Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

FOTO. Frontul bulevardului Mihai Viteazul, "inchis" pana in vara lui 2016

Investitorii de la Imobiliare Royal SRL au demarat lucrările de construire a blocului de locuințe și birouri care ar urma să ”închidă” din punct de vedere arhitectural bulevardul Mihai Viteazul. Lucrările vor fi finalizate cel mai târziu în vara anului 2016.

Două niveluri la subsol pentru parcare, parter comercial, alte două niveluri de spații de birouri și restul până la șapte etaje (ultimul fiind retras) – apartamente. Acesta este planul celor de la Imobiliare Royal SRL pentru primul bloc pe care îl construiesc pe bulevardul Mihai Viteazul, bloc care – din punct de vedere urbanistic – va închide frontul clădirilor de la stradă. Terenul pe care se construiește a fost vândut de administrația locală în urmă cu mai bine de trei ani, tocmai cu acest scop: de a întregi din punct de vedere urbanistic Piața Aurel Vlaicu. În cadrul licitației care a avut prețul de pornire de aproximativ jumătate de milion de euro a fost vândut și terenul de aproape 600 de mp din stânga clădirii care adăpostește banca Raiffeisen și birourile RDS-RCS.

”Birourile vor fi de tip open-space cu posibilitatea de compartimentare și, la fel ca spațiile comerciale, vor putea fi închiriate. În ceea ce privește apartamentele, acestea urmează să aibă câte două sau trei camere, cu suprafețe cuprinse între 60 și 100 de mp, suprafață construită. Vor fi undeva la 30 de apartamente. Cele de la ultimul etaj, retras, vor fi de tip penthouse, două la număr”, descrie Maria Popa, din cadrul Imobiliare Royal SRL.

Acces la cinema printr-un gang

Prin Planul urbanistic zonal aprobat pentru aceste investiții de către Consiliul local, noul bloc construit acum va fi ”lipit” de cele deja existente în stânga și în dreapta. Pentru a facilita accesul în spatele frontului ce va fi închis, prin același PUZ a fost creată obligativitatea amenajării unei căi de acces pietonal. ”Accesul pietonal va fi amenajat în zona parterului dinspre clădirea în care acum funcționează Raiffeisen. Va avea o deschidere de cinci metri”, arată Maria Popa.

Cei de la Imobiliare Royal nu vor să înainteze o valoare a investițiilor, arătând că proiectul lor mai are câteva variabile. Potrivit autorizației de construire eliberată de Primăria Sibiu, valoarea inițial declarată este de 3,3 milioane de lei, pentru care a fost plătită o taxă de autorizare de aproape 20.000 de lei. ”După alegerea antreprenorului au apărut o serie de lucrări care nu au fost luate în calcul, cum ar fi sprijinirea clădirilor și a trotuarelor din zonă. De aceea, nu avem încă o estimare finală a costurilor”.

Vânzările încep de anul viitor

În cele două niveluri subterane vor fi amenajate aproximativ 40 de locuri de parcare. Odată finalizat subsolul, cei de la Imobiliare Royal spun că vor începe și negocierile pentru vânzarea și închirierea spațiilor construite. ”Vom începe să vindem apartamente undeva prin luna martie. Așa ne-am propus, după ce vom avea cota zero finalizată, căci acolo ar mai putea interveni costuri neprevăzute. Atunci vom putea face un calcul asupra prețului apartamentelor. Avem foarte multe solicitări, dar nu am început încă vânzarea”, mai arată Maria Popa.

Legat de blocul care ar urma să fie construit pe cel de-al doilea teren cumpărat în zonă, cei de la Imobiliare Royal nu vor să avanseze, deocamdată, termene. ”Pe celălalt teren vom construi, de asemenea, un bloc. Dar nu știm când, deocamdată. Acolo, acum, funcționează organizarea de șantier pentru lucrarea de pe colțul bulevardului”.

Notă: în fotografia anexată articolului este reprezentată o simulare a volumetriei viitoarelor construcții. Arhitectura finală a construcțiilor va fi diferită față de această simulare

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

32 comentarii

Misu

Acum 9 ani

Ce parcari subterane frate? Deja s-a turnat beton in pamant pentru consolidarea solului... Parcare ciu-ciu..
Raspunde

x

Acum 9 ani

...si oricum...40 de locuri la ditamai blocul de locuinte si birouri??
Raspunde

da

Acum 9 ani

arata betooonnnnnn! inca o porcarie si inghesuiala
Raspunde

MAx

Acum 9 ani

Jos Mafia! noi avem nevoie de spatiu verde, piste de biciclete si parcari NU BETOANE
Raspunde

geo

Acum 9 ani

inca o porcarie si inghesuiala, da, lipsa totala de viziune a urbanistilor. Cei din sec. XIX au stiut sa aduca Parcul Subarini pana in inima orasului si astia inghesuie cladirile una in alta cu toate ca sunt, toti, umblati prin occident unde, desigur, au vazut altceva. Rusine pentru un oras si un CL cu pretentii.
Raspunde

ccc

Acum 9 ani

RUSINE PRIMARIA SIBIU SI CONSILIUL LOCAL PTR CA ATI VANDUT SI AUTORIZAT ASA CEVA. LA CONSTRUIRE DE BLOCURI SI BETOANE STAM CEL MAI BINE. ACOLO ATI FACUT O MAGARIE PE FATA. MAI BINE FACEATI UN PARC SI LANGA RCS O PARCARE. O SA VA VEGHEM F ATENT UNDE VOR FI ACELE PARCARI SUBTERANE. ATI FRECAT TOATA ZONA CU CONSTRUCTIA AIA. ARHITECTII LU PESTE.
Raspunde

incredibil

Acum 9 ani

citesc reactia celor ce comenteaza....si ma crucesc. voi chiar nu vreti sa avansam? auzi ca cica noi dorim piste de biciclisti!!!!! exact acolo trebuia facut un circuit tip nascar pentru biciclete..... doamne dar jur ca nu pot sa inteleg. oameni buni, va rog sa umblati prin orase europene si sa va uitati cum arata!!!!
Raspunde

xyz

Acum 9 ani

La cat de inghesuita este zona respectiva, blocul asta mai lipsea. Nu este destul teren spre troita? Nu este destul teren intre Lidl si Carrefour? Mai este putin si ne trezim cu blocuri pe scuarul verde de pe Scoala de Inot.
Raspunde

locatar

Acum 9 ani

daca arata precum in poza este super ,acolo niciodata nu s-a respectat zona ,si va cadra cu cu constructile don zona [gemenele si celelante cladiri ] adaugati si constructile de la capatu ,mihai viteazu si vom avea unu din cele mai lungi bulevarde din tara circa 5 km si atunci s-a vezi invidie si oftica pe dtractori ,asia de tor ce se face frumos la sibiu apar cu comentari frustrante ,ba sibiul este oras daca nu va place mutativa la tara ,trebuie s-a aratam ca o viitoare adevarata capitala regionala ,s-au nu vedeti cum ne face mitici din frustrare ba mici ba uriti ba cit un secyot din bucuresti ,numai cesuntem nu ne spune adica nr 1 in topu orselor cele mai de vizitat si cu 3 stele recunoscute nu de astia de la centru care se clasifica intre ei aia experti internatinali ,care stiu cu ce maninca o expertiza adevarata
Raspunde

adiarc

Acum 9 ani

eu zic sa nu mai facem nimic , sa nu mai contruim , sa lasam TOTI masinile acasa , sa nu ne mai incalzim , etc....asa ramanem cu un mediu curat......vb lui incredibil....mai umblati si voi prin lume sa vedeti cat se construieste ....cum vreti sa creasca economia si sa ne dezvoltam ?stand cu mainile in san ?
Raspunde

nicu

Acum 9 ani

ba ce comentarii ... uni specdialisti isi dau cu pareri tehnice altii urbanistice si ei sunt vanzatori mecanici si scolari. bravo administratiei poate iau aminte si altii.
Raspunde

Alt locatar

Acum 9 ani

@locatar, prietene te rog opreste-te ca nu mai pot de ras... Auzi la el, unul dintre cele mai lungi bulevarde din tara... Ha, ha, ha... Daca tu poti numi Mihai Viteazu, bulevard, nu ai decat... Cand ai o singura banda pe sens si se creeaza o inghesuiala de nedescris, imi pare rau, eu nu pot sa-l numesc bulevard! Mai avem un bulevard, super misto, nu stiu daca ai auzit de el, se cheama bulevardul Victoriei... mai circula prin lumea asta si dupa aia mai comenteaza... Succes!
Raspunde

ovidiu

Acum 9 ani

Va arata bine zona respectiva. Dar ganditi-va ca pana acum acolo functiona o parcare, care era mai tot timpul plina. Cand mai vii cu 2 cladiri si doar 40 locuri de parcare imi imaginez nebunia din zona. Bataie de joc.
Raspunde

@incredibil @adiarc si ceilalti ca ei

Acum 9 ani

Eu zic ca voi ori aveti ochelari de cal ori aveti interes in porcariile astea care ne napadesc de cativa ani incoace orasul. In halul in care se construieste la noi o sa fie Sibiul capitala de ce vreti voi numai regionala nu. Si e doar vina unora ca voi. Orasul asta nu (mai) are infrastructura unei capitale. Punct. Ceea ce mai era cat de cat ok au rezolvat astia de ne umplu acuma de blocuri peste tot pe unde le mai pot inghesui. Sa va aduceti aminte de ce va zic atunci cand o sa va deplasati cu viteza melcului pe \"bulevardele\" astea, cand o sa trebuiasca sa va parcati undeva masina si nu veti avea unde si mai ales cand veti chema ambulanta sau pompierii pentru o urgenta si din cauza aglomeratiei ei vor sosi prea tarziu...
Raspunde

Untanar

Acum 9 ani

Asta înseamnă progres băi retrograzilor , voi vreţi să vă extindeti pana la Sevis da nu stiti nici ce presupune asta cate costuri in plus si cata risipa aduce un oras odata cu extinderea lui , vorbiti toti de parca ati si sti ce vorbiti cand voi de abia aveti 8 clase si mai aveti si dreptul la vot , mi-e sila de oameni ca voi !!!
Raspunde

Egalitate

Acum 9 ani

Foarte bine ca se face, dar sa se respecte regulile de urbanism, la fel cum se impun regulile respective pentru restul cetatenilor. Ar fi bine daca jurnalistii ar verifica un pic cat de mult a blocat noul PUG dezvoltarea in Sibiu.Pentru un antecomentator: Prelungirea Mihai Viteazu apartine de Selimbar.
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

FACI CRUCE CU PICIOARELE CITIND COMENTARIILE ! :))) foarte bine ca inchid frontul pietei vlaicu, nu stiu cati din voi taranii de mai sus stiti ca acolo e piata aurel vlaicu, dar cu siguranta stiti de super mama :)). parcari vor fi si in spate ! zona nu este deloc inghesuita, in lungul bulevardului ai spatiu verde destul, plus proximitatea parcului sub arini. frontul acela trebuia rezolvat, arata ca un santier neterminat. mai umblati prin lume frate si vedeti urbanism si arhitectura. rezolvata urbanistic trebuie si strada oituz cu coltul spre piata vlaicu, gradini si acareturi pe acolo ce nu se preteaza pt zona centrala a unui oras. inaltimea cladirilor e decenta(din proiect)!
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

cat despre umblatul prin europa....toate centrele oraselor, chiar si cele medii ca sibiul, sunt dens construite, exista parcari ori subterane ori in spate ori intre cladiri, DAR mici sau medii. parcari mari exista in cazul locatiilor gen centre comerciale. LUMEA IN OCCIDENT MAI MERGE SI PE JOS SAU CU SISTEMUL DE TRANSPORT IN COMUN ORI BICICLETA ! MAI DATI NAIBII JOS POPOUL GRAS DIN MASINI !
Raspunde

eu

Acum 9 ani

E o zona de blocuri,prin urmare se construiesc tot blocuri....Daca vreti verdeata,aveti parcul Subarini la 100 de metri de Pta Aurel Vlaicu....
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

da\' de ortodoxa aia hidoasa de pe m.viteazul nu comenteaza nimeni? acolo parca in vremea comunista era prevazut parc. spatiu luat dupa 90 de BOR si au trantit o sandrama cat un bloc de 11nivele ! halal civilizatie aveti domnilor & doamnelor !
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

\"Aia \"de pe M. Viteazu n -are ninic cu ortodoxia. Nici cu arhitectura. Nici cu urbanismul. E decât (sic) un monstru care ne demonsreaza pt generatii cacomunismul a creat totusi omul nou. Acum acesta este in libertate. P. S. Unii îi spun \"moscheea \", mai ales ca difuzoarele....difuzeaza. Un C. L. dominat de FDGR nici nu casca gura infata \"Înaltului \" cu sustinere bigota.
Raspunde

xyz

Acum 9 ani

fix blocul ala mai lipsea. si asa zona e f aglomerata...
Raspunde

poate ca v-ati saturat de tradatorii iliescu etc

Acum 9 ani

TOT CE-A SPUS VADIM S-A ADEVERIT! – Astăzi, au ajuns, toţi, la vorba Tribunului, deşi, ani de zile, l-au făcut în fel şi chip – 1) Mafia retrocedărilor ilegale (clădiri, pămînturi, păduri etc.). 2) Defrişarea, barbară, a pădurilor. 3) Contractul fraudulos cu firma Bechtel. 4) Contractul fraudulos cu firma EADS. 5) Şpăgile uriaşe cerute şi încasate de indivizi din toate partidele (cu excepţia PRM). 6) Conturile bancare tot mai bogate, alimentate cu „bani negri“, pe care numeroşi oameni politici le au în ţară şi peste hotare. 7) Complicităţile transpartinice, care blochează funcţionarea Parlamentului. 8) Ramificaţiile mafiote, care paralizează Justiţia, Poliţia, Serviciile Secrete. 9) Ofiţerii acoperiţi, din politică, justiţie, presă, care fac ca România să fie un stat poliţienesc. 10) Terorismul practicat, de 25 de ani, de organizaţia antiromânească şi antieuropeană UDMR. Nu v-ati saturat de Tradatorul TIGAN ILIESCU ...PUS DE RUSI ? SAU DE BASESCU PUS DE AMERICANI ? SAU CONSTANTINESCU CIUMA PAMANTULUI? Apoi vorba aia daca nici pe Mihai Viteazul sau Stefan cel Mare nu ii dadeau crezare OSTENII=OAMENII DE RAND ---- azi vobeam alta limba , deja vorbim mai toate limbile ...la fel cum este vanduta tara pe bucati la toti strainii. Vizitati vestul si o sa va vina greata ca nici ce a lasat Ceausescu nu intretin.
Raspunde

driver

Acum 9 ani

alta porcarrie a lui iohannis, dna-ul nu sa sesizeaza??cum poti sa construiesti asa ceva fara sa dai spaga?pai de aia stau functionarii primariei pe salarii de 1000 lei
Raspunde

nicu

Acum 9 ani

D-le Johannis, deschideti actiune judecatoreasca impotriva tuturor acestor mincinosi care va fac in fel si chip si va ataca cu toate mizeriile si minciunile si cereti despagubiri mari ptr. ca pe viitor sa-i descurajati ca sa va mai atace cu invective mincinoase si neadevarate, in tara asta s-a ajuns sub nivelul cel mai josnic posibil cu aceste mizerii, asa ceva nu exista nicaieri in lume si asemenea invective neadevarate si neprobate sunt sanctionate drastic in orice parte a lumii si cautati si pe cei de pe internet care prolifereaza aceste ticalosii, vedeti la consiliu judetean ca si de acolo pleaca multe mizerii cozile de topor sibiene incurajate si sprijinite de cei de la centru care lupta impotriva judetului si a sibienilor.
Raspunde

26

Acum 9 ani

jigodiile astea au tupeul sa ne trimita in sub arini daca vrem sa nu-si puna labele jegoase pe spatiile libere, pe fostele spatii verzi!!! nimeni nu le face nimic! de ce nu spun nimic ong-urile? de ce turnul sfatului nu cheama la demonstratii civice? de ce locatarii din jur tac????
Raspunde

D

Acum 9 ani

A) Cand ajungeti cu blocul la etajul 7 le astupati geamurile la cei de la mansarda blocului vecin (care au geamuri in capul blocului). B) Frontul se inchide nesimetric cu blocul de vis-a-vis. Si asta din cauza ca, cladirea unde e Raiffeisen nu e aliniata la Calea Dumbravii (trebuie translatata cativa metri)
Raspunde

unu\'

Acum 9 ani

@27:Despre astupatul geamurilor mansardistilor nu-mi exprim pareri dar am convingerea xa translatarea cladirii Raiffaisen poate fi considerata rezolvata daca Iohannis iese Presedinte(exista si varianta translatarii Caii Dumbravii,da\' asta e solutia lui Ponta si nu vorbesti de funie in casa spinzuratului).
Raspunde

un tzaran sibian pentru @@@109.99.52.132

Acum 9 ani

cat de jalnica gargara poti avea...se vede ca esti implicat pana la gura in rahatul care se prepara acolo. Chiar ai impresia ca te crede cineva cu ifosele tale pseudo-cosmopolite. Probabil ca daca as circula mai mult pe jos sau cu autobuzul cum zici te-as fi intalnit pana acum. La cum te exprimi sigur iesi in evidenta chiar daca e aglomerat in jurul tau...
Raspunde

arhitect

Acum 9 ani

Foarte bine ca se construieste, asa se implineste arhitectural zona,asa cum este acum parea neterminata
Raspunde

Arhitecta sefa UDREA

Acum 9 ani

Nimeni nu face plangere penala impotriva CIUBUCAREI URDEA ????al carui sot este medicul defamilie al lui Johannis, si isi permite pe sjume si pe relatii -pile distrugerea orasului ?? Da impotriva consilierilor platiti din banii nostri ca sa fie prosti? Plangere penala si contencios!!!
Raspunde

michiduta

Acum 9 ani

Urat va arata daca iese ca in poza.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus