Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Consiliul Judetean a inaugurat pista de biciclete Sibiu-Rasinari-Sibiu. Prefectul Sitterli: Daca stiam, alergam pana la Paltinis

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, a anunțat astăzi că își respectă pariul făcut acum doi cu prefectul județului, Ovidiu Sitterli, când i-a spus acestuia că va construi o pistă de biciclete cât reușește să alerge în cadrul unui cross. Noua pistă are 10,6 kilometri, a costat 3,95 milioane de lei şi a fost realizată în 4 luni de zile.

”Dacă vă aduceți aminte, am făcut un pariu acum doi ani, în toamnă. Am spus că atât cât aleargă prefectul vom face o pistă de biciclete. Asta se întâmpla în 2012. În 2013 am organizat un cross și domnul prefect a alergat până la Rășinari și Poplaca. Acum îmi respect pariul. Aș fi alergat și eu astăzi dar sunt puțin gripat și medicul mi-a interzis. Dar o s-o folosesc”, a declarat Ioan Cindrea. În replică, prefectul județului a spus că dacă știa că pista de biciclete va fi atât de frumoasă s-ar fi antrenat să alerge mai mult. ”Dacă știam mă antrenam și alergam până la Păltiniș”, a glumit prefectul.

Pista porneşte din zona Hotelului Hilton şi urmează traseul DJ 106A Sibiu-Păltiniş, pe partea dreaptă, pe o lungime de 4,860 km, cu o lăţime de 1,50 m. Apoi traversează Pădurea Dumbrava şi se intersecteză cu DJ106R, Sibiu-Poplaca, la Uzina de Apă. Acest tronson măsoară 4,455km, cu o lăţime de 1,90 m pe un singur sens. Acest tronson a suferit şi modificări în timpul realizării, s-a făcut un singur sens pe lăţime mai mare şi s-a mai redus din lungime. Iniţial lungimea era de 5,320 km şi lăţimea de 80 cm pe sens. Pe acest tronson pista este realizată din balast stabilizat, în vreme ce restul zonelor sunt din asfalt. De la Uzina de Apă pista urmează traseul DJ 106R, de o parte şi de alta a drumului pe o lungime de 1,308 km şi o lăţime de 1 m pe sens.

Proiectul  a fost cuprins în planul de investiţii al Consiliului Judeţean pentru anul 2014, iar constructorul S.C. CON-A S.R.L. Şelimbăr a câştigat licitaţia pe SEAP. Lucrările au început în 11 iunie 2014 şi au fost finalizate în 10 octombrie 2014. ”Pentru compania CON-A a fost o lucrare de interes, este prima lucrare de acest gen pe care o facem. Cred că în viitor vor fi multe astfel de lucrări”, a declarat Mircea Bulboacă, președintele CON-A.

Autoritățile prezente la eveniment au anunțat că există deja discuții pentru o nouă pistă pentru biciclete, pe traseul Sibiu - Ocna Sibiului, ale cărei lucrări ar putea începe în primăvara anului viitor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

28 comentarii

eugen emerich

Acum 9 ani

Urmeaza Cisnadie-New York
Raspunde

Pop Ion

Acum 9 ani

Daca-i duc capul ar trebui sa faca si pe sensul opus una...
Raspunde

@ Pop Ion

Acum 9 ani

bine punctat. latimea celor doua benzi e in realitate cat ptr o banda. cea ai spus ar putea fi o gluma buna. din pacate ceea ce vezi e dus intors. dar ca de obicei jumatate din bani trebuie sa intre in buzunarul celor care taie panglica si ne cer votul.
Raspunde

@3

Acum 9 ani

Initial era vorba ca se realizeaza 2 separate care ar avea 2 trasee diferite, una de o parte a drumului si alta de cealalta parte. Insa vad ca au legato cu sarma pana la urma doar ca sa termine la termen.
Raspunde

gogu

Acum 9 ani

Siterli a alergat pana la Rasinari unde locuia mandruta lui, Carmen Natea, acum sotie! S-o tie si sa-l tie mai-marii in functie!
Raspunde

Poti merge linistiti

Acum 9 ani

Nemultumitului i se ia darul! Eu sunt foarte bucuros ca s-a facut aceasta pista. Putea la fel de bine sa nu fie, si atunci ... !? S-a construit (f repede), o avem! Eu am fost pe ea de zeci de ori deja si nu am intampinat probleme. Acuma inteleg ca ne plac \"autostrazile\", dar de la drum de pamant ... nu poti face \"autostrada\".
Raspunde

BICICLIST

Acum 9 ani

ba numai pagubos gindesti ,ba aia la clum de ce s-au construit inca o sala polivalenta de 10 000 de locuri ,ca aveau una de aproape 2000 locuri ,ba voi lucrati numai pentru moment ,asta este o caricatura de potecuta ,ba in contextu ca suibiul a devenit brand international in cursele de ciclism treebuia deschis o pista precum vrea sefu de la transporturi ,drumuri expres ,asa a construit si inaintasi vostri comunisti cartieru vasile aron cu blocurile alea cu chiloti si maieurile la strada si blocurile mai aratoase la marginea cartierului ,+ca se potea trage un bulevard pe 6 benzi ,o nataie de joc la adrsa sibiului ,tu faci parte din aia care te premiaza jupinu judetului ,ba faci o investitie si pentru viitor ,ca peste vreo 5 ani sibiul va avea o populatie dubla si granita orasului va fi pe la boita ,saliste slimnic ,sadu ,marpod ,trebuie s-a cintinuam ce au lasat sasi nu s-a distrugem
Raspunde

xyz

Acum 9 ani

ma miram sa faca cindrea ceva ca lumea...
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

piata asta e ca PSD-ul...o imagine in oglinda perfecta!
Raspunde

2Biciclist

Acum 9 ani

Este o pista de biciclisti foarte urata, foarte prost si superficial proiectata, si mai prost gandita. Vorba romanului, \"daca mai puneau 5 lei luau una noua\"!
Raspunde

pista pentru PSD catre Aiud/Jilava

Acum 9 ani

Foarte ingusta pista si periculoasa in multe locuri (de amintit portiunea din Valea Aurtie spre Poplaca). Eu zic ca e o pista cu spini la propriu si care PSD vrea sa o prelungeasca cu acces exclusiv doar pentru membri sai catre unul din penitenciarele romanesti.
Raspunde

alt biciclist

Acum 9 ani

Foarte, foarte ingusta!!! De abia pot trece doua biciclete una pe langa alta, iar daca vreunul dintre biciclisti este mai nesigur (cum e plin de \'turisti\' cu biciclete galbene gratuite, mai ales in weekend), atunci vom vedea cazaturi si oase rupte! Mai bine faceau una mai scurta, dar decent de lata!
Raspunde

alin

Acum 9 ani

Ba postaci plătiți ca sa păcăliți lumea, spre deosebire de primărie la consiliul județean se mai și lucrează, nu ca Iohannis , artificii pe centru și atat
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Este o pista foarte frumoasa.Felicitări domnului Cindrea!
Raspunde

emilia

Acum 9 ani

De multa vreme așteptam un astfel de proiect.Mulțumim CJ!
Raspunde

@13

Acum 9 ani

Primarul sas a vândut copii romani! !Președintele sas va vinde România! !
Raspunde

@mmm

Acum 9 ani

Pista de 4500 de KM ? sau metri ?
Raspunde

io sibian

Acum 9 ani

pista e intradevar ingusta iar pe calea poplacii e doar banda-oare cand merg domnii CJS prin Austria nu vad cum arata acolo sa le aplice si la noi ?Lucru slab marca PSD
Raspunde

Adrian Razvan

Acum 9 ani

Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi. (Afacere proprie) Cerinte: - cunostinte minime PC. - necesar calculator. - conexiune internet. - varsta minima 18 ani. - rabdare - seriozitate Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire unde veti afla toate detalile si apoi care doriti o sa incepeti sa lucrati. Program part-time/full-time , acasa. Se va lucra pe 2 planuri, iar in al doilea plan, cu 2-3 ore pe zi se poate ajunge usor la 300$ lunar! Pentru detalii trimite “Info“ la e-mail: *** Oferim si solicitam seriozitate!
Raspunde

@13,14,15,16

Acum 9 ani

Bai ,v-a dat Cindrea drumul din lesa? Nu de alta dar latrati cam fals...Si inca ceva,notiunea de CUVANT NU EXISTA pentru CINDREA,el NU are asa ceva. Cu SUDITU e altceva in aceasta directie...
Raspunde

Dorel

Acum 9 ani

puie monta dle cindrea!
Raspunde

@ 16

Acum 9 ani

mergi repede la doctor...desi nu cred ca se mai poate face ceva!
Raspunde

alfa

Acum 9 ani

lucru slab, tipic romanesc
Raspunde

anti ciuma rosie

Acum 9 ani

uitati-va la jonctiunea cu pista veche ca sa vedeti care e bine facuta si care e prost facuta...se vede imediat...comunistu de Cindrea se bate cu pumnul in piept de parca a inaugurat un nou bulevard
Raspunde

Blezu

Acum 9 ani

mai oameni nebuni la cap, daca nu se facea pista era mai bine, nici asa nu e bn, asa e romanul niciodata nu e multumit!!!!!
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Vindem sustinatori de ciuma rosie. Oferta nelimitata. Directia Moscova cu ei.
Raspunde

Gilu

Acum 9 ani

Nu va descurajati ! Ati facut ceva ...de aia va injura. Felicitari e pt prima data cand se face ceva pt biciclisti. Pana acu in sb s-au desenat doar pe asfalt piste de bicilete. Ce a facut Johanis...sunt capcane pt biciclisti...sa mearga el printre masini...pe pistele desenate de el. Felicitari dl Cindrea !
Raspunde

jon

Acum 9 ani

ce cotetari si nemultumiti sunteti cei care nu aveti habar si numai comentati ca sa va umpleti timpul im pauze de publicitate! La munca putorilor sa vedeti cum se castiga banii. felicitari celor care dau fata tarii noastre
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus