Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Mese rotunde, recitaluri si lansari la Zilele Poeziei "Iustin Panta"

Revista Euphorion prezintă în perioada 7 – 8 noiembrie cea de-a XIII-a ediție a Colocviului Zilele Poeziei „Iustin Panța”. Evenimentul va avea loc în Sala Studio a Teatrului „Gong” din Sibiu.

Zilele Poeziei „Iustin Panța” este un eveniment dedicat memoriei poetului sibian Iustin Panța (1964 – 2001) și își propune să promoveze poezia contemporană. Programul ediției din acest an cuprinde mese rotunde pornind de la teme de actualitate – Ierarhie și valoare în poezia contemporană –, dar și lansarea unei antologii din opera lui Iustin Panța, Mult înainte de sosirea trenului ea se gândește, volum care va apărea la Casa de editură Max Blecher. De asemenea, în program este anunțat un recital susținut de actorii Lerida Buchholzer și Emil Cătălin Neghină. În cadrul acestui microfestival se va decerna un premiu devenit prestigios, Premiul Național pentru debut în poezie „Iustin Panța”, câștigat la edițiile anterioare de nume importante ale literaturii române de astăzi, Claudiu Komartin, Ruxandra Novac sau Andra Rotaru.

Printre participanții de anul acesta îi remarcăm pe Al. Cistelecan, Teodor Dună, Dan Coman, Claudiu Komartin, Dumitru Chioaru, Ioan Radu Văcărescu, Rita Chirian.

Intrarea la toate evenimentele se face gratuit, în limita locurilor disponibile. Acest eveniment este organizat de Revista Euphorion și produs de Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu cu finanțarea de la Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sibiu.

“Revista Euphorion a fost fondată de Uniunea Scriitorilor din România la 1 ianuarie 1990, sub direcţia de onoare a lui Ştefan Aug. Doinaş şi din iniţiativa unui grup de scriitori tineri din Sibiu, alcătuit din: Dumitru Chioaru - primul redactor şef, Vladimir Munteanu, Ştefan M. Găbrian, Iustin Panţa şi Radu Ţurcanu, cărora li s-a alăturat artistul Mircea Stănescu, iar mai târziu scriitorul Ioan Radu Văcărescu şi artistul Marian Florea. Euphorion, revistă de literatură şi artă, s-a remarcat între publicaţiile culturale post-decembriste prin continuitate, profesionalism şi acurateţe critică, prin numerele ei tematice, de actualitate, prin deschiderea spre dezbatere critică onestă, nepartinică, constituindu-şi o personalitate distinctă prin încercarea de a realiza o apropiere între imagine şi text, fiecare număr al revistei fiind o operă în sine. Paginile în germană, engleză şi franceză oferă premisele unui permanent dialog inter şi multicultural, ale unui spaţiu deschis spre publicarea diasporei româneşti”, spun organizatorii.

PROGRAM:

vineri, 7 noiembrie 2014, ora 17:00

la Sala Studio a Teatrului Gong

CUVÂNT DE DESCHIDERE: Dumitru Chioaru

vineri, 7 noiembrie 2014, ora 17:30

la Sala Studio a Teatrului Gong

LANSAREA REVISTEI EUPHORION

prezintă: Mircea Stănescu şi Ioan Radu Văcărescu

vineri, 7 noiembrie 2014, ora 18:00

la Sala Studio a Teatrului Gong

LANSARE DE CARTE: IUSTIN PANŢA, Mult înainte de sosirea trenului ea se gândeşte (antologie),

Casa de editură Max Blecher, 2014

Prezintă: Claudiu Komartin şi Rita Chirian

vineri, 7 noiembrie 2014, ora 18:00

la Sala Studio a Teatrului Gong

DECERNAREA PREMIULUI „IUSTIN PANŢA” (DEBUT ÎN POEZIE)

Prezintă: Al. Cistelecan, Rita Chirian şi Dumitru Chioaru

sâmbătă, 8 noiembrie, ora 10:00

la Sala Studio a Teatrului Gong

MASĂ ROTUNDĂ CU TEMA IERARHIE ŞI VALOARE ÎN POEZIA CONTEMPORANĂ

Invitaţi: Al. Cistelecan, Dan Coman, Teodor Dună şi Claudiu Komartin

sâmbătă, 8 noiembrie, ora 11:30

la Sala Studio a Teatrului Gong

ex-temporal recital din poezia lui Iustin Panţa

susţinut de actorii Lerida Buchholtzer şi Emil Cătălin Neghină

sâmbătă, 8 noiembrie, ora 12:00

la Sala Studio a Teatrului Gong

RECITALUL POEŢILOR PREZENŢI

Moderator: Ioan Radu Văcărescu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

gogu

Acum 9 ani

Bietul Iustin! A murit atat de tanar!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus