Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

"Vrajitorul din Oz" deschide stagiunea de toamna la Gong

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu deschide stagiunea teatrală de la Sibiu sâmbătă, 13 septembrie, ora 18:00, cu spectacolul „Vrăjitorul din Oz” după Lyman Frank Baum.

Stagiunea 2014 / 2015 marchează 65 de ani de la înființarea teatrului ca instituție profesionistă de spectacole în data de 21 decembrie 1949.

„Suntem mândri să continuăm tradiția unui teatru care aduce bucurie. Puține orașe din țara noastră au o tradiție teatrală atât de veche ca Sibiul, unde s-au organizat spectacole de teatru încă din secolul al XVI-lea”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului Gong.

Primele patru luni din noul sezon teatral vor pune accent pe reluarea celor mai valoroase producții din repertoriu prin refacerea decorurilor și înlocuirea actorilor lipsă, acolo unde este cazul. Mai mult decât atât, actorii teatrului vor pregăti două noi producții pentru copiii cu vârsta între 3 și 8 ani. Primul spectacol în premieră este o creație originală ce poartă semnătura regizorului Robert Bălan, iar cea de-a doua premieră este o adaptare după „Făt – Frumos din lacrimă” în regia lui Marian Râlea. Finalul anului acesta va aduce, de asemenea, o serie de ateliere pentru copii și actori, precum și o microstagiune cu spectacole de animație și teatru cu păpuși din Europa.

Agenda de evenimente a lunii septembrie aduce pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret de la Sibiu șase spectacole fascinante, prezentate atât cu păpuși și marionete, cât și cu actori la vedere. Maratonul teatral propus în deschiderea stagiunii reprezintă o călătorie fermecătoare în lumea poveștilor universale, în cătarea unor eroi ca Dorothy sau Omul de Tinichea, prințese și cavaleri, Puiul de Lebădă sau câinele, pisica, cocoșul și măgarul muzicanți din Bremen.

PROGRAM:

sâmbătă, 13 septembrie, ora 18:00 Vrăjitorul din Oz după Lyman Frank Baum REGIA: Simona Vintilă; Preț bilete: 7 lei

duminică, 14 septembrie, ora 11:00 Frumoasa și Bestia după Giovanni Francesco Straparola REGIA: Bogdan Drăgulescu; preț bilete: 7 lei

sâmbătă, 20 septembrie, ora 18:00 Muzicanţii din Bremen după Fraţii Grimm , traducere din lb.germană Zoltán Kalmár REGIA: Lilly Krauss Kálmar; preț bilete: 7 lei

duminică, 21 septembrie, ora 11:00 Spectacol în limba germană Die Bremer Stadtmusikanten / Muzicanţii din Bremen după Fraţii Grimm , traducere din lb.germană Zoltán Kalmár REGIA: Lilly Krauss Kálmar; preț bilete: 7 lei

sâmbătă, 27 septembrie, ora 18:00 Pinocchio după Carlo Collodi REGIA: Lilly Krauss Kálmar; preț bilete: 7 lei

duminică, 28 septembrie, ora 11:00 Puiul de lebădă după Hans Christian Andersen REGIA: Monica Baldea ; preț bilete: 7 lei

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus