Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
0°C

FOTO. Strada 9 Mai a fost deschisa oficial. Ii asteptam acum pe locatari...

Primarul Klaus Johannis se așteaptă ca după finalizarea lucrărilor de reabilitare a străzii 9 Mai, locuitorii din zonă să contribuie și ei la înfrumusețarea zonei. ”Lucurile se schimbă automat. Noi am observat că în momentul în care reabilităm o stradă sau o zonă, automat atitudinea sibienilor se schimbă. Văd și ei că ar fi bine să-și pună la punct casa să îngrijească, să țină cutățenie. Ba mai mult, observ că dacă trasăm linii albe în parcare, oamenii își parchează mașinile între liniile albe. Se observă un proces de ordonare a întregii zone și acesta este sigur de dorit”, a declarat Johannis, la inaugurarea străzii. Totuși, după opinia agenților imobiliari, viitorul zonei nu este extrem de roz. ”Prețurile pe strada 9 Mai au scăzut foarte mult din momentul în care s-a introdus acel inel central, iar strada a devenit una cu sens unic, iar intrarea pe 9 Mai a devenit destul de dificilă, trebuind să ocolești jumătate de oraș. Prețurile în zonă nu mai au unde să crească, sunt foarte familii într-o casă, e extrem de dificil de vândut un imobil sau un apartament, iar locuitorii care stau acum acolo de regulă nu au resurse financiare cu care să-și reabiliteze clădirile”, susține Bogdan Gicu, director al Agenției Imobiliare Prestland.
Primarul a fost prezent astăzi, alături de arhitect și constructor, la inaugurarea oficială a străzii. Un punct deosebit al zonei va fi zona ”de odihnă” situată la intersecția străzilor Ocnei cu Faurului, unde pe fundați fosteio clădiri Dragoner s-au amenajat bănci și vor fi plantate flori. ”Zona care a necesitat cea mai mare atenție este intersecția cu Ocnei – Faurului, cunoscută sub numele Dragoner, unde din nefericire comuniștii au dispus demolarea unei clădiri care a avut o mare tradiție. Acolo, noi am avut grijă ca acel loc să fie marcat”, a spus Johannis. 
Aici era Piaţa Dragonilor, după Straja Dragonilor (Dragonerwache) care a funcţionat între 1687-1710. Clădirea a fost demolată în anii 1980, iar amenajarea de acum marchează conturul amplasamentului fostei clădiri. Zona are şi o funcţiune de loc de odihnă, aici fiind instalate bănci şi un iluminat arhitectural special.
Finanţarea acestui proiect de reabilitare, ce cuprinde străzile Ocnei, 9 Mai, Faurului și Turnului a fost asigurată din fonduri structurale. Valoarea totală a proiectului este de 7.284.266,86 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 5.457.546,56 lei.
Contractul de lucrări a fost semnat în luna martie 2013 cu firma SC Sinecon SA, valoarea acestuia fiind de 2.791.679 lei, fără TVA. Termenul prevăzut în contract pentru execuţia lucrărilor a fost de 18 luni, termenul de garanţie pentru acestea fiind de 5 ani. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

21 comentarii

gogu

Acum 9 ani

Sa vedem cum vor scapa de vaselina!
Raspunde

me

Acum 9 ani

frumoasa strada, pacat ca este cu sens unic.
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Foarte frumos!Felicitari Primaria Sibiu!
Raspunde

e bine

Acum 9 ani

dar ce facem cu ciorile din aceste imobile? sa fie stranse intr-o tabara n ar fi rau si program de munca
Raspunde

sex unic

Acum 9 ani

BAI SENS UNIC ! BAI FIZICA INDOITA! BAI FICAT GRAS ! nu-i de ajuns ca iti platim salariul jigodie saseasca? nu ti-e de ajuns cu cat ai luat de la Carabulea, Gradinaru, Tusineanu, BMW , Continental...si sa-ti mai spun ce saalriu nesimiti are olteanca de nevasta-ta???
Raspunde

ERic

Acum 9 ani

O zona plina de tigani nu are cum sa fie infrumusetata si sa-i creasca valoarea imobiliara. Scoateti ciorile de acolo si o sa vedeti o imbunatatire in zona
Raspunde

Alex

Acum 9 ani

La comentariul nr. 5 aveti exemplul de om tipic votant al PSD, prost de duduie si un tip al omului etern nemultumit. Pe scurt un prost demn de Caragiale.
Raspunde

Alex binezis

Acum 9 ani

Daca-i demn de Caragiale ma bag! si eu vreau sa fiu la fel de demn fata de jigodiile furacioase din Primarie
Raspunde

@5,8

Acum 9 ani

Subscriu celor spuse de tine ,ai cuprins tot ,toate smecheriile facute de camarila lu chiolhannis de vreo 14 ani la Sibiu....pe cand mama dreaq le face o vizita oficiala parchetul si DNA-ul lui johi si FDGR-ULUI?ca pan acum slabe sanse...au protectie de la Koveszi si de la chioru betiv!
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Felicitari Primariei sibiene, arhitectului si tuturor celor ce au realizat refacerea aceastei strazi. Multumim domnule Primar Klaus Johannis. Cat despre miticii ceilalti cu comentarii deplasate, Dumnezeu sa-i ierte.
Raspunde

@10

Acum 9 ani

Esti ,din pacate ,mai prost decat prevede legea lingaule....marsh rapandula de pe aici!
Raspunde

D.N.A

Acum 9 ani

aveti dreptate cu toate abuzurile facute de Primar...EL se crede intangibil,uita ca este platit din bani contribuabililor.Legat de Gradinaru ,va dau un ex.cum sa sifoneaza bani publici:SC.UNIVERSAL BUSINESS ,firma lui Gradinaru inchiriaza utilaje la SC DPC.SA (firma primariei) ...utilajele nu lucreaza!!! stau parcate in curte dpc ului....dar facturile curg.simplu nu!!!!!
Raspunde

D.N.A

Acum 9 ani

asa ca scutiti-ma cu realizarile primarului.....
Raspunde

sibiu

Acum 9 ani

pentru toti care criticati intrebare-de ce nu va mutati de unde sunteti de fapt daca nu va convine de sibiu?iar pentru cei ci dna-ul daca sunteti atit de bine informati de ce nu aveti curajul sa puneti mana pe pix si sa reclamati ca de carcotasi e plina lumea?
Raspunde

xyz

Acum 9 ani

cu cat se apropie alegerile vad mesaje tot mai virulente contra lui Johannis. asta inseamna ca s-a pus biciul pe postacii de serviciu ;)
Raspunde

david

Acum 9 ani

ROGOJINILE apar ca buretzii dupa ploaie.
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Chiar nu putem reconstrui \"Dragonerwache \" si Cazarma 90 ? Planurile exista in arhiva SC. Proict .Nemtii si -au reconstruit tara, nu doua cladiri istorice. Despre statuia lui Nepomuk ... .Suntem o masa gelatinoasa si ne bucuram cand cineva (Johannis) mai face cate ceva. Spiritul civic al nostru e nul. Rusinos. Suntem un conglomerat. Unde -s \"\"sibienii autentici \", ãia cate -i trimit pe olteni acasa ?
Raspunde

ica@5

Acum 9 ani

of,of,of. mai bine luai un *** in gura si taceai.
Raspunde

https://www.youtube.com/watch?v=pBM1FtIHM4w

Acum 9 ani

asa strada asa oameni
Raspunde

Poriect SA o problema

Acum 9 ani

la Proiect SA este o \"doamna\" care raspunde si de arhiva si care da cu flit oricui intreaba de vreun proiect, in legitama necesitate, de aceasta arhiva. Mai ales daca ceri un plan care contravine vreunei idei de sens unic sau parcare. ...\"Am mutat-o si nu putem cauta in ea. Sunt singura si nu fac fata!\" JEnant. Oare pe ce-si ia salariul? Pematrasit arhival?
Raspunde

\"n\" probleme in tara lu copy paste

Acum 9 ani

Ia mai terminati ba cu ticalosiile voastre la adresa primarului, vedeti de ai vostri care au furat de au stins,banci ,deconcentrate,buget,bectel,la brasov o dat de la buget primariei 600 de miliarde clujului de asemenea-stadion,aeroport,centuri de diamante,sala de sport toate din bani publici, miliardari in zone sarace,echipe de fotbal in aceleasi zone fara sustimere financiara, acolo trebuie sa controleze dna-ul care se face ca nu vede si vine de ani si ani de zile sa controleze Sibiu sa fure banii si sa falimenteze afacerile investitorilor sibieni dirijati de cozile de topor sibiene.JOS GHEARELE DE PE SIBIU SI TRASI LA RASPUNDERE PE CEI CU AJUTORUL CARORA AU SABOTAT AFACERILE SIBIENILOR CA SA LE FALIMENTEZE SI SA FURE BANII LEGALIZAT DE AICI PRIN LEGI STRIMBE SI TICALOASE.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus