Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Multe evenimente sportive, festivaluri de poezie si de muzica in acest weekend la Sibiu

Festivalul International al Artei Lirice care se desfăşoară în perioada 10 - 28 septembrie la Sibiu, continuă în acest weekend. Vineri sibienii vor putea asculta în cadrul “Take an opera break” scurte concerte de arii din opere în spaţii publice, respectiv în Promenada Mall, între orele 16:30 – 16:45 şi 18:00 – 18:15. Duminică, la Sala Thalia va avea loc unul dintre celel mai aşteptate evenimente ale festivalului: spectacol de opera “Madama Butterfly” de G. Puccini, susţinut de clasa de operă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Prima piesă de teatru care poate fi văzută în weekend– „Eden”, se joacă vineri, de la ora 19:00, la Teatrul „Radu Stanca”. „Eden“ este expresia metaforică a unui paradis conjugal în destrămare.

Având la bază textul dramaturgului irlandez Eugene O’Brien, tragi-comedia de la Sibiu îi aduce în prim-plan pe actorii Nicu Mihoc şi Serenela Mureşan într-un schimb de monoloage ţesute cu mult sarcasm, ironie şi autoironie, în jurul mitului biblic, despre tentaţie în general, despre îndrăzneala de a ceda tentaţiei, indiferent de consecinţe. Totul se petrece într-un weekend. Aceeaşi poveste e relatată din unghiuri diferite, în monologuri care se întretaie şi conturează dorinţele, fanteziile, întâmplările şi frustrările celor doi soţi. Billy este un beţiv ratat, pofticios şi microbist, iar Breda, o femeie cu o mulţime de complexe. Relaţia lor se destramă din lipsă de comunicare. Billy şi Breda sunt în cele din urmă două jumătăţi care nu se mai potrivesc.

Invitaţie la mişcare

Ajuns la a doua ediție, Festivalul Sportului, care se va desfăşura în 20 septembrie, îi invită pe sibieni la o demonstrație de atitudine, energie debordantă și bună dispoziție.

„Evenimentul s-a născut ca un răspuns la nevoia comunităţii, de informare, de educare şi de practicare, prin diferite mijloace, a unei vieţi sănătoase şi a stării de bine la nivel fizic, psihic şi sufletesc”, a declarat Adelina Morariu, de la Asociația A.C.S.A. Gym Sibiu.

Evenimentul promovează mişcarea prin activităţi sportive de tip fitness/aerobic, workshop-uri şi seminarii de nutriţie, şi se adresează tuturor categoriilor de vârstă: copii, tineri, adulţi.

Festivalul Sportului va avea loc în Piaţa Mică, sâmbătă, 20 septembrie 2014, între orele 10:00-21:00.

Turneul Sibiu Open, care va avea loc între 20 și 28 septembrie și are premii totale în valoare de 65.000 de dolari, aduce la Sibiu nume importante ale tenisului mondial, cum ar fi Robin Haase (numarul 70 mondial) dar și cei mai importanți jucători români la ora actuală: Victor Hănescu, Victor Crivoi, Marius Copil și Adrian Ungur.

Alți tenismeni din elita tenisului mondial care vor fi prezenți pe zgura de la Sibiu sunt Filipo Volandri, Blaz Rola sau Albert Montanes.

Primele două zile ale competiției sunt dedicate calificărilor, care vor avea menirea de a completa tabloul principal al competițiilor de simplu și de dublu.

Sâmbătă, de la ora 18:00, copiii sunt aşteptaţi la Gong pentru a vedea spectacolul “Muzicanţii din Bremen”.

„Prin mijloacele tradiţionale teatrului de păpuşi s-a realizat spectacolul “Muzicanţii din Bremen” în ideea de a păstra substanţa iniţială şi specifică poveştilor cu dorinţa de a fi un mijloc de a ne gasi o cale spre izbanda, spre idealul dorit”, spun organizatorii. Cei care nu ajung sâmbătă la Gong, pot vedea duminică, de la ora 11:00 spectacolul „Die Bremer Stadtmusikanten” dupa Fratii Grimm.

Cei mai putenici oameni din lume la Sibiu

„Strongman Champions League”, competiția sportivă care va avea loc în acest weekend la Sibiu va fi supervizată de IFSA (International Federation of Strength Athletes) și este inclusă în calendarul competițional internațional pentru anul 2014.

La concurs au confirmat deja prezența 10 sportivi internaționali care se vor întrece pe durata a două zile, 20 și 21 septembrie, în șapte probe agreate de către IFSA.

De exemplu, la proba „Frame walk” sportivii trebuie să transporte un cadru metalic de care sunt atârnate greutăți totalizând 300 de kg pe un traseu de 30 de metri într-un timp limită de 60 de secunde. Câștigă sportivul care finalizează traseul în cel mai scurt timp posibil sau, în cazul în care niciunul nu reușește să termine traseul, cel care ajunge cel mai departe.

O altă probă aşteptată este „Iveco Deadlift with Car”, în cadrul căreia concurenții trebuie să ridice o mașină de cât mai multe ori cu putință, înainte de expirarea celor 75 de secunde. Intrarea la evenimentul care se va desfăşura în Piaţa Mare este liberă.

Teatru şi lansări de carte

Spectacolul „Oscar şi Buni Roz”, de Eric Emmanuel Schmitt, cu Diana Fufezan revine pe scena sibiană sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 19:00.

Cu Buni Roz pe post de ghid, într-o viaţă trăită pe „repede-înainte”,Oscar, un băieţel de zece ani, parcurge printre râsete şi lacrimi itinerarul emoţionant al tuturor vârstelor şi experienţelor umane, îmbogăţite de imaginaţia lui care îmbracă realitatea în haina miraculosului.

Scriitorul Matei Vişniec va fi prezent la Sibiu duminică, 21 septembrie pentru a asista la avanpremiera spectacolului „De ce Hecuba?!”, pus în scenă la Teatrul Naţional „Radu Stanc”a pe un text care îi aparţine.

La ora 18:30, cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, va avea loc în foyer-ul teatrului lansarea cărţii "Omul din care a fost extras rǎul", care cuprinde şi textul piesei „De ce Hecuba”.

Dramaturgul Matei Vişniec revine pe "scena" editorială cu trei piese noi de o tulburătoare actualitate, editate la Cartea Românească. "Omul din care a fost extras rǎul", piesa care dă titlul cărţii, este o radiografie a servituţii voluntare în care ne plonjează societatea de consum şi totala abandonare a criteriilor morale în viaţa politică. „De ce Hecuba” este piesa care forează în fundamentele lumii: acolo vom descoperi că o mamă a cărei durere devine mai apăsătoare decât greutatea însăşi a Universului are dreptul să le ceară socoteală zeilor pentru cum au conceput lumea. În sfârşit, "Cabaretul Dada" est un omagiu poetic, polemic şi critic adus curentului care, în 1916, la Zürich, în frunte cu un tânăr artist pe nume Tristan Tzara originar din România, a dinamitat toate criteriile în artă.

"Spectacolul care se va scrie în mintea ta va fi cu siguranţă unul la care mi-ar face mare plăcere să asist şi eu", îi spune Matei Vişniec cititorului sǎu potenţial.

Sibiu- oraşul poeziei

Cea de-a III-a ediţie a Festivalul Internaţional de Poezie aduce la Sibiu, în acest sfârşit de săptămână, 23 de poeţi, din 13 ţări, care vor participa la colecvii şi recitaluri pe parcursul a trei zile.

„Anul trecut, a doua ediție a festivalului - deja independent de colocvii - a reunit poeți din opt țări. E, practic, cel mai mare festival de poezie de până acum din România”, spune Radu Vancu, organizatorul festivalului.

Dintre poeții români, vor fi prezente nume prestigioase din toate generațiile active azi - de la Mircea Cărtărescu și Florin Iaru până la Marius Chivu și Matei Hutopila, iar în încheierea festivalului, actorul Claudiu Fălămaș va susține în pub-ul Welt Kultur un spectacol pe poeme din Charles Bukowski, intitulat „Beat Bukowski”.

FESTIVALUL INTERNATIONAL DE POEZIE DE LA SIBIU

Ediția a III-a, 19-21 septembrie 2014

Vineri, 19 septembrie, Librăria Humanitas „Constantin Noica”,

ora 18 Deschiderea Festivalului

Florin Iaru Stanka Hrastelj (Slovenia)

Emilian Galaicu-Paun (Republica Moldova)

Ionel Ciupureanu Kateryna Babkina (Ucraina)

Marius Chivu David Baker (SUA)

Sâmbătă, 20 septembrie, Librăria Humanitas „Constantin Noica”,

ora 11

Arturo Sánchez (Spania)

Rita Malhotra (India)

Răzvan Tupa Matei Hutopila / Mathieu Houtappel Paul Jeute (Germania)

Tara Skurtu (SUA)

Dumitru Crudu (Republica Moldova)

Sâmbătă, 20 septembrie, Librăria Humanitas „Constantin Noica”,

ora 18

Vasilis Amanatidis (Grecia)

Ioana Nicolaie Page Hill Starzinger (SUA)

Amir Or (Israel)

Ruxandra Cesereanu Gökçenur Çelebioğlu (Turcia)

Mircea Cărtărescu

Duminică, 21 septembrie, Librăria Humanitas Constantin Noica,

ora 11

Zona nouă. Prezentarea grupului & lecturi:

Vlad Pojoga

Cătălina Stanislav

Daniel Coman

Krista Szöcs

Sinziana Sipos

Andrei C. Șerban

Cristina Jidveianu

Ioana Vintilă

Anastasia Gavrilovici

Duminică, 21 septembrie, Welt Kultur,

ora 20

Beat Bukowski. Spectacol pe texte de Charles Bukowski susținut de Claudiu Falamas

Foto: www.mostphotos.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1283

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Sabrina

Acum 9 ani

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: [email protected]
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus