Joi,
18.04.2024
Light Intensity Drizzle
Acum
7°C

Scolile sibiene primesc 24 de microbuze pentru noul an scolar

Primele două microbuze şcolare din cele 24 pe care le va primi judeţul Sibiu în acest an au intrat în posesia primăriilor comunelor Alma şi Alţâna.  Mașinile sunt de tip 16+1 locuri, achiziţionate în cadrul programului  iniţiat de Guvernul României.

Conform autorităților, în prima etapă a programului, iulie – septembrie 2014, vor fi repartizate în judeţul Sibiu 12 microbuze şcolare, comunelor: Alma, Alţâna, Bârghiş, Blăjel, Brădeni, Cârţa, Iacobeni, Laslea, Micăsasa, Porumbacu de Jos, Şura Mare şi Valea Viilor.

În etapa a doua, octombrie – decembrie 2014, vor primi microbuze şcolare alte 12 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Sibiu: Apoldu de Jos, Arpaşu de Jos, Bazna, Biertan, Hoghilag, Nocrich, Păuca, Răşinari, Roşia, Şeica Mare, Şelimbăr şi Turnu Roşu.

”Distanţele mari pe care trebuie să le parcurgă elevii din mediul rural până la unităţile de învăţământ la care sunt înscrişi reprezintă o cauză importantă a abandonului şcolar. Asigurarea de şanse egale la educaţie pentru toţi elevii reprezintă o prioritate pentru Guvernul României. Programul prin care Guvernul va achiziţiona peste 1.200 de microbuze şcolare va rezolva, în mare măsură, problema transportului şcolar pentru elevii din comunităţile rurale îndepărtate de unităţile şcolare la care sunt arondaţi”, a declarat prefectul Ovidiu Sitterli.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus