolte Sibiul le cautati nod in papura sa-i bagati la puscarie.Stai asa atunci cind o sa vina o democratie adevarata si in tara asta,trebuiesc cautati si trasi la raspundere toti mirsavii astia care au facut toate aceste nenorociri Sibiului si sibienilor,sa n-ai impresia ca o sa scapati,napirci ordinare.
Raspunde

roata

Acum 9 ani

da a creat multe locuri de munca dar punand in balanta nenorocirea bolnavilor de cancer nu cred ca se sustine. de fapt toata dezvoltarea firmei e facuta prin furt de la omul simplu, chiar si sanatos. cand ridicati patronii (nu numai pe acestia) in streang sa ma chemati ca vin cu steagul rosu ps cum se face ca toate firmele de mare calibru se dovedesc in final de nisip (vezi si dafora etc.)
Raspunde

Mara

Acum 9 ani

In sfârșit o veste buna! Sa-i dea Dumnezeu putere sa ducă mai departe firmele. Angajații au o șansa sa-si păstreze locurile de munca!
Raspunde

magda

Acum 9 ani

La polisano se fac implanturi anale gratuite.
Raspunde

sibian get-beget

Acum 9 ani

daca-i gratis, vreau si eu doua.
Raspunde

@4

Acum 9 ani

oriunde in lume se fac afaceri asa, bai frustratule.Fa tu locuri de munca din banii tai sa vad de unde ai,Sunteti afectati rau invidiosilor,vorbiti ca sa va aflati in treaba
Raspunde

unu\'

Acum 9 ani

@5Mara,draga mea,iti multumesc sincer:am avut una din cele mai proaste zile din ultimul timp dar fraza ta de inceput \'\'In sfârșit o veste buna!\'\' mi-a luminat fata mai intens decit atunci cind eram \'\'garda schimbul 3\'\'(aproape o explozie solara,daca ma intelegi!).Multumesc de asemenea Turnului pentru \'\'ecuatiile\'\' care i-au oferit Marei ocazia de a-mi reduce zimbetul pe buze.Datorita voua simt ca traiesc.Multumesc!
Raspunde

@6

Acum 9 ani

Ai dreptate Magda,unolra le-au reusit implanturile,doar ca le-au pus ceva mai sus decat era locul lor,dar au reusit,acum gandesc cu implantul.
Raspunde

joha

Acum 9 ani

cica arest la domiciliu?in luxu ala?cica casa modesta :)))))
Raspunde

andreea

Acum 9 ani

bine ca acum o pot cerceta la domiciliu si la inmormantare nu au lasat-o....doar era pericol.social si trebuia arestata preventiv ca sa previna... ce? bine spus mai sus....dna doarme cand ar trebui sa isi faca treaba;Dumnezeu sa o intareasca!
Raspunde

ori

Acum 9 ani

pentru justitie : esti fam.Vonica ori esti un lingau.Fiecare plateste pentru ce a facut.OAMENII CARE AU SUFERIT DIN CAUZA AFACERILOR NECURATE ALE ACESTEI FAMILII MERITA UN RESPECT.ESTI VREUN PUPINCURIST ,TE MANANCA SI PE TINE DNA INTR-O ZI.
Raspunde

radu

Acum 9 ani

sunt curios ce va face felix motanu cind va primi sentinta definitiva ,asta de si-a pus trompetele pe casele lui johannis si conturile de citeva zeci ce mii de eueo ,uitind sa-si declare averea lui de miloane de euro din contracte cu statul ,cred ca nu va avea idea sa-si dea drumul fara parasuta ,ca acum batrin e cam greu ,ba ce tara de telenovelisti suntem ala cu sute de miloane bani furati de la toti amarasteni nu este exponetial dar este asta cu citeva zeci de mii de euroi [johannis ,de fapt coruptia nu este numai la nivel de citeva zeci de mii de euro ,cetrece de citeva zeci de miloane de euro nu este urmarit de dna ,astia intra in rindul hotilor prosperi
Raspunde

Kit

Acum 9 ani

Nu mai pot sa va aud pe toti astia cu ce au facut pt oameni, cat au contribuit la dezvoltarea orasului, au dat de mancare la atatia, locuri de munca, etc! Erau sibieni, au facut o afacere in orasul lor! Nu au dat nimanui de mancare gratuit, salariul reprezinta remunerarea muncii angajatilor, nu o pomana! Iar despre marele ajutor acordat sibienilor, eu stiu ca orice serviciu prestat in Polisano se plateste la greu, generand profit detinatorilor firmei, asa ca mai usor cu laudele in van, ca tot pt ei au construit, nu pt mine sau altii! Sunt total de acord cu principiul economiei, respect orice om care prin munca si pricepere aduna profit, dar cinstit! Ori fam Vonica tocmai a fost data in gol pe cate cadavre a calcat ca sa sara cativa pasi in dezvoltarea afacerilor, pasi pe care daca i-ar fi facut cu respectarea regulilor si a comunitatii, ar fi adunat toata aprecierea!
Raspunde

Odin

Acum 9 ani

Iar incepeti?
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

15, nici eu nu vă mai pot auzi pe voi ăștia, extremiștii, care negați orice merit. Nu există oameni albi sau negri, sunt doar metiși. Cum ar fi fost, băi, ăștia justițiarii, dacă nu ar fi fost o clinică privată de nivelul Polisano în Sibiu ci tocmai în București? Nu v-ar fi costat o grămadă de bani că să ajungeți acolo, plus că v-ar fi tapat bucureștenii dublu sau triplu?
Raspunde

Adi

Acum 9 ani

Este atat de usor sa arunci cu cuvinte ca si cand ar fi sageti otravite atunci cand sunt protectia ignorantei si a necunoasterii, oricare dintre noi se simte judecator si calau. E usor sa credem orice ni se serveste pe tava ca fiind adevaruri atunci cand acele \"adevaruri\" ne dau falsa impresie ca neajunsurile vietii pe care o traim, plina de limitari si restrictii, pot fi puse in seama \"cuiva\", un inamic nevazut pe care simtit nevoia sa-l personificam, sa-i dam o identitate, iar cine e mai la indemana decat un antreprenor de succes, un om la apogeul carierei si realizarilor profesionale? Cineva, altcineva decat propria persoana trebuie sa fie adevaratul vinovat pentru conditia inumana si tarele societatii in care traim. Nu mai conteaza nici fondul problemei, nici adevarul, nici prezumtia de nevinovatie, atata timp cat cineva, presa sau o alta institutie, ne servesc pe tava un potential responsabil. Daca mai adaugam si cateva elemente de impact, cum ar fi bolnavii de cancer, chair ca nimic nu mai conteaza. Verdictul e pus. Daca e bogat, sigur e si vinovat. Nu ai cum sa reusesti in Romania fara a fi si necinsitit, nu? E o scuza perfecta ca plansul de mila si autocompatimirea sa-si gaseasca consolare, disonanta cognitiva sa-si joace rolul, iar balaceala in ura si invidie sa devina sport national. Dar poate, doar poate, exista si nevinovati, exista si oameni care au incercat sa faca tot ce le-a stat in putinta sa faca ceva si pentru ceilalti. Sa incerce sa le ofere, din ceea ce au acumulat, ceva si celor mai putin norocosi. Poate la fel ca si noi sunt niste victime nevinovate ale unui sistem profund corupt care insetata de bani si putere a considerat ca altruismul si iubirea pentru sibiu si sibieni e mai mult decat sunt dispusi sa tolereze. Iar daca e in puterea lor sa creeze, cu sprijinul avid de senzational al presei o aura de neincredere si indoiala, de ce sa nu o faca? Nu mai conteaza ca un om care si-a dedicat intreaga viata dezvoltarii sistemului de sanatate sibian moare pentru asta, de durere si deznadejde, vazand ca lumea prefera sa creada ca nimeni nu e diferit, ca toata munca si toata daruirea au fost in zadar. Scopul a fost atins. Pietrele au fost aruncate. Calaii si judecatorii de rand sunt multumiti, desi procesul inca nu a inceput. Acuzatul a fost condamnat, verdictul a fost stabilit inca inainte de a fi inceput totul. Bolnavii au fost razbunati, iar constiintele sunt curate. Simpli spectatori care nu s-au manjit de sange si a caror viata isi continua drumul. Presa, \"comentatorii\", doar nu au gresit cu nimic. Ei doar si-au spus parerea, propriile idei si pentru a le justifica au avut \"realitatile\" pe care nu ei le-au prezentat, ci doar le-au comentat. Ce vina vor avea ei daca se va constata ca erau nevinovati? N-au nicio vina daca cumva au fost indusi in eroare. Nu e vina lor ca au fost mintiti. Ar fi trebuit sa-i acorde o sansa si \"acuzatului\", sa astepte sa vada daca nu cumva totul e o inscenare? Sa se indoiasca macar un 1% ca poate, doar poate exista si oameni care sunt mai presus de interesele materiale marunte si care nu s-ar preta la asemenea fapte? Asta ar insemna ca cineva a reusit si fara a fi necinstit, ar destabiliza sistemul. Cum ar fi daca toti cei care au aruncat cu noroi, cand adevarul ar iesi la iveala ar simti in suflet o mica parte din vina de a fi impins un om nevinovat la limita disperarii? ce noroc ca toate comentariile sunt anonime iar sentimentul de vinovatiei nu se atribuie prin IP... ce noroc... somn usor dragilor, somn usor.
Raspunde

I.L.C.

Acum 9 ani

Bravo, bine spus!!
Raspunde

oara

Acum 9 ani

Iar incepeti cu rautatile ?Voi nu aveti alt subiect de discutie decat de Fam.Vonica?Mai lasati oamenii acestia in pace, au fost, sant si vor fi niste oameni buni cu toate ca dupa cum se vede va sta in coaste la multi dintre voi rautaciosilor.Probabil santeti unii dintre acele persoane care nu ati reusit sa faceti nimic bun si frumos in viata voastra .
Raspunde

Mara

Acum 9 ani

Cred ca invidia este o boala incurabila, asa ca nu va port pica celor in suferinta ... Prostia pe de alta parte poate fi demonstrata si atunci e dureros si rusinos. Ce-i drept, atunci cand ești in cauza, nu intelegi ce ti se-ntampla. Multi își vor înghiții vorbele cand se va dovedi ca Daniela Vonica nu are nicio vina. Nu ai cum sa știi ce face x-ulescu împuternicit la bucuresti ...pentru bani. Din păcate invidiosii sunt de cele mai multe oameni care nu au vazut prea multi bani in viata lor . Dragutilor, Daniela Vonica își cumpara alune de banii aia! Numai un prost poate sa creadă ca impartea cu zece oameni medicamente \"furate de la bolnavii de cancer\"! Suna patetic, grav si merge direct la sufletul celor in necunoștință de cauza. Cat e \"prejudiciul\" Împărțit la 10?? 300.000 euro?? Glumiti cu acuzațiile astea prostesti. Pantofii ei costa atât ! Asa ca roadeti-va unghiile in continuare. Tot unii ca voi au apelat la \"hotie\" pentru un bănuț in plus. O sa vedeți ca e nevinovata!
Raspunde

Mara

Acum 9 ani

Scuze, prejudiciul e acum 1,8 milioane adică in 10 oameni 180.000 euro de căciula ... E comic rău sa crezi asa ceva. As vrea sa scrie un singur bolnav de cancer ca nu a primit tratament, sau măcar un aparținător . Am lucrat in sistem si furturile astea la nivel mic(căci la asa prejudiciu si atati \"colaboratori\" e la foc mic de tot, sunt in toată tara, la toate clinicile si farmaciile. Bolnavii nu raman fara tratament la programele de oncologie, scriu doctorii doze mai mari sau retete pacientilor sanatosi iar statul, da, este prejudiciat. Insa de aici pana la a crede ca toți doctorii aia sunt \"Hanibal\", e cale lunga. Inseamna ca toți sunt nebuni, cu probleme psihice grave si nu au discernământ . Ei au grija de pacienții existenti doar ca pe langa asta, starngeau bani in folosul propriu. Repet, sistemul este corupt, angajații fura in romania, insa de aici pana la a pune in cârca unei persoane din Top Capital furtul a 180.000 euro e o cale presărată cu mult tupeu si rea-voință .
Raspunde

MARIA

Acum 9 ani

Cei care denigreaza fam.Vonica habar nu au despre ce vorbesc;nu stiu ca multi ani angajatii Polisano primeau 14 salarii pe an, (unul de Pasti si unul de Craciun) plus sarbatoririle cu angajatii din toata tara tinuti la hotel casa, masa 2-3 zile. Maririle de salar erau aproape anual si mariri consistente. Nimeni nu stie cat a sponsorizat fam.Vonica oamenii nevoiasi ptr.ca nu au facut public asta.Habar nu aveti despre ce vorbiti, santeti jalnici!
Raspunde

@ all

Acum 9 ani

Am o mare RUGAMINTE la toata lumea. Sa terminati cu comentariile la adresa dr. Vonica. Lasati-l sa se odihneasca in pace ! Cel ce nu vrea sa priceapa ca a fost o victima a sistemului e problema lui, insa nu mai aruncati cu noroiul din capul vostru peste tot pe unde apucati, tineti-va frustrarile pentru voi, iarasi cei ce l-au conscut (precizez ca eu nu am avut placerea, desi il stimez pentru ce a facut) va rog sa va abtineti in memoria lui, lasati frustratii sa vorbeasca, oricum au senzatia ca spun lucruri destepte.... stiu ca e greu cand vezi mizeria umana aruncand cu noroaie, insa incercati sa fiti voi mai destepti si incheiati subiectul !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus