Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Concerte, targ popular si un festival in acest weekend la Sibiu

Demonstraţii culinare în Muzeul în aer liber, concerte cu artiştii ale călor melodii se fredonau în anii 80 şi atelierele de teatru de improvizaţie, sunt doar o parte dintre evenimentele care se vor desfăşura în aceste zile la Sibiu. 

Obiceiuri din Ţara Oltului şi Valea Târnavelor

Prima ediţie a Târgului comunităţilor locale, care se va desfăşura în perioada 23-24 august aduce la Sibiu producători de preparate culinare tradiţionale, meşteri şi artişti populari din Ţara Oltului şi Valea Târnavelor.

„Două regiuni turistice din inima Ardealului vor avea rolul principal în acest sfârşit de săptămână în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Este vorba despre Ţara Oltului şi Valea Târnavelor, zone pline cu verdeaţă, linişte şi locuite de oameni gospodari, care se îmbracă în haine tradiţionale în zilele de sărbătoare. Voia bună, bunătăţile de pus pe masă şi dansurile populare nu lipsesc nici ele din peisaj. Şi nu vor lipsi nici între 23 şi 24 august la Târgul de ţară din Muzeul în aer liber, unde viztatorii vor putea degusta produsele culinare tradiţionale şi să urmărească un program artistic pe cinste", spun organizatorii. "Dorim să realizăm în Muzeul în aer liber un centru pentru activitati si resurse regionale, care să reprezinte un pol de atracţie pentru publicul vizitator şi o esenţială punte de legătură între comunităţile locale, public şi Muzeu. Târgul comunităţilor locale precede şi sustine realizarea acestui obiectiv", a declarat Ciprian Ştefan, directorul general al CNM ASTRA.

Târgul se desfăşoară între orele 10:00 şi 18:00. Tabăra Căpitanului Nicolae a poposit din nou în centrul Sibiului

Şcoala cavalerilor

Timp de 12 zile, în perioada 21 august - 1 septembrie, sibienii sunt invitaţi la atelierele de teatru de improvizaţie, teatru de umbre, scrimă scenică, arc medieval şi pictură heraldică.

„Înfiinţată de către scenograful Nicolae Copoceanu, supranumit “Căpitanul Nicolae”, împreună cu pictorul Matei Şerban Sandu şi membrii formaţiei Pontice, Şcoala cavalerilor a început în 2006 în pădurea Vladiceasa, cucerind apoi şi Palatul Mogoşoaia, Muzeul Naţional de Istorie a României, Cetatea Râşnovului, Fortăreaţa Cisnădioara, precum şi centrul istoric al Sibiului. Ea a primit Premiul Uniunii Editorilor din România şi a Universului Şcolii pentru unicitatea ei şi se află anul acesta la a IX ediţie”, spun organizatorii.

Expoziţie Bernardo Federico Neumann

Fotoclubul Orizont şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu îi invită pe sibieni în Turnul Sfatului, unde va fi vernisată expoziţia „Abstract“ semnată de artistul Bernardo Federico Neumann.

„Prezent la Sibiu în juriul care desemnează câştigătorii Salonului Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu, artistul argentinian Bernardo Federico Neumann va expune în Turnul Sfatului o parte din colecţia “Abstracción Surrealista”. Operele sale de artă nu sunt altceva decât expresia unui suflet luminos, pasionat şi plin de viaţă, fiind într-o continuă schimbare determinată de o relaţionare directă cu dorinţele publicului. Acestea pot fi descrise ca un stil abstract combinat cu o expresie ireală a lucrurilor care ne înconjoară”, spun organizatorii.

Expoziţia va fi vernisată sâmbătă, 23 august, la 12:00, în Turnul Sfatului.

Concerte cu artiştii anilor '80

„Sibiul de Odinioară” va avea loc weekendul acesta în Pădurea Dumbrava – zona camping și își propune să recreeze timp de două zile atmosfera sărbătorilor și petrecerilor în aer liber de altă dată. Pe lângă spectacolele de muzică uşoară cu Gabriel Dorobanţu, Marina Voica, Marina Florea, Carmen Rădulescu şi Carmen Trandafir şi cele de muzică populară cu Junii Sibiului şi invitaţii lor, respectiv Mariana Deac, Gabriel Dumitru, Andreea Haisan, Paula Ananie, Stana Stepănescu, Daniel Pop şi Codruța Rodean, evenimentul oferă şi alte modalităţi de distracţie şi petrecere a timpului liber.

„Evenimentul vrea să reînvie și jocurile din perioada anilor 70 – 80 prin ateliere de creație pentru adulți și copii. În cadrul atelierelor de creativitate “ Magic Hands”, copiii sunt provocaţi să-şi folosească şi să-şi dezvolte imaginaţia, spiritul creativ, abilităţile de comunicare, încrederea, spiritul critic, bunul gust precum şi gândirea logică”, spun organizatorii.

Festivalul de pe scări, care se va desfăşura pe strada Turnului din Sibiu, în perioada 23-24 august, a ajuns la editia II-a.

Programul de sâmbătă include Atelierul Casa Calfelor, ghidaj istoric al străzii Turnului cu Marta, expoziţii semnate de Andrei Purcarea, Iulia Bartos, Ioana Nechifor, Essence - Discuţii interactive despre fericire şi de la ora 21:30 „One minute Film Festival” (UK).

Programul este completat duminică de Teatru BEAT BUKOWSKI cu Cladiu Falamas şi un concert DreamCatchers.

Festival pe Valea Ştezii

Primăria Comunei Răşinari şi Asociaţia Turismului Sibian organizează şi anul acesta pe Valea Ştezii, în perioada 23-24 august, Festivalul Brânzei şi Ţuicii ajuns la cea de-a XI-a ediţie.

„Pe parcursul celor două zile în care se va desfăşura festivalul, vor fi organizate standuri cu produse tradiţionale, iar numeroşi interpreţi de muzică populară ne vor încânta cu cântecele şi dansurile populare tradiţionale”, spun organizatorii.

Pe scena festivalului vor urca Veta Biriş, Adrian Stanca, grupul Căluşerii din Răşinari, iar duminică răşinărenii vor prepara şi “Bulzul festivalului ” produs tradiţional pentru degustat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

11 comentarii

gogu

Acum 9 ani

Iar un forumist cumsecade mi-a promis ca va face el vant la gratarul cu mici si va cara gheta ca sa mancam mici suculenti si sa bem bere de la gheata ca odinioara (vorba reclamei).
Raspunde

ilie macelarie

Acum 9 ani

Enumerati o melodie de mare succes a interpretei Carmen Trandafir din anii \'70 va rog frumos.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Ăștia da, bani cheltuiți fără folos, nu tu cultură, nu tu educație. La panaramele alea, în anii 70-80, mergea lumea obligată, de la servici. Ca să nu mai spun că în anii 70, în Sibiu cântau trupa lui Erich Manjak, Cașcaval, Orlea, Ricky Dandel și mulți alții, mult mai buni decât figuranții chemați din Bucale pe bani grei.
Raspunde

@ilie macelarie

Acum 9 ani

Iliuta, esti cam pe miriste... Carmen Trandafir e nascuta prin 70 si ceva, catre 80, prin urmare e greu de crezut ca in 70 ar fi putut avea o melodie de succes. Second: nu poti sa \"enumeri\" o melodie. Trebuie sa fie cel putin doua ca sa le enumeri. O melodie se numeste, se precizeaza. Iar la final, trebuie sa-ti dau dreptate: sus numita interpreta nu-mi amintesc sa fi lansat vreun succes muzical.
Raspunde

@ joseph

Acum 9 ani

Ai dreptate! Cine plateste asa ceva?
Raspunde

@4

Acum 9 ani

Precum semidoctii, tu stii ceva dar nu indeajuns incat sa dai cunostintelor precare si forma logica. Conform DEXului, poti enumera de la 1 la 1 fara probleme. Iar enuntul meu era facut tocmai pentru a demonstra ca o fufa nascuta in \'75 nu are cum sa reprezinte fie si muzical perioada anilor 70-80 decat la grupa de pitici, origanizatorii organizand un circ carevasazica.
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

Dle Joseph, mai sunt nostalgici care vor sa asculte \"Hai, vino iar, in gara noastra mica\" cu Gabriel Dorobantu. Iar in anii 70-80 erau si artisti buni, nu doar trupele enumerate de matale si, cum altfel, Ricky Dandel. Si inca ceva, gusturile nu se discuta! Unora le plac manelele, altora jazzul!
Raspunde

KWIL

Acum 9 ani

Nu conteaza lautarii. Doar cine plateste.
Raspunde

@8

Acum 9 ani

Nu e chiar asa!
Raspunde

@6

Acum 9 ani

Las-o balta cu enumeratu\'! Pune mana si citeste DEX-ul daca tot l-ai pomenit. Si daca ar fi sa enumar semidoctii, te-as pune in capul listei. \"origanizatorii\" organizand... Ptiu!
Raspunde

A fost un fiasco....

Acum 9 ani

Cat a costat? Cade platit cred ca sunt bani publici.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus