Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Dosarul retrocedarilor ilegale: “Ne ocupam noi si de Sibiu"

Viorel Hrebenciuc (foto) ar fi primit asigurări de la unul dintre inculpații din dosarul retrocedărilor ilegale că procesul de la Sibiu se va rezolva favorabil, arată procurorii DNA.

Potrivit unor stenograme atașate la dosar și publicate de Gandul.info, Dan Bengescu, cel care a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare pentru miile de hectare de teren care urmau retrocedate, l-ar fi asigurat pe baronul PSD că va interveni şi la Sibiu, acolo unde a fost strămutat procesul, de la Tribunalul Covasna.

Potrivit stenogramelor, discutând despre punerea în posesie asupra terenurilor din comuna Brusturoasa, Hrebenciuc Viorel i-a spus lui Bengescu Dan Costin: “pot face presiuni pe ăia acolo că nu știu ce, merge în ședință peste ei”

VIOREL HREBENCIUC: Eu mâine după-amiază la 4 jumate vorbesc încă o dată... la Bacău, să văd dacă au primit vreun semnal. Şi dacă n-a primit, te trimit la CRĂCIUNESCU să-i spună CRĂCIUNESCU că ştie că ai avut o discuţie şi-i spune exact ce are de făcut. Ai înţeles?
BENGESCU DAN: Da.
VIOREL HREBENCIUC: Adică, o lucrăm...
BENGESCU DAN: Aşa.
VIOREL HREBENCIUC: Aşa.
BENGESCU DAN: Haideţi să vă spun...?...  Gata, deci n-a promis nimic, a zis că-mi rezolvă ei. Şi săptămâna trecută l-a sunat pe SORIN... ?... dă-i drumul înainte, nu-ţi mai contestă nimic.
VIOREL HREBENCIUC: ...?... sau cum?
BENGESCU DAN: Ai înţeles? Nu-ţi  mai contestă, stai liniştit. Ne ocupăm de tot. Şi de Sibiu, ne ocupăm noi tot.

 

Retrocedarea se judecă la Sibiu

Un nou termen în acest dosar, la Tribunalul Sibiu, a avut loc chiar săptămâna trecută. Ședința de la Sibiu a fost condusă de președintele Tribunalului, judecătoarea Carmen Georgică.

În acest proces, Comisia județeană de fond funciar Bacău și Direcția Silvică Bacău solicită aici revizuirea deciziei judecătorilor de la Covasna, care i-au restituit pretinsului moștenitor nu mai puțin de 43.000 de hectare de pădure. Decizia a venit în urma unui lung drum al dosarului prin instanțele de judecată și după ce alte trei complete se pronunțaseră în defavoarea acestuia.

Instituțiile statului cer acum, la Sibiu, revizuirea deciziei civile 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, semnată de magistrații Lorand Andras Ordog și Gabriel Uță, pentru care DNA a solicitat arestul la domiciliul.

Completul de la Sibiu le-a solicitat consilierilor juridici să motiveze, la următorul termen, de ce cererea de revizuire a fost formulată târziu, exprimându-se, în timpul ședinței, că "este surprinzător". Noul termen de judecată a fost stabilit pentru 31 octombrie.

Hrebenciuc se alegea cu 12.000 de hectare

Preţul tranzacţiei prin care Bengescu intra în posesia terenurilor care urmau să fie retrocedate “a fost de 2.500 euro/hectar, de aproximativ 3 ori mai mic decât valoarea de piaţă, întrucât contractul masca în cuprinsul său şi cumpărarea de influenţă de la autorităţile din judeţul Bacău", au arătat procurorii.

Anchetatorii susţin că Bengescu l-ar fi "cointeresat" pe deputatul Viorel Hrebenciuc, "care avea rolul de a-şi folosi influenţa politică la nivelul instituţiilor şi autorităţilor publice din judeţul Bacău şi a celor de la nivel central, pentru urgentarea atingerii obiectivelor stabilite în antecontract, în schimbul a 12.000 de hectare din suprafaţa reconstituită".
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

14 comentarii

alzara

Acum 9 ani

Dupa cum se vede sunt bune ( in justitie, desigur) si campaniile electorale ; ca in politica, e de dorit \"rotatia \" la putere . Cineva (completati -ma) spunea ca razboiul e o treaba prea serioasa pt a fi lasata pe seama militarilor ; dupa cum se vede, la fel e cu politica in Romania. Aproape fara solutie.
Raspunde

SIBIAN

Acum 9 ani

Zici ca e JABA din Razboiul Steleor .Astia sint conducatorii si t emiri cum au facut averi uni in 25 de ani cit nu au facut aia din america sau din europa de vesti in 5 generatii.La canal si la autostrazi cu ei !!!
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Incredredibil : neohrebenciucul (epigon) Sova promitea reincalzirea ciorbei cu amnistie pt \"presiuni politice \" etc. Parca si dl Iliesiu semna in decembrie \"pentru \" .Isi mai aminteste cineva \"lista rusinii \" ?
Raspunde

unu\'

Acum 9 ani

@2:Mai degraba un mr.Bean batrin si decrepit,incercind sa-si amintesca unde-i buda,ca parca-i ud.Cu tipu\' asta a facut alianta \'\'virginul\'\'PNL!Acum e aliat cu PDL-\'\'Cel fara de prihana\'\',cum ar zice Streza daca s-ar implica in politica.Norocul nostru ca popii-s oameni la locu\' lor si nu se baga in rahaturi,Doamne apara si pazeste!
Raspunde

Poantex

Acum 9 ani

va implor din suflet , votati-ma pe mine...sa pot sa pun DNA-ul pe butuci...urla mentorii mei sa-i scap - Hrebe , Ilie Sarbu , Nastase.....
Raspunde

dreptate

Acum 9 ani

bai de ce credeti ca nastase ,dupa ce a pierdut alegerile din 2009 ,nu a vrut sa-l dea jos pe basescu cu casa din mihaileanu ,na ce s-a gindit bobombonel ma lasa si in pace si ramin cu acerea dobindita din multele spagi si comisioane primite de la valeti si lacheii lui din perioada guvernari 2000 -2004 ,acum se leaga si cine ii transmitea mesage de amenintare cu moartea lui ,johannis ,ba s-a vedeti cind vomita asta [hrebenciuc ] din el ca nu va fi fraier s-a ia totu pe el si sa-si petreaca urmatori 20 deani dupa grati de si are companie buna ,voiculescu ,mitrea ,sova ,adam ,si multi alti ,ba astia a confundat averea tari cu propile lor afaceri ,de ce credeti ca s-a modificat de en ori legea 112 ,acum platesc nenorocirile si sinuciderile a multor oameni pe care ia nenorocit .ba cautati la nastase en case si o s-a vedeti o adevarata retea mafiota ,cripto -comunista ,votati johannis daca vreti cu adevarat s-a aflati cine va facut saraci europei
Raspunde

brad

Acum 9 ani

in *** masii de nenorociti de aceea nu vor cadastru
Raspunde

Joker

Acum 9 ani

Buna fotografia. Fata tipica de escroc. Asta este de pe timpul dinozaurului Iliescu si uite cum supravietuieste pana in vremea cand brontozaurul Johannis viseaza la Cotroceni. Hrebenciuc la puscarie!
Raspunde

Dana

Acum 9 ani

Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: [email protected]
Raspunde

poker

Acum 9 ani

bai jokere sokere , brontozaur esti tu nu Johannis licheao, nu Johannis o condus Romania si n-o dat tunuri cum ati dat voi ,nu mai arunca cu laturi in el ca sa creezi o cocleala comuna impreuna cu penalii tai.
Raspunde

socialistul

Acum 9 ani

Pe cand o verificare, la sange, a modului in care Carabulea o obtinut schimbul de teren din Toparcea in Sibiu. Este vorba de un schimb de aproximativ 100 de hectare in marginea Sibiului. Asta fiind o alta excrocherie a acestui PUSCARIAS numit CARABULEA.
Raspunde

liberalul ( alzara )

Acum 9 ani

Ineresant de vazut (sinu imposibil) in TOAYE localitatile impoertante cine sunt \"imigrantii de terenuri \".Oare cum a ajuns Dumitru Iliescu ( sf SPP Ilici) Stapanul unui domeniu social -democrat -militar de OPT hectare la malul lacului Mogosoaia (sa crape ex -burghezo -mosierimea de ciuda) .Cum e cucapitalismul de cumetrie, bolsevicule ?
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Judecătorii din Sibiu sunt printre cei mai corupți din țară, toate clanurilor interlope încearcă să-și rezolve problemele aici. Nu cred că judecătorii care vor judeca această cauza o să reziste tentației și o să facă ceea ce au făcut dintotdeauna, adică să ia șpaga, dar, de data asta, e o mare provocare, toți ochii fiind ațintiți pe ei.
Raspunde

Despre corupție

Acum 9 ani

Sunt judecători sibieni care s-au dezonorat. Nu este cazul d-rei Carmen Georgică. Cauza va fi monitorizată și nu se va putea mușamaliza. În spatele instanței, sunt alții, care sunt atenți.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus