Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Ponta – Johannis: 52,8% - 47,2%

Un sondaj INSCOP arată faptul că liderul PNL Klaus Johannis este cel mai apropiat candidat al opoziției într-o luptă electorală cu Victor Ponta. Într-un eventual tur doi al alegerilor prezidenţiale se prefigurează o lupta acerbă între stânga şi dreapta, între Victor Ponta şi Klaus Johannis. Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidenţiale pentru turul doi şi ar avea de ales între Victor Ponta şi Klaus Johannis, 52,8% din respondenţi ar vota pentru Victor Ponta în timp ce 47,2% l-ar alege pe Klaus Johannis. 
Primarul Sibiului este cel mai puternic adversar al lui Ponta și într-un eventual tur întâi al alegerilor prezidențiale. Puşi să bifeze un nume dintr-o listă cu variante predefinite, cei mai mulţi români l-au ales pe Victor Ponta (Alianţa PSD-UNPR-PC) ca viitor preşedinte al României. ( 68,1%). Ponta este urmat de Klaus Johannis (PNL-PDL) ar obține un scor de 31,2% şi, la mare distanţă, de către Mihai Răzvan Ungureanu (Forţa Civică) cu 9,6% dintre opţiuni. Pe locul patru în intenţia de vot se situează liberal-reformatorul Călin Popescu Tăriceanu (măsurat ca independent) cu 4,5%, urmat de ministrul demisionar al Culturii, Kelemen Hunor (UDMR), cu 3,5%. Corneliu Vadim Tudor (2,8%), Cristian Diaconescu (PMP) cu 2,6% şi Dan Diaconescu (PPDD) cu 2,2%, intră doar în  marja de eroare. 5,2% din totalul populatiei aleg varianta „altcineva”, 16,2% nu sunt hotărâţi, 6,5% nu ar vota, în timp ce 4% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.
Sondajul a fost  realizat de  INSCOP la comanda „Adevărul“ în perioada 1 - 6 iulie 2014, pe un eşantion de 1.055 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%. Chestionarele au fost aplicate în 38 de judeţe şi Municipiul Bucureşti, într-un total de 75 de localităţi (oraşe mari, oraşe medii, oraşe mici, comune, sate).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

30 comentarii

x

Acum 9 ani

eu zic ca se mai schimba...o sa l intrebe iohannis inaintea alegerilor daca a fost cu o seara inainte la vantu si pac...glumim. Tara asta a suferit prea mult pt ca unul k ponta sa ajunga presedinte
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Aseara Ponta insotit de absolventa Harvard a \"combatut \" la Cotroceni. A fost mai rau decat inpiscina lui Vantu. Cred ca acolo a pierdut presedintia si...PAD -ul. Macelarirea continua. Incredibil cum a ajuns acolo. PSD -partid de cadre?
Raspunde

votant

Acum 9 ani

cred ca scoru este invers dupa prestatia lui tilica [ponta ]de aseara asta se si vedea presedinte ,s-au nu vati uitat cum isi dadea ochi peste cap si sfidator era ,ba trezitiva votati masiv johannis ,s-au nu se vede ca astia de neau condus 25 de ani sunt asociati cu interlopi ,s-au vreti la cultura pe sclava izaura si la finante pe bercea mondial ,pe pardailan la interne si alte nume celebre din romanele de capa si spada gen zoro trezoreria statului s-a vezi atunci japca la pensii si salari
Raspunde

vm

Acum 9 ani

ce perspective trista sa alegi intre cei doi ,ce a ajuns romania ,dupa asta se poate vedea ,,,,sper intr-o minuine ,in ceva providential ,care va salva tara ,
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Da\' di ce să fie tristă, Micky Mouse e un personaj comic! De ce nu candidezi tu, vm, să ne-nveselesti puțin? Sau poate ăia de la Vacanța Mare. Nu o minune salvează țara asta, ci locuitorii săi. Să nu mai mințim așa mult, să nu mai furăm, să muncim, să fim serioși, chestii de-astea...
Raspunde

@ 4

Acum 9 ani

Mai trist este ca votacii majoritari sunt ca ala de-si spune \"votant\", prosti si analfabeti, dar ei decid soarta Romaniei fiindca sunt cei mai multi!
Raspunde

@vm

Acum 9 ani

Providential e Johannis cum poti sa zici ca e perspectiva trista,tu ori esti sifonar comunist ,ori ti-au spalat comunistii creierul cu minciunile indreptate impotriva lui Johannis.Poate iti pui si intrebarea retorica de ce atita vehementa impotriva lui,nu cumva rechinii care au praduit tara li frica de el? Acum e prima sansa dupa o gramada de timp sa scapam de ciuma rosie.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Analfabet o fi, dar prost, nu. Oricum, îl prefer unui sfertodoct îngrămădit, așa ca tine, \"majoritari fiindcă sunt cei mai mulți\".
Raspunde

@6

Acum 9 ani

Nu numai aia, mai sunt si birocratii,pensionarii de lux,afaceristii cu statul,profitorii sistemului, baronii locali si acolitii lor, rechinii ai mari care au devalizat banci,bectel,centura Sibiu etc. pe care justitia nu-i cauta,de astia de ce nu zici nimic.
Raspunde

@ joseph

Acum 9 ani

Ai ramas acelasi propagandist imbecil, cu interpretari personale si scoase din context, fiindca nu au fost alaturati cei doi termeni ca sa fie un pleonasm (majoritari + cei mai multi). Iar sasalul pe care-l idolatrizezi tu, presupun ca nu gratis, se incadreaza, nevoie mare, exact in parametrii enumerati de tine, te citez: \"Să nu mai mințim așa mult, să nu mai furăm, să muncim, să fim serioși, chestii de-astea.\" Da, mai trompeta ruginita, sasul nu minte, nu fura... da\' l-au prins cu sapte case-n gura!
Raspunde

nelu

Acum 9 ani

Stai linistit ca cel care isi spune \"votant\" nu e prost deloc,pe unu ca el n-ai cum sa-l manipulezi,e prea inteligent in comparatie cu armata voastra de postaci care il faceti in fel si chip,nu pune el stampila unde nu trebuie.
Raspunde

Vm

Acum 9 ani

era clar ca urmeaza aceasta avalansa dupa ce nu scrii ceva de lauda la adresa primarului ,am impresia ca este cineva postat anume sa urmareasca pe fiecare care indrasneste sa scrie ceva impotriva si apoi sa improaste cu noroi ,de fapt tot am spus ca nu mai citesc Turnul sfatului si desinformarile scrise aici ,am facut si acum o incercare si rezultatul este cel asteptat,
Raspunde

vm

Acum 9 ani

oricum lumea se informeaza si speram sa apara si cineva demn de votul oamenilor care doresc sa schimbe ceva ,inca o data ,cu toate atacurile ce urmeasa la cele scris ede mine sau de altii care sint critici sau spun adevarul ,tot binele Romaniei
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

10, presupunerile tale nu fac doi bani, la fel ca și gramatica ta de plug, pe care fă bine și n-o mai trâmbița pe-aici, ca un cocoș furios că s-a trezit la amiazi. Pintenatule, pleonasmul e în aceeași frază, chiar dacă l-ai despărțit prin virgule. Cât despre idolii mei și veniturile mele nu știi tu nimic, așa că ține-ți fleanca, țață de mahala ce ești.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

vm, tu citești? Că de scris văd că nu prea le ai...
Raspunde

@@@@@@@

Acum 9 ani

josepph si inca doi destepti fac parte din grupul electoral a lui santa claus,asa ca nu va puneti cu ei pentru ca veti avea de suferit.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

16, doi deștepți = 90% din sibieni. Oricum, sper să îți aprecieze ăștia sfatul competent.
Raspunde

Total irelevant

Acum 9 ani

Sondajele astea pe un eșantion de 1055 de persoane sunt total irelevante. O diferență de 3% cum e cică acum poate oricând să balanseze într-o direcție sau alta de la cel mai mic vânticel. Pronosticul meu e că Johannis va ieși președinte.
Raspunde

Dani

Acum 9 ani

Oricat mi-ar placea Johannis nu o sa iasa presedinte. Sunt sigur ca nu este virgin dpdv moral, nici un om politic nu este, dar poate are mai putine pere decat restul. In Romania inca nu am ajuns la nivelul tarilor dezvoltate unde politicenii baga mana dar nu pana la umar. Cred ca este natura lucrurilor. Oricum o sa fie interesant cu cel putin 2x mandate psd. Si ceea ce-i si mai frumos este ca in aceste doua mandate nimeni nu o sa iasa in strada sa protesteze. Lasa ca au iesit impotriva celui mai crunt dicator Basescu. Iar despre Johannis ce sa spun, daca e vinovat sa plateasca nu ma intereseaza ca-i sas. Daca o sa ajunga presedinte nu o sa-l lase psd-ul sa faca nimic. Ceea ce ma bucura este ca dupa primul eveniment african, al doilea fiind cel cand alesii celor 7,4MIL au vrut sa-si voteze superimunitate fara sa iasa nimeni in strada, cand au vrut sa-l suspende pe Basescu, Romania a intrat cin colimatorul UE. Asa ca nici pontache nu o sa poata misca pra mult. In Romania \"liniile directoare\" sunt trasate din alte parte de catre altii. Cum a fost de-a lungul istoriei si cum este normal intr-o tara practic neguvernabila cum este Romania.
Raspunde

Statistician

Acum 9 ani

Victor Ponta ar obtine 43,6% si nu 68,1%!!!
Raspunde

@20

Acum 9 ani

In sondajele \"comandate de PSD\" poate obtine cat vrea muschiul lui :)
Raspunde

josephina

Acum 9 ani

Alo, astia de la ziar, maine il decoreaza Ambasada Germaniei pe Iohannis, cum de ati ratat stirea asta?! Este a doua ca importanta dupa castigarea Campionatului Mondial de catre Germania!:))))))))))))))
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Marea majoritate a românilor doresc ca președinte un om politic cu experiență și de naționalitate română Marea majoritate a românilor își doresc ca viitorul președinte al României să fie un om politic cu experiență, de naționalitate română și cât mai independent politic, potrivit unui sondaj INSCOP remis marți. 87,1% dintre români vor drept președinte un om politic cu experiență și 65,3% consideră important ca viitorul președinte să fie de naționalitate română. 65,2% ar opta pentru o persoană care să fie cât mai independentă de clasa politică iar 60,1% dintre români cred că e important ca președintele să fie susținut de un partid puternic. 58,3% dintre respondenți ar vrea un președinte tânăr, 46,5% optând pentru cineva mai nou în viața politică. 43,7% consideră că este important ca viitorul președintele să fie de religie ortodoxă și 40,2% cred că e important ca viitorul președinte să fie un adversar al lui Traian Băsescu. În ceea ce privește așteptările de la viitorul președinte, românii doresc, în ordine: să creeze locuri de muncă și să reducă șomajul (20,9%), asistență și protecție socială (11,8%), combaterea corupției (10,9%) independența justiției și respectarea legilor și a Constituției (9,2%), dezvoltare economică (6,2%), să fie un arbitru pe scena politică (4,2%), să gestioneze relațiile externe și imaginea României (3,5%), să mărească salariile, să crească veniturile și să scadă taxele (3%), să se preocupe de educație și sănătate (2%). 14,2% specifică alte calități sau defecte ale președintelui, 3,4% menționează alte probleme iar 11,7% nu știu sau nu răspund. Sunt așteptări care depășesc profilul constituțional al președintelui, ceea ce indică o valorizare maximală de către români a funcției de președinte al României. Chestionați cu privire la posibilitatea candidaturii pentru funcția de președinte a premierului Victor Ponta, 41,4% din totalul populației de 65,9% care declară că se va prezenta la vot are o părere bună despre acest lucru. În opțiuni urmează Klaus Iohannis, despre a cărui candidatură au o părere bună 33% dintre cei care declară că se vor prezenta la vot, Mugur Isărescu - cu 32,6%, Călin Popescu-Tăriceanu - cu 23,6%, Mihai-Răzvan Ungureanu - 18%, Mircea Diaconu - 16,7%, Mircea Geoană - cu 14,7%. Despre o candidatură la funcția de președinte a lui Crin Antonescu au o părere bună 12,6% dintre cei care declară că merg la vot, acesta fiind urmat de Teodor Meleșcanu cu 11,1%, Corneliu Vadim Tudor cu 8,8%, Cristian Diaconescu cu 8,3%, Elena Udrea cu 7,6%, Cătălin Predoiu cu 7,6%, Dan Diaconescu cu 7,3% și Viorel Cataramă cu 2,3%. Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevărul în perioada 1-6 iulie. Volumul eșantionului a fost de 1.055 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%, eșantionul fiind de tip multistratificat, probabilistic. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților. Chestionarele au fost aplicate în 38 de județe și Municipiul București, într-un total de 75 de localități (orașe mari, medii și mici, comune, sate). Eșantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Recensământului populației din 2011. AGERPRES____***www.machiavelli.ro/stiri.php?art=57161
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Daca vorbim despre acelasi SONDAJ, observam ca DATELE DIFERA, de fapt, asa cum reiese din LINK-ul dat mai sus, vezi posting 8.:___ [...]Chestionați cu privire la posibilitatea candidaturii pentru funcția de președinte a premierului Victor Ponta, 41,4% din totalul populației de 65,9% care declară că se va prezenta la vot are o părere bună despre acest lucru. În opțiuni urmează Klaus Iohannis, despre a cărui candidatură au o părere bună 33% dintre cei care declară că se vor prezenta la vot[...]..._____deci 41,4% PONTA, 33% JOHANNIS...___***www.machiavelli.ro/stiri.php?art=57161
Raspunde

@vm

Acum 9 ani

Nu-l mai băga-n seamă pe trompetistu penibil de joseph,el este și probabil o să fie în continuare doar un papagal lingău al lui klaus-6 case,în rest să auzim doar de bine!
Raspunde

Vlad Emanuel

Acum 9 ani

Sunt trist ca un om ca Basescu , sustinator al instrainarii aurului tarii catre canadieni(asta e tradare de stat) si detinator al functiei de presedinte al Romaniei din cauza unor tertipuri legalae(si impotriva evidentei faptului de a nu fi dorit ca presedinte de majoritatea populatiei) are inca destul tupeu in vorbire si destula inteligenta in exploatatrea punctelor slabe a adversarilor politici incat sa le distruga imaginea (a reusit-o cu Geoana, poate o reuseste cu Ponta). Este trist ca politica se rezuma la un joc de imagine in loc sa se rezume la a compara programele economice ale candidatilor la prezidentiale.
Raspunde

Vlad Emanuel

Acum 9 ani

puncte slabe \"ale\". Restul sunt scapari de tastatura. Si daca pana la urma imaginea e cea care inca e importanta pe mine Johannis nu ma impresioneaza: este arogant, nu avea o opinie in privinta Rosiei Montana cand pentru mine lucrurile par clare(dar sa nu uitam ca Ponta avea 2 opinii contradictorii!!)si este neamt. Cine garanteaza ca va apara interesele Romaniei? Si de ce dorinta asta de imbogatire prin dobandirea atator case?
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Stai liniștit, Emanuel. Oricum, tot ce-am înțeles din discursul tău este că ești trist.
Raspunde

@28

Acum 9 ani

Ar trebui sa intre in politica, e bun :).
Raspunde

aoleu

Acum 9 ani

Manueleeee.....de care imagine vorbeşti ?Sau mai bine zis la noimele înşiruite făr de cap şi coadă, mai realizezi ce ai vrut să evidenţiezi?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus