Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Teatrul Gong aduce Festivalul Filmului Francez la Sibiu

Institutul Cultural Francez și Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă în perioada 5 – 9 noiembrie o serie de 11 proiecții dedicate cinematografiei franceze.

Proiecțiile de film de la Sibiu aduc în premieră o selecție dedicată nu doar publicului adult, cât și copiilor. Filmele selecționate în acest an deschid o fereastră spre cele mai incitante producții din ultimii ani, cu un accent special pe umor, în toate formele sale. Evenimentul este organizat ca un proiect satelit al Festivalului Filmului Francez de la București, ce are loc în perioada 1 – 9 noiembrie. Toate filmele sunt subtitrate în limba română. Intrarea publicului se face pe baza biletelor puse la intrarea în sala de spectacol. Prețul unui bilet este de 5 lei, tarif unic, cu excepția proiecției cu bufet de la Casa Ille-et-Villaine pentru care se achită un bilet în valoare de 20 de lei.

Cele 11 proiecții vor avea loc după următorul program:

miercuri, 5 noiembrie, ora 18:00, la Teatrul GONG MARIAGE À MENDOZA (2013) o comedie de Edouard Deluc

cu: Nicolas Duvauchelle, Philippe Rebbot, Benjamin Biolay

premiul pentru cel mai bun film – Festival de la Réunion

Doi frați ajung în Argentina pentru a lua parte la nunta verișorului lor, în Mendoza, o localitate din vestul țării. Marea aventură la care cei doi visau de mult timp stătea sa înceapă, însă, la sosirea în Buenos-Aires, Antoine nu e în apele sale, fiindca soția sa tocmai îl părăsise. Marcus era sigur că această calatorie îi va reda fratelui său buna dispoziție. Pe drumul spre nuntă tot mai plin de peripetii, cei doi frați se vor regăsi în modul cel mai hilar.

joi, 6 noiembrie, ora 18:00, la Teatrul GONG LE GRAND AMOUR (1968)

cu Pierre Etaix, Annie Fratellini, Nicole Calfan, Louis Maïs

o nominalizare la Festivals de Cannes

Pierre este căsătorit cu Florence. Totul e bine în relaţia lor şi la serviciu. Directorul fabricii socrului său, Pierre îşi petrece zilele semnând cecuri, iar serile privind la televizor. Anii trec monoton, până când o tânără secretară este angajată. Pierre se îndrăgosteşte de ea şi începe să viseze…

vineri, 7 noiembrie, ora 14:00, la Teatrul GONG LES BEAUX GOSSES (2009)

o comedie de Riad Sattouf

cu: Vincent Lacoste, Anthony Sonigo, Alice Tremolières

Premiul Louis Leduc la Festivalul Césars

Premiul Camera d’Or la Festivalul de la Cannes

Hervé, un adolescent în vârstă de 14 ani, nu foarte arătos și nici foarte inteligent este pus în fața unei situații mai puțin obișnuite: este plăcut de cea mai frumoasă fată din clasă.

vineri, 7 noiembrie, ora 18:00, la Teatrul GONG AU BOUT DU CONTE (2013)

o comedie de Agnès Jaoui

cu: Agnès Jaoui, Jean-Pierre Bacri, Agathe Bonitzer

A fost odată ca niciodată o tânără care credea în marea iubire, în semne și în destin; o femeie care visa să devină actriță și care își pierduse nădejdea că va reuși într-o bună zi; un tânăr care credea în talentul lui de compozitor, dar care nu avea multă încredere în el. A fost odată ca niciodată o fetiță care credea în Dumnezeu. A fost odată ca niciodată un bărbat care nu credea în nimic până în ziua în care o clarvăzătoare i-a prezis data morții.

vineri, 7 noiembrie ora 20:00, la Teatrul GONG MICHAEL KOHLHAAS (2013)

o dramă istorică de Arnaud des Pallières

cu: Mads Mikkelsen, Mélusine Mayance, Delphine Chuillot

Premiu cel mai bun sunet și cea mai bună muzică la Festivalul Césars

În secolul al XVI-les, în Cévennes, negustorul de cai Michael Kohlhaas duce o viață de familie fericită și prosperă. Victimă a nedreptății unui nobil, acest om pios și integru strânge o armată și luptă până la capăt pentru a-și redobândi drepturile.

sâmbătă, 8 noiembrie, ora 12:00, la Casa de Ille-et-Vilaine (Cine Brunch / cu bufet) DU VENT DANS MES MOLLETS (2012)

o comedie de Carine Tardieu

cu: Agnès Jaoui, Denis Podalydès, Juliette Gombert

Sufocată de grija și dragostea excesivă a părinților săi, Rachel, o fetiță de 9 ani, numără minutele care o despart de libertate. Până în ziua în care îl întâlnește pe îndrăznețul Valérie.

sâmbătă, 8 noiembrie, ora 17:00, la Teatrul GONG LE PETIT NICOLAS (2009)

o comedie de familie de Laurent Tirard

cu: Maxime Godart, Valérie Lemercier, Kad Merad

Nicolas duce o viață liniștită. Are niște părinți care îl iubesc, o gașcă de prieteni simpatici cu care se distrează de minune și nu are de gând să schimbe toate astea. Însă, într-o zi, Nicolas surprinde o conversație între părinții săi din care înțelege că mama sa este însărcinată. Intră în panică și își imaginează ce-i mai rău: în curând va avea un frate mai mic, care-i va acapara întrutotul pe părinții săi, iar aceștia nu se vor mai ocupa de el, sfârșind prin a-l părăsi în pădure, asemenea lui Degețel.

sâmbătă, 8 noiembrie, ora 19:00, la Teatrul GONG ADIEU BERTHE (2012)

o comedie de Bruno Podalydès

Buni a murit. Berthe nu mai este! Ca să fim sinceri, Armand a uitat-o puţin pe bunica lui… Lucrează ca farmacist la Chatou, împreună cu soţia Hélène. Armand a ascuns în sertarul cu medicamente accesoriile pentru un număr de magie pe care-l pregăteşte, în secret, pentru aniversarea fiicei amantei lui, Alix. Şi buni ce legătură are cu asta? O îngroapă sau o incinerează? Dar cine era, de fapt, Berthe?

duminică, 9 noiembrie, ora 12:00, la Teatrul GONG LE JOUR DES CORNEILLES (2011)

film de animație de Jean-Christophe Dessaint

cu: Jean Reno, Lorànt Deutsch, Isabelle Carré recomandat copiilor peste 6 ani

Într-o cabană din adâncul pădurii, un băiat şi tatăl său duc o viaţă grea şi primitivă, izolaţi de restul lumii. Copilăria băiatului este marcată de sentimente de teamă şi admiraţie faţă de tată, iar fantomele care bântuie pădurea îi sunt singurele prietene. Într-o zi, descoperă un sat din apropiere, unde o cunoaşte pe Manon.

duminică, 9 noiembrie, ora 17:00 PLAYTIME (1967)

o comedie de Jacques Tati

cu: Jacques Tati, Barbara Dennek, Jacqueline Lecome

Pentru acest film s-a construit un oraș-decor pe un spațiu de 15.000 m2, ceea ce a necesitat 50.000 m3 de beton, 1.200 m2 de geamuri și cam 100 de muncitori timp de 5 luni.

duminică, 9 noiembrie, ora 19:00 L’ÉCUME DES JOURS (2014) un film de Michel Gondry

cu: Romain Duris, Audrey Tautou, Gad Elmaleh

Premiul pentru cele mai bune decoruri la Festivalul Césars

Povestea suprarealistă și poetică a unui tânăr idealist și inventiv, Colin, care o întâlnește pe Chloé, o tânără ce pare a fi întruchiparea unui blues de Duke Ellington. Căsătoria lor idilică ia o întorsătură tristă când în plămânul lui Chloé crește un nufăr. Pentru a o putea îngriji într-un Paris fantasmatic, Colin trebuie să lucreze în condiții din ce în ce mai absurde, în vreme ce în jurul lor apartamentul se degradează, iar grupul de prieteni, printre care talentatul Nicolas și Chick, fan înflăcărat al filozofului Jean-Sol Partre, începe să dispară.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

adishor

Acum 9 ani

Doresti sa-ti realizezi visul?Esti o persoana hotarata,perseverenta si dornica de rezultate? Intra in echipa noastra intr-un proiect unic pentru Romania si te vom indruma pas cu pas pentru a intelege ce ai de facut!Cerem si oferim seriozitate!Cu un efort minim din partea ta vei reusi!Va expediem detalii, dupa ce trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: ***
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus