Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Kelemen Hunor: Ponta are o conduita europeana, Iohannis e prea rigid. Trebuie sustinut Ponta

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat astăzi că din punctul său de vedere ar trebui susținut în turul doi al alegerilor candidatul PSD, Victor Ponta. “După părerea mea, trebuie susținut domnul Ponta, pentru că toată conduita domniei sale de când este prim-ministru, din 2012, a avut o politică echilibrată față de comunitatea maghiară din România. A lăsat secretarii de stat ai UDMR atunci și când Uniunea nu se mai afla la guvernare. Este de o cencepție europeană, este un om în care eu am încredere cunoscându-l mai bine în ultimii doi ani, și cred că poate fi soluția viabilă pentru comunitatea maghiară din România”, a declarat Kelemen Hunor.
Despre Klaus Iohannis, Kelemen a declarat că acesta s-a arătat rigid față de problemele comunității maghiare. “Este și el de etnie germană, deci aparține unei comunități germane din România. Eu mă așteptam ca domnul Iohannis să țină seama de acest lucu în campania lui, să aibă atenție și la drepturile comunității maghiare. Ar fi un lucru normal, minimal. Domnul Iohannis a spus, dimpotrivă, că el nu discută acest lucru și s-a arătat foarte rigid la probleme comunității maghiare și a altor etnii. Atunci când a fost întrebat despre etnia lui și de legătura cu Angela Merkel a spus că Germania este ca oricare altă țară din Uniunea Europeană. Deci nu este ceea ce mă așteptam. Dacă fac o paralelă cu ceea ce a făcut primul rege din familia Habsburgilor, care a fost regele unificator al României, cel care a construit România modernă, mă așteptam să spună”sunt neamț, dar voi fi un bun român”, a spus Kelemen Hunor, la postul de televiziune România TV.
Totuși, Hunos susține că decizia finală privicnd susținerea unui candidat în turul doi al alegerilor va fi luată de Consiliul Reprezentanților UDMR. “Zilele acestea, conducerea UDMR va discuta cu cei doi contracandidați. Va avea loc o ședință a conducerii UDMR, iar după părerea mea ar trebui să aibă loc și o ședință a Consiliului Reprezentanților UDMR, unde trebuie luată decizia decisivă pentru susținerea unuia dintre candidați.”, a declarat liderul UDMR.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

49 comentarii

vic

Acum 9 ani

MUIepontaaaplagiatorul
Raspunde

Ciuf

Acum 9 ani

Doamne fereste de iese Ponta.
Raspunde

Miklos

Acum 9 ani

Huuuuuuuoooooooo! Nu vreau cu Ponta!!!! Nu-mi impune mie NIMENI cu cine votez, chiar daca-s ungur!!! Cum dracu\' sa aiba conduita europeana, cand el are de comunist chinez!?! Copiaza tot ce prinde, inclusiv comportamentul de indiferenta pt. romani, apai de alte etnii?
Raspunde

Mos Ion Roata

Acum 9 ani

Orientarea UDMR-ului este data de Budapesta, iar directia Ungurilor este trasata de Moscova.
Raspunde

adnana

Acum 9 ani

Serios, primarul Sibiului e prea rigid? Nu asta e motivul, real, va este teama ca numai prindeti locuri \"caldute\" sau pleaca ai vostri, care ocupa deja aceste locuri. Voi v-ati dat intotdeauna cu cei care v-au inlesnit accesul la putere, putere de care va folositi doar sa invrajbiti cetatenii acestei tari, indiferent de etnie.
Raspunde

mc

Acum 9 ani

Trimiteti UDMR la budapesta acesti profitori uuuuuuuuuuu
Raspunde

Ema

Acum 9 ani

Acest nemernic crede ca va prosti ungurii sa voteze Ponta ??? NICIODATA !!!
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

sai dam o m-ie rigida sa stie cu cine voteaza.
Raspunde

European

Acum 9 ani

auzi ca Habsburg :))), Hohenzollern bai mongolezilor, si tu si Ponta,
Raspunde

Sebastian

Acum 9 ani

Eu sunt jumate roman si jumate maghiar. Nimeni nu ne poate spune cu cine sa votam. Domnul Hunor si cu toata clica domniei sale, si-au facut destul aranjamentele personale, fara sa se gandeasca ca a fost numit acolo de catre comunitatea maghiara. Sa se duca dracului cu optiunile lui comuniste, Dl. Honor! Cred ca orice ardelean adevarat, fie el maghiar, roman, armean sau german, va vota pentru Domnul Johannis. Toata stima pentru romanii din diaspora. E timpul sa ne schimbam destinele. E bine ca Domnul Johannis este putin mai rigid, cu felul de a fi al Domniei Sale a transformat Sibiul dintr-un orasel de provincie gri, intr-o capitala europeana colorata. E timpul ca Romania sa ia culoare.
Raspunde

Pherekhyde

Acum 9 ani

Când văd că două din trei cuvinte sunt înjurături în comentariile postacilor lui Johannis îmi vine să alerg către secția de votare și să pun ștampila pe Ponta. N-o voi face însă, dar mai au timp să mă convingă acești huligani luați cu împrumut de la Băsescu...
Raspunde

Andi

Acum 9 ani

UDMR e profitor.. that\'s all. Se duce acolo unde e cald.. chiar daca pute, asa a facut de fiecare data. Pacat ca-i atata sarecie in tara si oameni\'s prostiti ca vitele. Suntem un popor imatur politic si pana nu o sa gandim cu capul .. nu cu stomacul.. n-o sa iesim din mocirla asta. Rusine oricum celor care\'s fara de rusine. Ponta... esti demn de mila. .. si ca sa mai flexam muschii fetei.. ca prea incruntati stam. Ce mama draq, cauta un Ponta de 100kg ca si copilot. Masina tre sa fie cat mai usoara.. si copilotu tre sa fie cat un jokeu. Raspunsu e simplu.. nu conteaza.. asa vor muschii lui.. Asa are chef.. si poate. Tara asta nu-i masina ta Ponto...
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Are dreptate Kelemen-ul. Sigur PONTA o sa le dea federalizarea tinutului secuiesc. Slugi comuniste ce sunteti.
Raspunde

Attila

Acum 9 ani

...tu - kelemen , pentru ce ai mai candidat bozgoroi urat ? poti sa dai sfaturi in \" tinutul secuiesc \" ((:
Raspunde

sorin

Acum 9 ani

Kelemenu a uitat motiunea de cenzura\"\"europeana\"\" a lui Ponta(aia cu fac.medicina TG.MURES).Se vand pentru a scapa de DNA.Decat \"\"mladios\"\" ca udmr mai bine rigid.
Raspunde

iuu

Acum 9 ani

Bozgoru
Raspunde

iuhuhu

Acum 9 ani

tu kelemene ai sabotat intrarea Sibiului in UNESCO si sibienii nu te uita iar ungurii nu-s masa ta de manevra ca sa voteze comunistii tai corupti cu care te pupi pe dinti.
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

suntem toleranti cu ei si nu avem nici o problema dar prea fufe politice au fost cei din udmr in ultimii 20ani. ar fi cazul ca cineva sa le puna pumnul in gura. oricum multumim hunor, indirect il ajuti pe johannis(nici dracu nu asculta de maghiari !)
Raspunde

io

Acum 9 ani

stati linistiti...si la ultimele alegeri Marko Bela ii indemna pe unguri sa voteze intr-un fel si ei au votat masiv , exact invers...daca cineva isi imagineaza ca electoratul care l-a ales va face ce i se cere...se insala amarnic.....bag mana in foc ca minim 80% din unguri merg cu sasu.Jos ciuma comunista.Jos d-nul Xerox
Raspunde

adriana

Acum 9 ani

\"am venit\" din celalat colt de tara sa inteleg de ce Sibiul nu iese pe strada sa-l sustina pe IOHANIS , numai voi stiti cel mai bine daca merita sau nu sa fie presedintele romanilor .....si daca credeti ca merita nu uitati sa faceti o MARE MANIFESTATIE pentru el in care sa se vada ca-l sustineti din toata inima .....in care sa se auda ca face ce face si stie ce face ....televiziunile nu va vor putea ignora iar noi , cei din tara , atat de mintiti si de manipulati , vom afla cine e adevaratul IOHANIS ! Cat despre IOHANIS , ma rog DOMNULUI sa aiba mintea ce DE PE URMA ....sa nu faca cu nimeni nici un pact , votantii nu sunt turme de oi , asa cum bine spuneau mai sus atat unguri cat si romani ....NIMENI nu o sa ma poata forta sa votez cu un anume ci doar cu cel ce cred eu ca merita , pot veni udrea , macovei , daconescu , tariceanu si altii ca ei cu 2-3-4-5 la suta sa spuna ce vor , eu voi vota cu cel ce eu cred ca merita....si mi-as dori ca SIBIUL , in aceste zile , sa ne arate ca IOHANIS merita !!!
Raspunde

Ana

Acum 9 ani

Sibienii au aratat ca Iohannis merita! Tot Ardealul a aratat! Iohannis iese n strada sa verifice lucrarile, Iohannis a facut din Sibiu un oras extrem de frumos, Iohannis nu este un om al scandalului. De ce nu-i dam o sansa? Ungurii nu vor vota Ponta! Nu vor face asta pentru ca ungurii sunt o natie unita,nemanipulata si-si doresc, la fel ca romanii din Ardeal, sa arunce n ghena tarii comunistii si sa traga apa dupa ei!!! Sa votam schimbarea!!! Omul asta chiar merita, Iohannis pentru tot ce a facut pentru noi, sibienii, merita!! Nu trebuie sa-ti placa, trebuie sa votezi impotrita hotilor... E suficient!sibienii si ardealul il doresc! Ungurii sunt ardeleni! Eu am incredere in ei. Maxima!
Raspunde

zamolxe

Acum 9 ani

...oz onjiat noco pitsailabo - modjorember ! ((:
Raspunde

gogu

Acum 9 ani

Deci, voturile etnicilor maghiari merg spre Ponta...
Raspunde

Magda

Acum 9 ani

Minti, Kelemen ! Ponta este simbolulul minciunii si fatarniciei, ca si o parte dintre voi, din pacate ! Il vrem pe Johannis presedinte si va reusi!!!
Raspunde

Roman

Acum 9 ani

Normal ca tine cu Ponta doar ia promis un loc la ciolan
Raspunde

Rusine

Acum 9 ani

Da,normal doar mai sunt paduri de taiat in harghita si covasna,trebuie protejata mafia lemnului
Raspunde

Ioan C.

Acum 9 ani

Kelemen Hunor: „primul rege din familia Habsburgilor, care a fost regele unificator al României” România n-a avut niciodată monarh Habsburg, Ungaria, da!
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Kelemen Hunor vorbeste NUMAI IN NUMELE SAU PERSONAL... Maghiarii si secuii NU fac ce zice el sau Marko Bela...Ce, numai tiganii sa-si aiba BARONII BAROSANI care-si vad numai de interesul personal? Jacardela-mo,baró, mânca-ti-as, da o tzâgara, barosane, ca mor copchiii de foame...
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

ALEGERI in EUROPA:_ https://www.youtube.com/watch?v=zflTEC4RjQY&html5=1&hd=1
Raspunde

horor nelutu

Acum 9 ani

ba frustratule ,tu ai candidat ca si ceilanti care impreuna nu aveti jumatate cit a strins JOHANNIS ,,tu esti un frustrat si libidinos ,sestie de cind ai fost sinistru culturi ,ce sabotaj ai facut cind JOHANNIS a vrut ca SIBIUL s-a fie inclus in PATRIMONIU MONDIAL ,UNESCO acum tiai dat arama pe fata ba kelemen horor ,ba tu esti unu care voteaza cu ponta ,tu ai fost iepurele psd ,oameni simpli ,magiari va vota JOHANNIS ca si ei sunt fara speranta ca si majoritari romani ,dar spre deosebire de polu saraciei din sudu si estu tari ,unguri nu se vind pe doi mici si o bere si dupa aia 4 ani sta la portita si suduie si trancane din gura ca nu are cu ce traisi copii lor nu au nici un viitor ,si voi grofi va lafaiti in detoate vezi ca urmeaza verestoi otila varianta de corupt si penal cu retrocedari a psd varianta udmr ,ba fariseule [horor ] dute la vot si voteaza cu toata familia JOHANNIS PRESEDINTE tot mai mult se vede ca voi sunteti o cloaca comuna impotriva lui JOHANNIS si il vreti pe copy -paste 007 ,7 case ,speranta voastra este ca pinochio de gorj va salveaza de bratu adevarat al legi
Raspunde

Pt Kelemen

Acum 9 ani

Prietene maghiar, esti prea rigid in a-ti urma propriile interese si nu ale comunitatii din care faci parte. Eu am foarte multi prieteni maghiari si surpiza...au zis ca vor vota cu Iohannis in turul doi. Pe de alta parte nici nu mi-as dori sa iesi in gura mare sa spui sus si tare ca-l sustii pe Iohannis. Oricum, oamenii sunt ofensati dupa cele intamplate in Diaspora si vor sa iasa in numar mare la vot pe 16 noiembrie. O sa vedeti ca Ardealul v-a da Presedintele!!! Iohannis Presedinte!!!!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Declarația stimabilului trebuie citită în următoarea cheie : \"Iohannis e prea rigid\"= nu e dispus compromisurilor, \"mă așteptam să spună”sunt neamț, dar voi fi un bun român” = sunt neamt, dar pot să fiu și fără coloană vertebrală, \"trebuie susținut Ponta, care are o conduită europeană\"= îl susținem pe-ăsta că-i de-al nostru, curvă bizantină. He,he,he...
Raspunde

Sebi

Acum 9 ani

Radeti cat mai puteti ... Spalati pe creier!
Raspunde

marginean

Acum 9 ani

\"Ponta are o conduita EUROPEANA\"???? Din Europa se vede cu totul altfel! O sa fie pus in colt pe boabe de porumb de Europa, pana nu-si face lectiile!
Raspunde

...

Acum 9 ani

semnat un pact de coabitare cu base, un prapadit care nu arata ca poate face ceva constructiv ci doar sa arunce cu noroi. in alta ordine de idei, ca sa arunce cu atata noroi, inseamna ca traieste in mijlocul noroiului. ori se stie ca acolo le place porcilor
Raspunde

sorin

Acum 9 ani

SEBI draga nu radem, suntem ingrijorati ca ponta poate ajunge presedinte.Un mincinos si un HOT(plagiatul=furt intelectual) poate fi reprezentantul meu?NICIODATA!!!
Raspunde

...

Acum 9 ani

toti vrem sa ne ducem copiii la gradinite si scoli cu predare in limba germana, la licee cu predare in limba germana, la toti ne plac masinile germane. atunci de ce sa nu avem un presedinte cu radacini germane, bine vazut in germania? ce nevoie avem de un mincinos care si-a terminat studiile copiind, care desi acuza opozitia ca il are in spate pe base, tocmai el a semnat un pact de coabitare cu base, un prapadit care nu arata ca poate face ceva constructiv ci doar sa arunce cu noroi. in alta ordine de idei, ca sa arunce cu atata noroi, inseamna ca traieste in mijlocul noroiului. ori se stie ca acolo le place porcilor
Raspunde

bav

Acum 9 ani

Presa germaná : Präsidentenwahl in Rumänien - Saubermann gegen Plagiator P.S. Corect observat si comentat de cátre \"Mos Ion Roatá\"
Raspunde

anca

Acum 9 ani

daca te uiti la rezult alegerilor maghiarii si secuii chiar fac ce le spun liderii lor dar singurul lucru pe care il obtin sunt cateva posturi caldute dar temporare ptr capii partidului. in ceea ce priveste omul de rand el nu are nici un beneficiu dar toti par loviti de boala orbirii si nu vad ca nu otin nimic ptr o viata mai decenta. intretinerea spiritului nationalist aduce avantaje consistente liderilor si izoleaza comunitatea de restul tarii. dar stiti cum se spune ca speranta e cea mai mare c... toata lumea traieste cu ea!
Raspunde

adevarul

Acum 9 ani

adevarul este k familia iohannis este de 1000 ani in sibiu....bunicul lui ponta este albanez musulman venit de 100 de ani in gorj...cei cu spalarea de creier k ioannis nui roman?numai psd -istii fara creier pot inghite asa o galusca...plus k o vila a lui ponta (dinre cele 7)valoreaza cat toate cele 6 imobile a lui iohannis....din diaspora il daramam pe pontic cu gasca lui de hotzi mai rau decat si ar inchipuii k se poate intampla..pt tzigania din ambasade si consulate a pierdut ponticii minim 5% din vouri per total...noi cei din diaspora ne luam tzara inapoi jigodiilor...cine ne ia dreptul de a fii romani ?ponta si iliescu sigur nu...
Raspunde

patrunjel

Acum 9 ani

Felicitari ptr atitudine dle Hunor, asa este ROMANIA ESTE PUTERNICA , dar vanduta de altii pana acum ! Cu siguranta dl PONTA va reusi in turul 2, iar alaturi de el suntem multi .
Raspunde

Patrunjel ofilit

Acum 9 ani

JOS TONTA= MINCIUNA SI FATARNICIA ! TRAIASCA JOHANNIS PRESEDINTELE ROMANIEI !
Raspunde

Ardelean

Acum 9 ani

Cat timp credeti voi ca mai puteti mani***dupa bunul vostru plac populatia maghiara ?! ei,bine,afla ca majoritatea si-ai deschis ochii si nu se mai lasa dusi de nas de voi ! cameleonilor ! sunteti doar dupa interese personale si de grup ! ati jefuit cat ati putut ,mana-n mana cu PSD-ul !pe versanti intregi de munti si dealuri din Ardeal ati ras padurile !huoooo, snapanilor !
Raspunde

hiiii

Acum 9 ani

ce inseamna oare bozgor??????sictir nenorocitu-le
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Si-a dat demisia..Nu mai vorbeste aiurea pentru altii...
Raspunde

@Georg

Acum 9 ani

Si-a dat demisia din functia de ... ?
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Demisia din functia de Ministru Cultur in Guvernul Ponta..si UDMR il dau jos in curând
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

CORECTURA: HUNOR: Demisia din functia de Ministru Cultura in Guvernul Ponta..si UDMR il dau jos in curând, acum fierbe gulyas-ul acolo...
Raspunde

ali baba

Acum 9 ani

NO CE MAI FACI KELEMEN LA TINE?ai picat gresit de data asta?de 25 de ani va ti batut joc de maghiari si secui jucand cu cine a guvernat....voi a ti defrisat munti intregi...a ti saracit oamenii in cv si hr.....vai de i oameni deacolo.No sa vedem ce face la tine acuma daca ai calcat pe gres....speram k acest partid unpr care a bagat in secui ura precum dealtfel psd ul in romani sa dispara in alta galaxie departe de romania
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus