Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Trofeul Sibiu Jazz Festival merge la Iasi

Sibiul găzduiește în această perioadă Sibiu Jazz Festival, evenimentul debutând cu Galele Studențești de Jazz. Concursului dedicat tinerilor iubitori de jazz și-a desemnat câştigătorii, cel mai râvnit premiu fiind acordat formației C.A.L.I. Quartet (Cătălin Huțanu - pian, Alexandru Huțanu – Saxofon, Ioan Mantu – chitară bas și Lucian Rusu – tobe) care a reprezentat centrul universitar Iași.

Tot cei de la C.A.L.I. au prezentat cel mai original solist instrumentist  - saxofonistul Alexandru Huțanu, iar Premiul pentru Cel mai bun solist vocal a fost atribuit Amaliei Preda din Timișoara. Szabolcs Boldizsar la flaut, împreună cu formația Inocsenyka și-au adjudecat premiul pentru cea mai buna compoziție.

Datorită calității tinerilor prezenți în concurs juriul a decis și acordarea a 7 premii speciale:

-              Premiul pentru Virtuozitate – Radu Sinaci, violoncelist al Playthoven Duo din București

-              Premiul pentru Compoziție Vocală – Tasi Nora, București

-              Premiul pentru Originalitate – Constantin Ștefan Alexandru – București

-              Premiul pentru Improvizație – Iulia Pardău, Cluj-Napoca

-              Premiul pentru Creativitate și Impresie Artistică - Cristina Moraru, Cluj-Napoca

-              Premiul pentru Excelență la Debut – Maria Boldan, 14 ani, Timișoara

-              Premiul pentru cea mai Populară Formație – Jazzisimo, Iași

 Juriul de specialitate a fost format din:

Beatrix-Leila Imre – profesor, muzician de jazz, Constantin Iridon - profesor, muzician de jazz, Ion Vintila – muzicolog, supranumit Dr. Jazz, Dorin Pitariu – muzician de jazz, și Horia Făgărășanu, un adevărat dascăl al jazz-ului.

Concursul Sibiu Jazz Festival este unul dintre foarte puținele evenimente de gen din România care promovează și susțin tânăra generație, fiind foarte apreciat în rândul cunoscătorilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Lili

Acum 9 ani

Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: [email protected].
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus